blog

Miért tőlünk rendeljen műanyag redőnyt

Műanyag és műanyag redőny között hatalmas különbségek lehetnek a jelenlegi árnyékolástechnikai piacon.

Az internet világában egyre több ajánlattal találkozunk. Nem mindig tudjuk eldönteni, hogy melyik terméket válasszuk a sok webáruház kínálatából. 

Ebben próbálunk segíteni Önnek.

Igyekeztük összeszedni a műanyag redőnyök különböző jellemzőit, és a piacon fellelhető variációit, összehasonlítva a mi általunk forgalmazott termékekkel. 

 

 

 1. Erősebb, tartósabb és fedett fehér műanyag redőnylécet használunk.

 

A műanyag redőnyléc jelenlegi piaca nagyon változó.

Nagyon sok gyártó (redőnylécet húzó) között lehet választani itthon és külföldről is sok típust lehet beszerezni.

Azonban ezek között a redőnylécek között jelentős minőségbeli különbségek vannak.

Néhány különbség:

 • Redőnyléc profilvastagsága eltérő, vagyis vékonyabb, vagy vastagabb műanyagból húzzák a profilt/redőnylécet. A profilvastagságot mm-ben határozzák meg a gyártók.
 • Akasztó profil minősége, vagyis hamar eltörik, elvállnak egymástól a redőnylécek az összefűzésnél, vagy tartósan egyben maradnak. Mennyire lehet összefűzni, vagyis vannak-e a akasztó profilban hibák, deformálódások.
 • Műanyag minősége, vagyis mennyire lehet méretre vágni, vagyis vágás közben elpattan az anyag, vagy sorja és hiba mentesen lehet vágni. Valamint a redőnyléc anyagában vannak-e hibák, deformálódások, el színeződések.
 • A redőnyléc mennyire átlátható anyagában, vagyis fedett, vagy nem fedett műanyagból készül. Mi találkoztunk már olyan redőnyléccel, ami nappal belülről a szobából majdnem átlátszó, vagyis a fény beszűrődik rajta.
 • …. és még sorolhatnánk a különbségeket.

Cégünk egy régi magyar gyártó legjobb minőségű redőnylécét használja, fedett fehér változatban. Hosszú évek tapasztalat alapján ez a műanyag redőnyléc biztosítja azokat a minőségi feltételeket, melyeket mi támasztunk egy megfelelő műanyag redőnyléccel szemben. Elmondhatom, hogy nagyon sok változatot és gyártót kipróbáltunk már.

 

 1. Műanyag tengely helyett erősített fém tengellyel szereljük redőnyeinket.

 Műanyag redőny vásárlásánál célszerű odafigyelni a belső alkatrészek, köztük a tengely típusára és minőségére.

Sok gyártó, forgalmazó használ műanyag tengelyt a műanyag redőnyben, mert olcsóvá teszi a redőny árát.

Azonban a műanyag tengely használatát csak kis méretű redőnyök esetében javasolják, mert nem készül tartós anyagból, meleg hatására meghajolhat, deformálódhat és a mai időjárási viszonyok mellett ez tudjuk, hogy aktuális probléma lehet.

Ezen felül a műanyag tengelyhez használt tárcsa, csapágy és dugó is a műanyag tengelyhez hasonló problémákkal küzd manapság. Sokszor használnak ezekhez a tárcsákhoz és dugókhoz műanyag csapágyat, valamint műanyag oldalpofát is.

 

 1. Fém csapágyat, erősített tárcsát és dugót, valamint alumínium oldalpofát használunk műanyag redőnyeinkben.

 A redőny tokban található a redőny tengely, melynek egyik végén a gurtni vagy zsinór felcsévélésre használható tárcsa található, mely a redőnytok oldalán található oldalpofához csatlakozik egy csapágy segítségével. A redőny tengely másik végén pedig a dugó található, mely szintén az oldalpofához csatlakozik szintén csapággyal.

Ezek az alkatrészek szintén eltérő anyag és forma különbségben készülnek a gyártóknál. Létezik vékonyabb, vagy vastagabb anyagból/műanyagból készített tárcsa és dugó is. Létezik műanyag és fém csapágy, szintén több minőségben elkészítve. Valamint létezik alumínium oldalpofa és műanyag oldalpofa, fentiekhez hasonlóan több típusban/minőségben.  

 1. Műanyag záróléc helyett alumínium zárólécet használunk.

Sok gyártó a műanyag redőnyökhöz műanyag zárólécet használ. Mi úgy gondoljuk, hogy az alsó zárólécnek tartósabbnak kell lennie, hiszen ez találkozik közvetlenül az ablakpárkánnyal. Ezért választottuk az alumínium zárólécet, aminek az alsó részébe gumi szigetelést húzunk.

 1. Gumi helyett kefével szereljük a lefutókat/redőnylábakat.

Sok éves tapasztalatunk alapján a redőnylábak más néven redőny lefutókba amiatt hasznos a gumi helyett a kefe használata, mert a redőny fel-, és leengedése során sokkal halkabb a működése. A gumi használatakor nyikorgó hangot ad nedves időben, ha húzzuk a redőnyt fel, vagy le. A kefe használatával a redőnylécek hozzáfagyása a lefutóhoz is kevesebb esetben fordul elő.

 1. Többrétegű csomagolást használunk redőnyeink csomagolására. Merevített kartonpapír + hungarocell.

 

Több év kínlódása után, melyeket a futárszolgálatoktól szenvedtünk el, hogy sorozatosan összetörték csomagjainkat saját magunknak kifejlesztettük, gyárttattunk egy olyan karton típust, melybe már második éve csomagoljuk redőnyeinket. Belső szigetelésként pedig egy saját részre, méretre szabott, vágott hungarocellt használunk. Ezzel a heti több összetört/sérült/behorpadt termék helyett éves szinten 2-3 db-ra csökkentettük termékeink kiszállítása során keletkező sérüléseket. A mai szállítási viszonyok között ezt mindenképpen egy sikeres beruházásnak könyveljük el.

Csomagolási technikánk és folyamataink a mai napig fejlesztés alatt állnak. Jelenleg néhány munkafolyamat gépesítésen gondolkodunk.