Hasznosságok

Roló tetőablakra: a tökéletes tetőtéri árnyékoló

Ha te is a tökéletes tetőtéri árnyékolómegoldást keresed, akkor a roló tetőablakra a legjobb fegyver, ami megoldja a problémád. Mert nem szabad megfeledkezni a tetőtéri ablakokról sem, ha sötétítésre, fény vagy épp hő elleni védelemre gondolsz.

 

Ebben a cikkben ezt a témát fogjuk körüljárni, és tippekkel, megoldásokkal segítünk neked, hogy mielőbb élvezd a felszerelt megoldások előnyeit.

 

Miért van szükség tetőtéri árnyékolóra?

 

Aki még csak tervezi a tetőtéri ablakok beépítését, az azért tervez ezzel, hogy bejusson a természetes fény. Azaz épp azt akarja elérni, hogy több fény legyen, nem azt, hogy kevesebb. 

 

Viszont arra is fontos gondolni, hogy egy ilyen ablakon a nap elég nagy részében besüt a nap. Ez pedig akkor nem gond, ha nincs tikkasztó meleg, pirító napsütéssel, de nyár közepén azért tud kellemetlen is lenni. Nem beszélve arról, hogy ha pont úgy süt be a nap, hogy zavar a tanulásban, a munkád elvégzésében. De ha csak szimplán néznél egy sorozatot, és nem látszik a TV megfelelően az erős napsütés miatt, az is kellemetlen. Ilyenkor pedig az egyetlen megfelelő megoldás a tetőtéri ablakra szerelt árnyékoló.

 

Emellett gondolnod kell a tetőtéri rovarvédelemre is, de erre is találsz megoldást a webáruházunkban.

 

Ezért nem mindegy, hogy milyen árnyékolót teszel fel

 

A legfontosabb dolog, ami akadályoz abban, hogy bármilyen árnyékolót is felhelyezz, az nem más, mint a gravitáció. Mivel nem függőleges az ablak síkja, így nem tudsz csak úgy valamit “elélengetni”, így ez a megoldás kizárva. Ezzel buktad a sima, karnisra szerelt sötételőket. De igazából nem csak ezeket, mert több olyan sötétítő megoldás is van, mely a gravitáció segítségét hívja a működéséhez. Sőt, ha belegondolsz, gyakorlatilag az összes ilyen. Vagyis majdnem az összes. És így jutunk el ahhoz a megoldáshoz, ami a legjobb, és még költséghatékony is.

 

Roló tetőablakra: a tökéletes árnyékolás titka

 

El is jutottunk a rolettáig, mely a tökéletes megoldás lesz számodra is. Ez egy textilanyagú árnyékoló, melynek több típusát is megtalálod webáruházunkban. Válassz közülük annak megfelelően, hogy mik az igényeid, add meg a méretet, és mi a megadott adatok alapján elkészítjük neked. Ez a rolettatípus keretbe van szerelve, rugós megoldással készült, és kiakasztóval megállítható. A kiakasztók számával tudjuk szabályozni, hogy hány állása legyen az árnyékolónknak, így teljesen a saját igényeinkre szabhatjuk.

 

Nekem melyik kell a három típus közül?

 

A tetőtéri rugós roletták három különböző típusban érhetőek el a webáruházunkban. Ezek közül a legkisebb védelmet nyújtó az, amelyik fényáteresztő textillel készül. Ezt azoknak ajánljuk, akik csak kicsit szeretnék csökkenteni a beszűrődő fényt, nem szeretnék megfosztani magukat a napfény nagy részétől.

 

Ha te inkább kizárnád a fényt, akkor válaszd a fényzáró rolettánkat. Ha pedig még ennél is komolyabb védelemre lenne szükséged, akkor van még egy típus, az alupigmentált textillel ellátott. Ez amellett, hogy kiváló fényzáró, még hővédő is egyben. Ez pedig valljuk be, hogy tetőtérben nyáron jól tud jönni.

 

Mint láthatod, igényeidnek megfelelően választhatsz a különböző típusok közül. Az általad megadott méretre készítjük el a saját tetőtéri rolettádat. És még a textil színét is te választhatod ki, hogy illeszkedjen a környezetéhez.

 

Elakadtál? Segítünk!

 

Ha bárhol elakadnál, vagy nem tudsz dönteni, nem érted, mit kell lemérni, hogy kell megadni az adatokat, mi segítünk, keress minket az elérhetőségeinken!