Hasznosságok

Fontosak az adatok: a garázskapu beépítési mérete

Bármilyen nyílászáró és árnyékoló felszerelése során nagyon fontos, hogy előzetesen jó adatokat mérjünk le, hiszen ha a megrendeléskor valami tévesen lett rögzítve, sok kellemetlenség vár minket a hibajavítás során. Sokkal jobb tehát, ha igyekszünk az elejétől fogva a pontosságra törekedni, hogy ne merüljön fel probléma. Nézzük részletesen, hogy mire ügyeljünk a garázskapu beépítési méreténél!

 

A garázskapu előnyei

 

A garázskapu-telepítésnek és a redőnynek számos előnye van. A garázskapu redőnnyel ellátva nem csak amiatt jó, mert takar, hanem hő- és zajszigetelő is egyaránt. Télen különösen fontos, hogy az autó ne a hidegben álljon, a garázsban pedig védve van az időjárás viszontagságaitól. Az is lényeges szempont, hogy a garázskapuredőny automatizálható, így ki sem kell szállni a gépjárműből, ha nyitni és csukni szeretnénk. Webáruházunkban nagy választékban kaphatók a garázskapuhoz redőnyök, szín és típus is választható, hogy jól illeszkedjen a házhoz és a garázshoz is. 

 

A garázskapu beépítési mérete 

 

Mint minden árnyékolónál, úgy a garázskapuredőnynél is ügyelni kell arra, hogy a beépítési méret jól legyen meghatározva. A garázskapu beépítési méret minden esetben egy bruttó külméret számítását igényli, tehát a falnyíláson túl kell számítani az adatokat, hogy biztosan fedje a nyílást a garázskapuredőny. Nem bonyolult feladat, korábbi blogbejegyzésünkben is adtunk már néhány tippet, hogy hogyan kell mérni a garázskapu beépítési méreteit.

 

Hogyan mérjük le a szükséges adatokat? 

 

A szükséges adatok megadása több lépésben történik, a következőkben röviden összefoglaljuk, hogy mi az, amit mindenképpen pontosan le kell mérni.

 

Elsőként a szabad nyílás mérete szükséges, a lemért adathoz viszont adjuk hozzá a redőnylábak méretét, ami plusz 9,5-9,5 cm, így például 300 cm-nél 319 cm-t kell a megrendelésnél rögzíteni. Ezt az adatot a szélességhez kell beírni.

 

A második lépés a magasság megadása, amihez a redőnytok miatt extra 30 cm-t kell hozzáadni. A bruttó külméret tehát a magasság és szélesség értékéből van, ez azért is fontos, mert a program ez alapján számolja ki a végső összeget. Viszont ezenkívül a rendeléshez hozzá kell még adni a redőnymotor típusát is, mivel garázskapuredőnyt csak motorikával együtt forgalmazunk (kapcsolós vagy távirányítós mozgatás lehetséges), valamint szükséges még kurbliszett és távirányító vagy kapcsoló is, attól függően, hogy melyik fajta motoros mozgatást szeretnénk alkalmazni a garázskapuredőnynél, kínálatunkban többféle termék is megtalálható. 

 

De ha mindezzel megvagyunk, akkor semmi akadálya nincs a rendelésleadásnak.

 

Rendelésleadás

 

Ha tehát meggyőztük magunkat a garázskapu előnyeiről, és úgy gondoljuk, hogy megfelelően sikerült lemérni a garázskapu beépítési méretét és rögzíteni a fent említettek megrendelését, vedd fel velünk a kapcsolatot, és rendeld meg a garázsra való árnyékoló nyílászárót.

 

Kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségek egyikén, kollégáink készséggel válaszolnak minden megkeresésre!