Hasznosságok

Sávroletta: miért szeretik annyian?

Bár számos árnyékolási lehetőség van, mégis a belső árnyékolási lehetőségek közül az utólag felszerelteknél a sávroletta messze az egyik legkedveltebb. Számos nagyon jó tulajdonsággal rendelkezik, melynek köszönhetően kiérdemelte előkelő helyét a vásárolható sötételőink között. 

 

Több típussal is találkozhatsz belőle a kínálatunkban, ráadásul fix méretű vagy méretre gyártott is kapható. Lássuk hát, hogy a vásárlóink közül miért is szeretik annyian a sávrolettákat.

 

Tudd, hogy mik az igényeid!

 

Annak eldöntéséhez, hogy milyen árnyékolóra van szükségünk, melyiket rakjuk vagy rakassuk fel, tudnunk kell, hogy mi a célunk vele. Továbbá azt is érdemes tudni, hogy előre be szeretnénk-e építeni, vagy majd utólag. És a beépítés helyszíne, a beépítési körülmények sem mindegy, hogy milyenek. Várj, mindjárt megérted, mire gondolok.

 

Ha tudod, hogy mi a célod az árnyékolóval, máris szűkíteni tudod, hogy milyen lehetőségek jöhetnek szóba. Ott vannak például a redőnyök, melyek amellett, hogy sötétítenek, számos egyéb pozitív tulajdonsággal is rendelkeznek. A sávrolókat teljesen máshogy kell megközelítened, mint a belső árnyékolókat.

 

Ha egy jó hangszigetelő, egyben mechanikai behatolástól is védő, gyakorlatilag teljes sötétséget biztosító árnyékoló kell, válaszd a redőnyt. Persze ezzel együtt jár az, hogy egy nagy tokkal beépített szerkezettel kell együtt élned. Kívül lesz, ami javítás esetén a sokadik emeleten nem épp a legelőnyösebb.

 

Szóval vannak pozitív és negatív érveim is mellette, de ha ez az igényed, akkor ezt kell választanod. Ha viszont egy utólag is könnyen felszerelhető, könnyen tisztítható, hozzáférhető, részben fényáteresztő megoldás kell, a sávroló sokkal jobb választás.

 

Mi szól a sávroletta mellett?

 

Részben már meg is válaszoltam az előző bekezdésben, de nézzük kicsit részletesebben. Ez egy belső árnyékoló, ami azt jelenti, hogy könnyen hozzáférhető. Ez takarítás és egy esetleges javítás szempontjából is nagyon jól jön. Ha emeleten laksz, akkor egy külső megoldás, mint pl. a redőny, nehézkessé tudja tenni a javítást és a tisztán tartást. Kívülről ugyanis nehezen hozzáférhetővé válnak ezek a megoldások, de nem így egy beltéri árnyékoló, mint a sávroletta. A tisztítása például sokkal könnyebb, mert hozzáférsz, így könnyen leporolod egy törlőkendővel, vagy le is porszívózhatod, vagy nedves ronggyal áttörölheted.

 

Maga a fényáteresztés mértéke sem mindegy. Ha semmiképp sem egy teljes mértékben fényelzáró megoldást keresel, csak valóban kicsit árnyékolni, sötétíteni szeretnél, kiváló választás a sávroletta. Ez ugyanis fényáteresztő és fényzáró rétegek váltakozásából áll. Ez adja meg azt a sokak által nagyon kedvelt mintázatát is, melyért olyan sokan szeretik.

 

Hogy emellé még jön a könnyű felszerelhetőség, az alkatrészek könnyű cseréje, az már csak hab a tortán. Ráadásul előre gyártott méretekben készült, dobozolt verzióban is eléred webáruházunkban, melyből kedvencem a krémszínű. Így ha jó a méret, van raktáron, már küldjük is, nem kell várni a gyártásra.

 

Egyedi méretre gyártott sávroletták

 

Ha egyedi méretre kell gyártani sávrolettát, természetesen azt is elkészítjük számodra. Itt két opcióból is választhatsz, annak függvényében, hogy melyiket tartod pl. esztétikusabbnak. Elérhető a kínálatunkból a tok nélküli és a tokos kivitelű gyöngyláncos sávroletta is.

 

Ha elakadnál, segítünk!

 

Ha bárhol elakadsz, nem tudod, mit válassz, mit kell megadni, csak fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeinken.