Hasznosságok

Programozható, elektromos árnyékolók a kényelmed érdekében

Bizonyára benned is megvan az a mozdulat, amikor reggel felkelsz, odasétálsz az ablakhoz, és felhúzod a redőnyt. Ez a mozdulatsor a reggelek szerves része, azonban nem kell ennek így lennie. Mert bár reggel még meglehet a feelingje egy ilyen mozdulatsornak, délután, este már inkább csak teher. Ráadásul ha növényeid vannak bent, akkor minden egyes szobában meg kell tenned ezt a mozdulatsort, ha szeretnéd, ha nem. A növényeid persze meg fogják hálálni neked, de nem fognak szeretni, ha véletlen elmarad (mert például elaludtál és rohansz a munkába). Viszont van megoldás minderre, ugyanis ez már egy teljesen automatizálható folyamat az elektromos árnyékolóknak köszönhetően.

 

Nyakunkon az okosotthon-megoldások

 

Neked is intelligens a mosógéped? Mos, szárít, sőt ki is tereget? Vagy a mosogatógéped az, ami intelligens? Bepakolja magát a mosogatni való tányérokkal és egyéb evőeszközökkel, elmossa őket, majd kipakolja lecsepegtetni őket? És mi a helyzet a wc-vel?

 

Persze lehet ezzel viccelődni, de az igazság az, hogy ez az irány. Egyre több mindent fognak tudni a háztartási eszközeink és úgy összességében az otthonunk. Nézhetünk erre rossz szemmel (főleg, ha valaki A kaptár című film felől közelíti meg), de felesleges. Ugyanis az okosotthonok egyértelműen a mi kényelmünket szolgálják, kiszolgálnak minket praktikus megoldásaikkal. Kínálatunkban is egyre több okosotthon-megoldást találhatsz, nem véletlen. Hiszünk benne, hogy kényelmesebbé és jobbá tudják varázsolni életünket ezek az okoseszközök, okosmegoldások.

 

A praktikus elektromos árnyékolók

 

A cikk elején már említettem, hogy automatizálhatóak az árnyékolók. Az elektromos árnyékolóknak alapvetően két fajtája van. Egyrészt ott vannak az egyszerűbb megoldások, mint a Trendline redőnymotoros árnyékolók, melyeket akár kapcsolós vagy rádiós kivitelben is beszerezhetsz tőlünk. Ezeket javasoljuk olyan esetekben használni, ha van egy nehezen elérhető ablak (lépcsőház pl.), amit könnyebb távirányítással vagy kapcsolóval irányítani. De minden más esetben is, ha ragaszkodsz a kapcsolós megoldáshoz, vagy csak egy-egy helyen szeretnél elektromos árnyokolót felszerelni.

 

Vezéreljük az egész házat akár mobilról is

 

Ha viszont komplexebb megoldásban gondolkozol, akkor az okosotthon-megoldásainkat javasoljuk, melyek beállítási lehetőségei szinte határtalanok. Az előbbi linken elérhetsz olyan megoldásokat is, mint az akadályérzékelős redőnymotorok vagy a fali és kézi távirányítók.

 

Az okosotthon-kínálatunk csúcsát pedig az okosházközpont jelenti, mely összefogja az egész házban található okosmegoldásokat. Kétirányú kommunikációjának és ingyenes applikációjának köszönhetően mindig teljes képet kaphatunk az eszközeinkről. Ennek köszönhetően előre be tudjuk programozni az elektromos árnyékolóinkat, több szempont alapján is. Be tudod állítani százalékosan, hogy mikor és mennyire engedje le vagy húzza fel a redőnyöket. Ráadásul a redőnyök felhúzását, illetve leengedését megfelelő érzékelők segítségével még a napkeltéhez és napnyugtához is igazíthatod. Praktikus persze, de valljuk be őszintén, egy ilyen rendszer több ennél: nagyon menő! 

 

Hol kezdjek bele?

 

Először is gondold végig, hogy hova és miért szeretnél elektromos árnyékolókat. Döntsd el, hogy mire van szükséged! Szükséged van-e fényérzékelőre, hogy az első napsugarakkal ébredhess? Vagy szeretnéd, hogy fix időpontban emelkedjenek fel a redőszök a növényeid miatt? Ezek alapján dönts, de ha kellünk, elérsz minket, és szívesen segítünk.