Hasznosságok

Műanyag ablakra szúnyogháló felszerelése - Ez ilyen könnyen megy!

Mikor támadnak meg a szúnyogok? A természet törvényei szerint akkor, amikor egy fárasztó napot követően végre üresbe tennénk magunkat és élveznénk a semmittevés édes perceit. Ekkor persze felhangzik a jól ismert zümmögés. Szeretnéd elkerülni ezt az őrjítő jelenetet? Tegyél érte! Műanyag ablakra szúnyogháló felszerelése - ez lesz a megoldás. 

 

A következő pár sorban most megmutatjuk neked melyek a legfontosabb teendők és hogyan készíthetsz otthon profi, a szúnyogok elleni pajzsot. 

 

Jön a nyár, támadnak a szúnyogok!

 

Ha egyetlen kellemetlenséget kellene kiemelned a nyári időszakból, mi lenne az? Ugye, hogy a szúnyogok és a viszketés! Szerencsére a nyár közeledtével egyre többen vagyunk, akik alaposan ellenőrzik a szúnyoghálókat, nehogy egyetlen pici résen is meg tudjanak átogatni minket ezek a nemkívánatos zümmögő lények. Webáruházunk kínálatában sokféle szúnyogháló kapható, hiszen ahány ház, annyi kialakítás. 

 

Vannak keretes és rolós darabok is, illetve nem szabad megfeledkeznünk a különféle, a felhelyezést segítő alkatrészekről sem. A legtöbben a fix keretes megoldás mellett voksolnak, hiszen ilyenkor ezt könnyen a nyílászáró keretéhez rögzíthetjük. 

 

Műanyag ablakra szúnyogháló felszerelése? Mutatjuk, hogyan!

 

Ha neked sem erősséged a szerelés, és nem érzed magad ezermesternek, akkor a “műanyag ablakra szúnyogháló felszerelése” szavak hallatán valószínűleg neked is égnek áll a hajad. Na de nem kell ennyire megijedni! 

 

Kezdjük azzal, hogy mire lesz szükséged: rugós szorítókra, szögvasakra, csavarokra, csavarhúzókra, tűzőgépre, szögmérőre, szúrófűrészre, mérőszalagra és egy univerzális késre. 

 

A rolós szúnyogháló felszerelése esetében csavarok segítségével rögzítünk egy keretet az ablakhoz, amelynek felső részét a kazetta jelképezi. A kazetta mindig az ablak fölé kerül, s ebben található maga a háló. 

 

De mi a helyzet a szúnyogháló szettekkel? Ezeknek az összeszerelése egy kicsit tovább fog tartani. Az elkészítés szintén többféle módon történhet. Ebben támogathatnak kellékeink, ugyanakkor ki is bővítheted az eszközök körét. 

 

Keretes szúnyogháló készítése és felhelyezése házilag

 

Ebben az esetben 8 darab L-alakú szegélylécre lesz szükség, amiket tulajdonképpen egy szúrófűrész segítségével vághatunk megfelelő méretűre. A méreteket ezt megelőzően érdemes mérőszalaggal lemérni. Ha ez megvan, akkor keretet rakunk össze oly módon, hogy az egyes darabok 90 fokos szöget zárjanak be egymással. A léceket szögvasak segítségével rögzítjük, majd csavarokat csavarunk beléjük. 

 

Ezután kifeszítjük a hálót a speciális tépőzárakhoz szorítva. A felesleget késsel vághatjuk le. A többi lécet úgy kötjük össze a kerettel, hogy a szélek egymásba kapaszkodjanak, téglalapot képezve. A csavarokat kicsavarjuk és a másik léchez rögzítjük. 

 

Amikor ezzel is megvolnánk, ismét megerősítjük az egészet szögvasakkal. Az egyik oldalon rugós szorítókat használunk, és tűzőgéppel tűzzük össze a keret mindkét oldalát. Miután ezt minden oldallal megtettük, az egészet lecsiszoljuk. A legvégén az ablakhoz és az elkészült hálóhoz pattintó zsanérokat használunk. Kész is van!


A szúnyogháló felhelyezésének módja tehát nagyban függ a háló típusától, de szerencsére mindössze néhány perc alatt végezhetünk vele. Amennyiben van olyan terület, amit nem érintett a bejegyzés és maradtak még kérdéseid, akkor keress minket elérhetőségeinken!