Hasznosságok

Roló erkélyre: nincs többé kellemetlenség!

Nyári reggeleken az ember szívesen nyújtózik egyet az erkélyen. Főleg akkor, ha még nem tűz a nap, éjjel kellemesen lehűl az idő, és a hajnal még friss. Kánikulában viszont a terasz vagy loggia is néhány óra alatt forró pokollá változik. Lehet ez ellen valahogy védekezni? A mi javaslatunk: roló erkélyre, loggiára, teraszra és kilépőre is. Egyszerű, gyors, jól szellőzik és a melegtől is megvéd. Ráadásul könnyű felszerelni. 

 

Redőnyt vagy rolót az erkélyre?

 

Ma már divat az erkélyt beépíteni és egyfajta ablakfülkeként használni. Ennek a megoldásnak az a hátránya, hogy melegben a légmozgás nehezen jut be a szobába. Ha erre a szerkezetre a külső részen még redőnyt is szerelünk, akkor könnyen lehet, hogy - főleg az épület keleti oldalán - egy forró kis kamrát kapunk, amit elég nehéz hatékonyan szellőztetni. 

 

Az erkély külső fala ilyen esetekben egyébként sem túl erős. A megfelelő, előregyártott rolórendszer nem terheli túl ezt az érzékeny felületet. A roló télen és nyáron is szűri a napsugarakat, de nem kelt olyan érzést, mintha be lennénk zárva, nem akadályozza az erkély természetes szellőzését. Könnyen kezelhető, légies, divatos. A rögzítéséhez sincs szükség különösebb szaktudásra. 

 

Elég nagy a roló az erkélyre?

 

Webáruházunkban nagy méretű roló is kapható. Ezek a darabok akkorák, hogy akár az ajtót is el tudják fedni. Ekkora redőnyt telepíteni már igen komoly kiadás lenne, a roló viszont könnyen kezelhető, félárbocra ereszthető, sőt, akár olyan lakásokban is használható, ahol a szűk kialakítás miatt nem lehetne biztonságosan beszerelni már árnyékolót.

 

A nagyobb méretű rolók használata lényegesen egyszerűbb, mint a függönyöké. Az árnyékoló webshopunkból rendelhető rolók gyöngyös szalaggal üzemeltethetők. Használaton kívül csak az éppen szükséges rész érintkezik a külvilággal. Ennek köszönhetően a pollen is kevésbé tapad meg rajtuk. Higiénikusabb és egészségesebb környezetet alakíthatunk ki a segítségükkel. A redőny textil részei ráadásul cserélhetők is. Rengeteg alkatrészt és egyéb apróságot tartunk raktáron, amelyek segítségével akár kis mértékben át is lehet alakítani a rendszert. 

 

Miért szeretjük a rolót?

 

Míg a redőny minden fényt elnyel, addig a rolót a saját igényeink szerint választhatjuk ki. Ha szeretnénk, valamennyi szűrt fényt átenged, így nem kell teljes sötétséggel számolnunk akkor sem, ha például dolgozni szeretnénk, de a napsugarak megcsillannának a számítógép képernyőjén.

 

Arra is van lehetőség, hogy a rolók színét a stílusunknak vagy az évszaknak megfelően váltogassuk. A dobozos rolórendszerek legnagyobb előnye, hogy az egyforma készletek kompatibilisek egymással, így a textilek is néhány mozdulattal cserélhetők. Ez nem csak a divat szempontjából előnyös. Bármilyen masszív anyagot választunk, a rolókat a napfény károsítani fogja, emiatt a függönyöket gyakran kell cserélni. A rolóval ezek a kiadások is szinten tarthatók. 

 

A rolókészlet vásárlásával szinte lehetetlen mellélőni. A kevés szerelési igény, a jó javíthatóság és praktikum azt eredményezik, hogy a rolórendszerek akár akkor is jó választást jelentenek, ha ideiglenesen szeretnénk árnyékolni valahol - például az albérletünkben.