Hasznosságok

Roló teraszra, szekrényre, ablakra: mit lehet kihozni belőle?

A roló - akár teraszra, szekrényre vagy ablakra használjuk - a lakberendezési trendek egyik legméltatlanabbul elfeledett szereplője. Ma már szinte alig használjuk, pedig a modern, minimalista trendeknek is tökéletesen megfelel. Sokoldalúan használható, higiénikus, praktikus és ötletesen alkalmazható árnyékoló - de lássuk, mit lehet kihozni belőle egy kis fantáziával. 

 

Mi a roló?

 

Minket is meglepett, milyen sokan nem hallottak még erről az eszközről. A roló évtizedeken át az otthonok része volt. Egy egyszerű, rugós szerkezettel működtethető, textilből, papírból, esetleg bambuszból vagy gyékényből készült, leengedhető árnyékolót jelent. 

 

Redőny webáruházunkban első sorban a textil változatot tartjuk készleten. Kaphatók egyedi méretre szabott, de fix méretes darabok is. Azért kedveljük nagyon ezt az eszközt, mert nagyon kis helyet foglal el a szobából. A függönyök sok helyiségben zsúfoltságot sugározhatnak, nehezen kezelhetők és könnyen piszkolódnak. A rolókat, ha szükséges, teljesen fel lehet tekerni, sokkal higiénikusabbak, mint a többi fix árnyékolók.

 

Roló a teraszra?

 

A rolót elsősorban beltéri árnyékolásra használjuk, a nálunk kapható modellek gyártói is ezt a használati módot javasolják. Ennek ellenére a rolókat akár a beéptített, ablakokkal ellátott teraszon is elhelyezhetjük. 

 

Tavasszal, amikor a napsugarak pont éles szögben érkeznek a lakásba, színes rolóink széles választéka nagyon hangulatossá teszi a teret: ezeken a textil árnyékolókon átsejlik a fény, nem teremtenek teljes sötétséget, de a vakító sugarakat is megszűrik. A függönnyel ellentétben ezeket a teraszra, erkélyre is el lehet úgy helyezni, hogy esőben teljesen felhúzhatók és elrejthetők legyenek. Kis odafigyeléssel nagyon hangulatos kuckót teremthetünk, akár egy kicsi loggián vagy leválasztott függőfolyosón is. 

 

A roló a lakberendezésben

 

A rolókat a lakberendezésben is előszeretettel alkalmazzák. Fix méretű rolóink egy részét nem is ablakokra szerelik fel. Ezek az árnyékolók beépített szekrények takarására, belső ablakok elrejtésére, vagy éppen mini térelválasztóként kerülnek a vásárlóink otthonába.

 

A mini rolók nagy előnye, hogy az alkatrészeik kompatibilisek, így a rolók a hangulatunknak megfelelően cserélhetők. Sokan számoltak be arról, hogy télen világosabb színű rolókat használnak, főleg ott, ahol nem kell teljesen kizárni a sugarakat - például a dolgozó szobákban vagy a konyhában. Itt elé csak a túl éles fény ellen védekezni. Mások télen hidegebb, nyáron melegebb színű árnyékolót tesznek fel - az otthon hangulatának megfelelően. 

 

A nálunk kapható rolókhoz széles választékban biztosítunk pótalkatrészeket is - így akit eddig a sérülékenység tartott vissza a rolók használatától, annak sem kell aggódnia. A roló ideális, gyors és kényelmes megoldást biztosít akár a gyerekszobába, ferde ablakra vagy a tetőtérbe is. Variálható árnyékolási megoldás? Mi a roló használatát ajánljuk!