Szúnyoghálók


A szúnyoghálók fix és rolós kivitelben készülnek. A fix keretes szúnyogháló  profilja lehet műanyag vagy  lehet alumínium. A háló minden esetben szürke üvegszálas. 

A rolós szúnyogháló lehet függőleges, vagy vízszintes mozgatású.

 
 

Aktuális szállítási időről a főoldalon tájékozódhat!

 

Szúnyogháló: érdemes most gondolni rá!

 

Bár a nagyobb felújítások időszaka főleg a nyár és a tavasz, sokan a fűtésszezon elejére időzítik az ablakcserét. Ilyenkor könnyű észrevenni, mennyi meleg szökik meg az ablakokon át, a javítás pedig nem várhat. A költségek számításakor viszont egy fontos dologról meg szoktunk feledkezni: a szúnyoghálót már a téli javításkor érdemes beépíteni.

 

Szúnyogháló szett: a gyors megoldás

 

A különböző szúnyogháló szettek előnye, hogy gyorsan, akár utólag is beépíthetők. Az áruk sem fogja jelentősen megemelni az ablakcsere költségvetését, viszont már az őszi szezonban is hatalmas hasznukat vehetjük. 

 

Az első hidegek beálltakor a rovarok általában menekülőre fogják, és valamilyen meleg helyen keresnek biztonságot. Pechünkre ez legtöbbször a lakásunk. Az elmúlt évek poloska invázióját látva nem nehéz belátni, hogy a szúnyogháló mekkora segítség lehet abban, hogy tisztán tartsuk az otthonunkat.

 

Milyen szúnyoghálót válasszunk?

 

Főként a kisebb lakások tulajdonosai idegenkednek attól, hogy szúnyoghálót szereltessenek be. Sokan tartanak attól, hogy az amúgy is kevés ablakból ezzel egyet elveszítenek: nem tudnak többet kihajolni, teregetni, szőnyeget szellőztetni azon át.

 

A Redőny Diszkont szúnyogháló kínálatában rolós kivitelű szúnyoghálók is kaphatók. Ezeket egy mechanika segítségével bármikor felhúzhatjuk, így az ablakot szabadon használhatjuk.

 

A szúnyoghálós ajtók szintén széles választékban elérhetőek. Ezek nem csak a kertes házak teraszajtóinak megfelelő kiegészítője. A panelek erkélyein is hasznát vehetjük - így sokkal könnyebb megoldani a szellőztetést. 

 

Javítható és alakítható

 

A szúnyogháló javítása és szerelése ma már lényegesen egyszerűbb feladat, mint korábban volt, hiszen rengeteg praktikus szúnyogháló alkatrész készen is kapható. Sok módosítást akár saját kezűleg is elvégezhetünk. 

 

Az ablakhoz könnyen találhatunk olyan, előre szabott ablakpárkány elemet is, amellyel szebbé tehetjük a befejezett ablakot, vagy gyorsan felújíthatjuk a régit, ha úgy döntünk, hogy saját kezünkbe vesszük az irányítást.

 

Rovarmentes éjszakák 

 

Az idejekorán felszerelt szúnyogháló nem csak a poloskák támadásától, de a kora tavaszi rovarrajzástól is megvéd. A fagyok elmúltával az első apró szárnyasok hamar megjelennek. Mivel ebben az időszakban még viszonylag korán sötétedik, a lámpafény a szobába csábíthatja a repülő lényeket. Nagy könnyebbség, ha ilyenkor sem kell lemondanunk a szellőztetésről, bátran kinyithatjuk az ablakot lefekvés előtt vagy vacsora készítés után.

 

Ha őszre időzítettük az ablakcserét, érdemes már most gondolni a szúnyogháló beszerelésére. Ezzel a kis befektetéssel sok kellemetlenségtől kíméljük meg magunkat a tavaszi szezonban.