Hasznosságok

Elektromos redőny: kényelem és praktikusság

Amikor elektromos redőny beszerelésén gondolkozik valaki, sok esetben a menőség is az érvek között szerepel. De nem ez a fő érv, sokkal inkább a kényelem és a praktikusság, melyek mellé a menőség már jön magától. És akkor ne felejtsük el egy ilyen rendszer esetén a gazdaságosságot sem. Érdemes egy kicsit jobban átbeszélni mindezt, főleg, ha te is épp gondolkozol egy ilyen rendszer beépítésén.

 

Ma már számos okosotthon megoldás létezik

 

A 20. században sok sci-fi író és filmrendező megálmodta a közeli és távoli jövőt. Ezek közül sokan jóslatokba is bocsátkoztak, és már a 21. század elejére is, mai szemmel is futurisztikus megoldásokat vizionáltak. Szerencsére az emberi képzelőerő sok esetben inspirálja a tudósokat, feltalálókat, mérnököket, fejlesztőket is. Így egyre több olyan, nemrég még csak sci-fibe illő megoldással találkozhatunk, ami mára valósággá vált. Bár nem repülünk kerék nélküli autókkal, és nincsenek 100%-ig 3D-s hologramok sem, de azért sokat fejlődtünk az utóbbi évtizedekben.

 

Ez a töretlen fejlődés az otthonunkba is begyűrűzött a különböző okosotthon megoldások formájában. Ma már nem csak a telefonunk okos, gyakorlatilag a háztartási gépeink mellett már az otthonunk is. Ebbe beletartozhat a világítás vezérlése és szabályozása, a fűtés és klíma vezérlése és természetesen a biztonsági rendszer is. És ezek csak a legalapabb, legelterjedtebb megoldások. Persze van még egy megoldás, ami szintén nagyon kedvelt, de ezt kicsit részletesebben is kivesézzük.

 

Az okosotthon megoldások közé illeszkedik az elektromos redőny is

 

A már említett megoldások sorába tökéletesen illeszkedik az elektromos redőny. Ez a megoldás segíti a kényelmünket, nagyon praktikus, és nem utolsósorban segítségünkre van az energiagazdálkodásban is. Nálunk beszerezhetsz mindent a rendszer kiépítéséhez: motor, távvezérlő, központi egység, stb.

 

Az ugyebár egyértelmű, hogy ha egy redőny leengedése vagy felhúzása gombnyomásra megtörténik, az nagyon praktikus és kényelmes. Viszont emellett nagyon sokat számít az, ha ehhez még csak arra az egy gombnyomásra sincs szükséged. Mert ezzel válik igazán hasznossá egy elektromos redőny. Innentől kezdve ugyanis már nem csak menő lesz ez az egész, de még spórolni is segít neked! Nem nehéz, elmagyarázom, hogyan.

 

A redőnyök tökéletes megoldást jelentenek nyáron a túlzott meleg ellen, de télen is segítenek bent tartani a meleget. A kiváló hőszigetelő képességüket egy okosotthon megoldással maximálisan kihasználhatod! Ezzel ugyanis nyáron automatikusan leengedheted őket, hogy napközben ne hevüljön túl a ház. Télen pedig ugyanígy segíthet akár automatikusan is abban, hogy spórolj a fűtésszámlán.

 

Az automatizálásé a jövő

 

A már említett automatikus redőnymozgások nagyon hasznosak, és van bennük lehetőség bőven. Ott van például a telefonról történő vezérlés, mint lehetőség, amit érdemes kihasználni. Előre be tudsz programozni bizonyos eseményeket, melyhez be tudod állítani, hogy hogyan módosuljon a redőnyök állása. Így pl. egy gombnyomásra fel tudod húzni az összeset, ha lementesz egy “hazaértem” beállítást.

 

De van még ennél is komolyabb, automatikus megoldás a mozgatásukra: a szél- és fényérzékelés. Ezzel beállíthatod, hogy automatikusan hogyan mozogjanak a redőnyök napkeltekor és napnyugtakor. Vagy pl. hogy egy bizonyos szélerősség esetén engedjék le magukat.

 

Segítünk, ha egyedül nem boldogulnál

 

Mint láthatod, sok kiváló megoldás van, csak győzz választani! Ha nem tudnál, keress minket és segítünk.