blog

Helló roló, jó reggelt napfény!

Beköszöntött a havas, jeges, fagyos évszak, itt az ideje, hogy a nagy felújítási munkák, az ablakcsere és redőnyözés helyett a belső tér építésére, szépítésére koncentrálni. Induljunk egy kis kirándulásra a beltéri árnyékolók világában, engedjünk be több napfényt roló használatával!

Az örök klasszikus: a függöny

 

A sötétítő függöny szinte minden ház elengedhetetlen tartozéka. Nem csak azért fontos, hogy a napsugarakat a házon kívül tudjuk, hanem azért is, mert nem enged utat a kíváncsi tekinteteknek. Télen, amikor korán sötétedik, szinte bárki beláthat a lámpafényes szobába. Ilyenkor nem árt, ha van mi mögé elrejteni az életterünket.

 

A legtöbb térbe a függöny is tökéletes megoldás. A jól kiválasztott karnis és a stílusban passzoló sötétítő nemcsak praktikus, de a szoba hangulatát is feldobja. Az egyetlen hátránya, hogy a függönyt nem tudjuk eltakarni, eltüntetni. Akkor is porosodik, károsodik, ha éppen nem használjuk. 

 

Egy egészséges megoldás: a beltéri árnyékoló

 

A függönyön kívül még számos típusú beltéri árnyékolóból választhatunk. Ezek közül a modern terek egyik legkedveltebb típusa a roletta. Ezek az árnyékolók talán a reluxára hasonlítanak a legjobban, de annál kicsit szélesebb lamellákkal rendelkezik. 

 

A roletta nagy előnye, hogy szabályozhatjuk, mennyire legyen sötét. Modern megjelenésű, ráadásul keveset foglal el az ablak körüli hasznos területből. Praktikus tulajdonságai miatt kis térbe, akár egy szűk konyhaablakba is ajánljuk, de jól jöhet ott is, ahol valamiért nem férnénk jól hozzá a függönyhöz. Tipikusan ilyen alkalmazás, amikor a kis lakásokba emeletes vagy galériaágyat állítanak, és emellett már nem marad megfelelő hely az ablak megközelítéséhez. 

 

Roló, napfény, divat

 

A különböző színben kapható, praktikus roló egy méltatlanul elfeledett megoldás. Pedig a rúgós árnyékoló az egyik legstílusosabb dolog, amelyet az otthonunk szépítésére beszerezhetünk. 

 

A roló praktikus megoldás, ha szeretnénk teljesen szabaddá tenni az ablakot, amikor éppen nincsen szükség sötétítésre. A feltekerhető textil kevésbé porosodik, nincsen útban, kényelmesen használható a már említett szűk terekben is.

 

A rolók varázsát az adja, hogy a rajtuk átszűrődő napfény és a színes (vagy fehér) árnyékolás játékos hatást kelt. A roló akkor is jó megoldás, ha csak térelválasztóként, esetleg a belső ablakok árnyékolására használnánk.

 

Hogyan válasszunk?

 

Árnyékoló webáruházunkban többféle lehetőségből lehet választani. A rolettákat akár méretre szabva is el tudjuk készíteni. A különböző kiegészítőket és alkatrészeket is biztosítani tudjuk - ezzel is gondoskodni szeretnénk arról, hogy a nálunk vásárolt eszközök sokáig használhatók maradjanak.

 

A rolókat fix méretben lehet rendelni. Ezeket az eszközöket viszont akár könyvespolcok, tárolók takarására is használhatjuk. Okos tervezéssel és egy kis fantáziával gyönyörű kiegészítőre tehetünk szert.

 

A rolók és beltéri árnyékolók remek befektetést jelentenek. Ha körültekintően használjuk őket, akkor sok-sok évig díszítik az otthonunkat. A minőségi anyagválasztásnak köszönhetően az általunk forgalmazott termékek jól ellenállnak a napsugaraknak és a terhelésnek is. Biztonságos, egészséges, szép környezetet nyerhetünk.