Hasznosságok

Kreatív szúnyogháló megoldások

Az elmúlt évek poloska inváziójából egy fontos dolgot tanulhatunk: a bogarak támadása ellen mindenképpen védekezni szükséges, már az első tavaszi napoktól kezdve egészen késő őszig. Ebben segíthetnek a különböző szúnyogháló megoldások. Lássuk a kínálatunk legfontosabb darabjait!

 

Milyen szúnyoghálót válasszak az ablakra?

 

Ha valaki korábban szúnyogháló vásárlásra adta a fejét, a legfontosabb kérdés, amivel szembesült, hogy műanyag vagy fém hálót válasszon-e. Korábban a műanyag hálók nem tudtak ellenállni a napsugárzásnak, így ez legalább négy-öt évente cserélendő megoldásnak számított.

 

A mai modern szúnyoghálóknál nincs ilyen probléma. Az általunk forgalmazott termékek már UV-álló kivitelben készülnek, így a legnagyobb kérdés, hogy milyen keretet válasszunk. 

 

Az alumínium keretek tartósabbak és szinte bármilyen típusú ablakhoz utólag is felszerelhetők, így szinte minden helyzetben kiválóan használhatók. Ha viszont takarékoskodni szeretnénk, műanyag keretet is választhatunk. Ezeket a szúnyogháló megoldásokat panelházak, belső udvarok, erkélyek ablakaira ajánljuk elsősorban.

 

Milyen szúnyogháló megoldások léteznek?

 

Főleg a kisebb lakásokban jelenthet problémát, hogy a fix szúnyogháló rendszer telepítése miatt az egyik ablak kiesik a használatból. Ilyenkor jönnek jól a rolós szúnyogháló megoldások. A rolós szúnyoghálókhoz egy rúgós szerkezet tartozik, amely óvatosan visszacsévéli a hálót egy fém tokba. 

 

Ennek a típusnak a nagy előnye, hogy viharban, hóban fel tudjuk húzni a hálót, így kevésbé kell tartanunk a jégeső okozta károktól. Az ablakot ugyanúgy használhatjuk, mint régen: kihajolhatunk rajta virágot öntözni, szőnyeget porolni - ha pedig szükséges, a szúnyogháló egy mozdulattal leengedhető.

 

Mi a helyzet az ajtóval?

 

A nyíló szúnyoghálós ajtókat szinte bárhová felhelyezhetjük, ahol van elég hely a nyílás megoldására. Ezeket a rendszereket főleg olyan ajtókhoz érdemes telepíteni, amelyeket gyakran nyitunk-csuknunk. Bejáratokra, frekventált kertajtókra ezek jelentik az egyik legkényelmesebb megoldást. Akkor is jó ötlet ezt az ajtótípust beszerelni, ha zordabb időben, viharban vagy télen leszerelnénk az ajtót a zsanérról.

 

A tolóajtós szúnyogháló megoldás azoknak megfelelő, akiknek kevés helye van, így nem megoldható az ajtó nyitása. Kilépő erkélyek tulajdonosai kedvelik, de van, aki kis ligetet alakít ki a teraszon a segítségével.

 

A rolós rendszerű szúnyoghálókat a legkisebb helyekre ajánljuk. Panelházak kilépő erkélyét, közös területre nyíló ajtókat láthatunk el vele. Ilyenkor a szúnyogháló egy oldalsó, rugós tokba fut, így akkor sem foglal sok helyet, ha éppen nincsen szükség rá. Ez a megoldás akkor jön igazán jól, ha nincs lehetőség arra, hogy a hűvös hónapokra leszereljük a hálót.

 

Redőny alkatrész webshopunkban készen kapható és méretre gyártott szúnyogháló megoldások közül is lehet választani. Ezek mindegyike tartós és gyors megoldást jelent, ha a rovarok elleni védekezésről van szó. Bármilyen megoldást válasszunk is, tartós és UV-álló rendszert garantálunk.