Hasznosságok

Javítható-e a garázskapunyitó elektronika?

A Redőny Diszkontnál sokat érvelünk a garázskapuredőny használata mellett. Nem azért tesszük, mert mi is széles választékot biztosítunk ezekből a nyílászárókból. Azért szeretünk a garázskapuredőnyről beszélni, mert szerintünk ez egy praktikus, időtálló, kényelmes és esztétikus megoldás. Ilyen redőnyt ma már szinte csak nyomógombos vagy távirányítós kivitelben lehet kapni. Ez sokak számára elrettentő lehet. Vajon ha elromlik, javítható a garázskapunyitó elektronika?

 

Elektromos garázskapu: miért ajánljuk?

 

Még ha nem is a garázskapuredőnyre esik a választás, azt szoktuk javasolni, hogy a garázs esetében mindenképpen valamilyen elektronikusan működtethető megoldást válasszunk. Ez egy időtálló megoldás, hiszen szinte bárki tudja működtetni. Idősebb hozzátartozóink is könnyen használhatják a kaput, de veszély esetén a gyerekek is biztonságosan üzemeltethetik. 

 

Azt tapasztaljuk, hogy sokan szeretik a “magától nyíló” garázskaput videós kaputelefonnal kiegészíteni. A garázson keresztül így akár távolról is be lehet engedni valakit. A futár érintkezés nélkül, biztonságosan át tudja adni a csomagot, de nagy esőben a gyerekek is be tudják engedni a szüleiket. 

 

Az elektromos garázskaput akár távirányítóval is fel lehet szerelni. Ez azt jelenti, hogy nem kell kiszállnunk a kocsiból, ha be szeretnénk állni. Téli hidegben, reggeli induláskor vagy viharban hazaérve hálásak leszünk magunknak a döntésünkért. 

 

Javítható-e a garázskapunyitó elektronika?

 

A jó hír, hogy a garázskapuredőnyök meghibásodása valójában nem a garázskapunyitó elektronika hibája. Leggyakrabban a távirányító “romlik el” - ezt a gond pedig egy elemcserével, legrosszabb esetben a távirányító újrakalibrálásával elhárítható. Szintén gyakori, hogy a garázskapu elakad valamiben, a rendszer pedig a biztonság érdekében megakadályozza a további nyitást vagy zárást. Ilyenkor általában elég egy alapos vizsgálat és egy kis állítás. 

 

Az elektronika nem testreszabott rendszer. Valójában az egyik legkönnyebben cserélhető garázskapu-alkatrész. Meghibásodás esetén az egész motort is ki lehet cserélni anélkül, hogy a teljes rendszert át kellene alakítani. De felfutásgátlót, tengelyt, dugót, lamellát is vásárolhatunk, ha ehhez van szükség a tökéletes működéshez.

 

Mennyibe kerül a garázskapunyitó elektronika?

 

Az elektronikus vezérlés árát pontosan nem lehet megsaccolni. Redőnyalkatrész webáruházunk tapasztalatai azt mutatják, hogy szerencsés esetben egy teljes redőny kialakítása már 150-200 ezer forintból is megúszható. Rádiós redőnymotort pedig már nem egészen 50 ezer forintért is lehet vásárolni a kínálatunkból. 

 

Az oldalunkon található segédletek segítségével a garázskapu szerelését akár otthon, egyedül is el lehet végezni. Ezzel jelentős megtakarítás érhető el. A széles pótalkatrész-kínálat javíthatóságot garantál, így viszonylag kis befektetéssel időtálló és megbízható megoldáshoz juthatunk.