Hasznosságok

Megoldások tetőablak árnyékolására

Praktikus, ha a tetőtér is be van építve, azonban a szoba árnyékolása kissé eltér a megszokottól, hiszen elsősorban az úgynevezett roletta szerelhető fel a nyílászáróra. Nem fognak tehát a beszűrődő napsugarak felébreszteni, ha a hálószobánk a legfelső emeletre került, van megoldás a tetőablak-árnyékolásra! 

 

Miért létfontosságú a megfelelő árnyékolás? 

 

Az árnyékolás több szempontból is szükséges, nem csak az éjszakai alvás nyugalma miatt, bár természetesen ez a vezető indok. Az emberi szervezet pihentető alvás nélkül nem tud hatékonyan működni, ehhez pedig meg kell teremteni azokat a körülményeket, amikor a leginkább képesek vagyunk kipihenni a nap fáradalmait. A besötétített szoba sokak számára lényeges, hiszen ez esetben a korai napfelkelte nem tudja megzavarni az álmunkat. Fontos az is, hogy az árnyékolás által a nap sugarai kevésbé melegítik fel a helyiséget, ami a fülledt nyári napokon jelentős segítség, főleg a tetőtéri ablak esetében. 

 

Amennyiben bővebben is érdekel az árnyékolástechnika, és szeretnél érdekességeket olvasni a témában, ajánljuk rendszeresen frissülő blogbejegyzéseinket

 

Roló, roletta, reluxa, függöny – különbségek 

 

Beltéri árnyékolás esetében a klasszikus redőnyökön kívül felszerelhetünk rolót, rolettát függönyt és reluxát is. Utóbbiak előnye, hogy igazán egyszerűen felhelyezhetők a redőnnyel ellentétben. Nézzük, mi is a különbség az árnyékolótípusok között! Ha ezeket az eszközöket választjuk, teljes sötétséget nem tudunk előidézni, de azokban a helyiségekben, ahol ez nem is szükséges, különösen jól megoldások lehetnek. A reluxa alumínium lamellákból épül fel, külön pozitívum, hogy ezek dőlésszöge is változtatható, de akár teljesen fel- és lehúzhatók. A rolók valamilyen textilanyagból készülnek, igazán stílusos és modern hatást kölcsönöznek bármilyen lakásnak. 

 

Tetőablak-árnyékolás – a roletta jellemzői

 

A textilből lévő roletták a nyílászárót teljes szélességben és magasságban takarják, rugós mozgatásúak, de akár több helyen is meg lehet őket állítani, attól függően, hogy hány darab kiakasztó került kihelyezésre. Vannak úgynevezett fényzáró termékek, amik használatánál a fény szinte teljes mértékben kizáródik, ellentétben a fényáteresztő rolettákkal, amely termékek esetében a fény átjut a textilanyagon, így a beárnyékolt helyiség csak részlegesen van sötétítve. 

 

Ha rolettát vásárolnál, nálunk azt is megteheted, a Redőny Diszkont webáruházban többféle méretű tetőablak-árnyékolóból válogathatsz!

 

Hogyan mérjük le az ablakot?

 

Annak érdekében, hogy biztosan a megfelelő terméket vásároljuk meg, figyelni kell arra, hogy a nyílászáró méreteinek megadása pontos legyen. Mindig olvassuk el a megfelelő termék kiválasztását követően a termékinformációkat és az abban szereplő méretleadás szerint adjuk meg a méreteket, a későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében. 

 

Rendelésleadás 

 

Amennyiben a tetőablak-árnyékolás nem megoldott, mindenképpen gondoskodnunk kell róla, hiszen, ahogy fentebb már említettük, több szempontból is létfontosságú a megfelelő beltéri árnyékoló használata. Kérdés esetén keress minket bizalommal a megadott elérhetőségeken, és segítünk kiválasztani a legjobb árnyékolót a tetőablakra!