Hasznosságok

Így válassz ablakredőnyt

Nem véletlen, hogy az ablakredőny az egyik legelterjedtebb árnyékolási forma házaknál és lakásoknál egyaránt. Számos jó tulajdonsággal rendelkezik, melyek egyesével is megérik az árát, együtt pedig aztán végképp. Könnyű felszerelés, könnyű használat, akár automatizálható is, és ha bármi baja van, könnyen javítható.

 

Ebben a cikkben megnézzük, hogy milyen ablakredőnyök vannak, milyen tulajdonságokkal rendelkeznek, és hogyan válaszd ki közülük a számodra legmegfelelőbbet.

 

Ezért van szükséged redőnyre

 

Szokás árnyékolónak is nevezni, de ez azért sokkal több annál. Mindenesetre ahogy a nevében is benne van, véd a napfény ellen. Ez egy nyári, tikkasztó meleg napon aranyat ér, több fokkal is csökkentheted ezáltal a benti hőmérsékletet. De ha nincs is annyira meleg, csak épp a szemedbe süt folyamatosan a nap, akkor is jó szolgálatot tesz. És akkor még nem beszéltünk a redőnyök egyéb kiváló tulajdonságairól. Pedig nem csak jó árnyékoló, de kiváló hőszigetelő és hangszigetelő tulajdonsággal is bír, amit nem mondhatsz el egy beltéri árnyékolóról.

 

Az ablakredőny fajtái

 

Alapvetően anyagát tekintve két típust különböztetünk meg: vannak a műanyagból készültek és a strapabíró alumínium redőnyök. Mindkét típus kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, melyeket már említettem. Jó hőszigetelők, kiváló hangszigetelők, profi árnyékolók, főleg, hogy annyi fényt engedünk be, amennyit akarunk (könnyen csinálhatunk romantikus félhomályt otthonunkban).

 

Az alumínium redőnyök nagyon strapabíróak, így vagyonvédelmi szempontból sem utolsók. De ennek ellenére nagyon könnyűek, azaz könnyen mozgathatóak, ami jól jön a felszerelésnél. Ráadásul eleve vásárolhatsz nálunk akár famintásat, zöld színűt vagy bordót is, így biztos illeszkedni fog a homlokzathoz. Sőt, akár szúnyoghálóval kombinált kivitelben is elérhető kínálatunkban.

 

Turbózd fel!

 

Ha szeretnél szintet lépni, és mindened a kényelem, vagy csak szereted a smart megoldásokat, akkor automatizálhatod is a redőnyeidet. Ennek az első lépése az, hogy redőnymotorral szereled fel az új árnyékolódat. De ennél akár sokkal többet is tehetsz, ugyanis akár automatizálhatod a teljes házad árnyékolórendszerét. Ez az okosház megoldás lehetővé teszi számodra, hogy előre programozott időpontban működtesd az árnyékolókat. Sőt, akár előre programozhatsz bizonyos mozgásokat, melyeket egy gombnyomással, akár telefonról is előhívhatsz. A hab a tortán az, amikor egy műszer figyeli neked a külső fényeket. Azaz sőtétedéskor lehúzza a redőnyöket, majd felhúzza őket, amikor felkel a nap. Most, hogy ez praktikus-e vagy szimplán menő, azt mindenki döntse el maga (de szerintem menő).

 

Ha gond lenne vele, ne ess pánikba, javítsd meg!

 

Az a jó a redőnyökben, hogy nálunk számos alkatrész beszerezhető a javításukhoz, ami általában egyáltalán nem nehéz. Ha megnézed a hasznosságok menüpontot, már ott is több javítási segédletet találsz, így nem kell feltétlenül egyből szakembert hívnod. A legtöbb esetben, ha gond van, akkor a gurtnival vagy az automatákkal szokott gond lenni. Nekem például a kisfiam már nem egy automatát tett tönkre a lelkesedésével, amit könnyen és gyorsan orvosoltunk is (közösen).

 

Nézd meg a segédleteket, rendelj tőlünk alkatrészt hozzá, és javítsd meg a redőnyt, hogy ismét tökéletesen működjön.

 

Segítünk!

 

Ha végigolvastad a cikket, de továbbra sem tudod, hogy pontosan milyen redőnyre van szükséged, akkor se ess kétségbe. Keress minket az elérhetőségeinken, és segítünk a döntés meghozatalában.