Hasznosságok

Mikor jó megoldás a mágneses szúnyogháló?

Néha az az érzésem, hogy minden egyes ismerősöm legalább egyszer elgondolkodott már azon, hogy lehet, jó lenne egy mágneses szúnyogháló. Mégsincs minden ismerősömnek mágneses szúnyoghálója. De akkor miért van az, hogy olyan sokan elgondolkodnak rajta, de sokan végül mégsem teszik vagy tetetik fel?

 

Hát én csináltam egy körkérdést a barátaim között, elég meglepő eredménnyel. Egyszerűen nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy miért jobb megoldás ez, mint egy sima szúnyogháló. Valamint kiderült, hogy nem tudják, hol lehet beszerezni, vagy hol gyártathatnának maguknak egyedi méretben. Na ezekkel a kifogásokkal egyszer s mindenkorra leszámolok, ezért amint megírom ezt a bejegyzést, küldöm is át nekik a linket.

 

Miért jó a szúnyogháló?

 

Talán az a legjobb, ha a legelején kezdjük. Megfordítanám a kérdést: miért jó a szúnyog? Te szereted a hangját? Jó érzés, ha csíp? Feltételezem, nem ragaszkodsz hozzájuk, és nem érzed kielégítőnek, amikor megcsípnek. Ezért elég egyértelmű a válasz a kérdésre: szeretnénk távol tartani magunkat a szúnyogoktól.

 

Sőt, továbbmegyek, nem csak a szúnyogoktól akarjuk távol tartani magunkat, hanem úgy általában a rovaroktól, pókoktól, igaz? Nem véletlen szokták rovarhálónak is nevezni. Nekem, mint arachnofóbiásnak egyértelmű, hogy a pókokat is kint kell tartani, ehhez is kiváló választás egy szúnyogháló. És azt sem gondolhatja senki komolyan, hogy a legyek zümmögése jó a közérzetre, így őket is távol tartanám.

 

Rögtön azonosítottunk legalább három olyan, a lakásunkban nem kívánatos fajt, melyek ellen hatékony védekezést jelent a szúnyogháló. Ezzel meg is válaszoltuk azt a kérdést, hogy miért jó választás egy szúnyogháló.

 

Miért pont a mágneses szúnyogháló?

 

Ennek több oka is van, de ha egy szóban szeretném összegezni, akkor azt mondanám, hogy praktikus. Méghozzá több szempontból is.

 

Vannak olyan mágneses szúnyoghálók, melyek mágnesesen rögzülnek az ablak keretéhez. Ezek olyan szempontból praktikusak, hogy nincsenek fixen felszerelve. Vagyis fent vannak, de bármikor egy pillanat alatt, azonnal le tudjuk venni őket, ha épp arra van szükségünk.

 

Ez például akkor nagyon jó megoldás, ha emeleten lakunk, és a lakás ablakait szeretnénk kívülről is letakarítani. Ilyenkor egy fix szúnyogháló leszerelése kicsit körülményes tud lenni. Ellenben egy mágneses megoldásnál csak levesszük, gyorsan elvégezzük a takarítást, majd visszahelyezzük a helyére, mintha le sem vettük volna. Tapasztalatból mondom, hogy ez akkor is jól jön, ha bejutott valahogy egy darázs, és ki szeretnénk engedni a szabadba. Ekkor is csak gyorsan levesszük, kiengedjük, majd visszatesszük. Ha csak szúnyoghálós vagy nem nyitható fix ablakaink vannak, akkor aranyat ér ez a megoldás.

 

Aztán ott vannak a bejárati vagy pl. teraszajtóra szerelhető mágneses szúnyoghálók is. Ezek már nem a felrakásnál vagy levételnél alkalmazzák a mágneses rögzítést. Sokkal inkább a két szárny csatlakozásánál a szárnyak összezárását biztosítják a mágnesek.

 

Ezek azért kedvelt típusok, mert olyan helyekre is fel tudunk tenni ilyen szúnyoghálókat, ahova egyébként csak csúnyogháló ajtót telepíthetnénk. Azt pedig nyitni és csukni kell, míg ezen kvázi csak átsétálunk, és automatikusan becsukja magát. Nincs többé nyitva hagyott nyúnyoghálós ajtó! Aranyat ér a gyerekeknél, valamint ha sokat járunk ki a teraszra. Ráadásul egyedi méretre is legyártjuk neked, hogy biztos passzoljon.

 

Mi van, ha elakadnék?

 

Ha elakadsz, csak keress minket az elérhetőségeinken, és mi segítünk!