Hasznosságok

Szalagfüggöny a lakásba: miért is ne?

Szalagfüggöny a lakásba: miért is ne?

 

Az irodaházakban, középületekben, hivatalokban a szalagfüggöny mindennapos látvány. A dekoratív és elegáns árnyékolók nagyon kedveltek, hiszen a nappali élettérben praktikus és egyszerű a használatuk. De vajon érdemes-e beengedni a szalagfüggönyt a lakásunkba is? Mutatjuk, hogy miért mondjuk: igen!

 

Szalagfüggöny a lakásban: furfangos árnyékoló

 

A webáruházunkban kapható szalagfüggönyök beltéri árnyékolók, tartós és minőségi napellenzők és térelválasztó eszközök. Sok féle színben és megoldással kaphatóak, így nem csak hivatalos helyre, de akár az otthonunkba is tökéletesen alkalmasak. 

 

A szalagfüggöny elsősorban olyan helyeken kedvelt megoldás, ahol az emberek főleg nap közben tartózkodnak. A szalagfüggöny lamellái többféle fokozatba állíthatók. A teljesen elhúzott függöny kellemes félhomályt teremt, ha egy kicsit lazábbra engedjük, a lamellák között beszűrődik a szobába a nap. Az irodában nagy segítség, ha a kora reggeli vagy késő délutáni “lapos” napsugarak nem verődnek vissza a számítógép képernyőjéről. Ugyanezt az előnyt otthon, például tévénézés közben is élvezhetjük.

 

Akár térelválasztónak is

 

A szalagfüggönyt nagy előszeretettel alkalmazzák ott is, ahol jó, ha van természetes fény, de néha szükség van a diszkrécióra is. A csupa üveg irodaházakban jó érzés természetes fény mellett dolgozni, de nem biztos, hogy ideális, ha például a földszinti ablakokon át az utcáról is be lehet látni a helyiségbe. A szalagfüggöny pont elég takarást ad ahhoz, hogy elrejtse a belső teret a kíváncsiskodók elől, mégis viszonylag világos munkakörnyezetet biztosít. 

 

A szalagfüggönyt a mennyezetre rögzítve akár térelválasztóként is alkalmazhatjuk. Leválaszthatjuk a dolgozó sarkot a szoba többi részétől, hangulatos hálófülkét alakíthatunk ki, vagy ideiglenesen eltakarhatjuk a belső, nagyobb üvegajtókat is. 

 

Íves felületre, utcafrontra

 

A szalagfüggöny szinte az egyetlen megoldás, amellyel íves felületeket is árnyékolhatunk. Falfülkékhez és modern teraszokhoz ez az egyik legjobb és legelegánsabb megoldás. 

 

Bár hivatalos helyeken főleg a fehér vagy törtfehér színű változattal találkozunk, a szalagfüggöny ma már számtalan különböző színben és anyagmintával elérhető, így az elegáns szalonokba vagy a romantikus hálószobai hangulatba is szépen illeszkedik. 

 

Kényelmes és gyors

 

A szalagfüggönnyel szembeni legfőbb ellenérv az szokott lenni, hogy sérülékeny és csak türelemmel kezelhető. A mai darabok azonban már kifinomult technológiával készülnek, így sokkal biztonságosabban működtethetők. Webáruházunk kínálatában számos szalagfüggöny alkatrész is elérhető - könnyen pótolhatod, ha esetleg valamelyik rész meghibásodott.

 

A szalagfüggönyök lamellái gyűlhetnek a kezelőzsinór felé vagy azzal ellentétes irányban, de a függöny nyílhat középről két oldalra is. A különböző megoldásoknak köszönhetően nem kell aggódnunk azért, hogy az elhúzott függöny nem fér el vagy megakad a fűtőtestben, ablakpárkányban.


Kollégáink szívesen adnak tanácsot a megfelelő méret és szerkezet kiválasztásában, így a felhasználásnak csak a kreativitás szabhat határt. Aki szereti a modern, praktikus és letisztult megoldásokat, annak érdemes megismerkedni a lakásba szánt szalagfüggönyök összes előnyével.