Hasznosságok

5 elektromos redőny, 5 távirányító? Elég egy DC306!

Ha te is szeretnél az otthonodba okosmegoldásokat telepíteni, javaslom az elektromos redőnyöket, melyek távirányítóval (pl.: DC306) kényelmesen vezérelhetőek. Persze vannak ennél szofisztikáltabb megoldások is, te döntesz, hogy melyiket szeretnéd saját otthonodban.

 

Mi az az elektromos redőny?

 

Ha már az okosmegoldásokba belevetjük magunkat, tisztázzuk, hogy mi az elektromos redőny. Egy olyan megoldás, mely során nem kézi erővel húzod fel vagy engeded le a redőnyt, hanem egy elektromos motorral működteted.

 

Milyen előnyei vannak?

 

Ennek számos előnye van. Kezdve onnan, hogy sokkal kényelmesebb pl. egy távirányító gombjait nyomkodni, mintsem végigmenni az egész házon. És itt nem kell egyből a lustaságra gondolni, mert a legjobb szolgálatot pont nem ilyenkor teszi. Hanem akkor, ha fekvő beteg vagy, sok erődbe kerül az is, hogy felkelj. Vagy ha idős emberek használják ezt a megoldást, akiknek szintén nehézkes a járás. És természetesen bizonyos mozgássérülteknek is óriási segítség lehet egy elektromos redőny, amit csak az ujjukkal tudnak felhúzni és leengedni.

 

De emellett persze fontos szempont (főleg fiatalabbak számára) a kényelem. Vagy azoknak, akik sok virágot tartanak otthon, amiknek szükségük van a napfényre. És egy gombnyomás vagy egy előre beállított automatizmus nagy segítség lehet, ha reggel például elalszik az illető, és rohan munkába.

 

Mi az a DC306? Ahány elektromos redőny, annyi távirányító?

 

Nem, szerencsére közel sem. Ha ez így lenne, akkor minden ablak mellé vagy minden egyes szobába szükség lenne egy távirányítóra. Ez pedig elvenné az egész lényegét, mert végig kellene járni mindent ahhoz, hogy be tudd állítani a redőnyöket a kívánt pozícióba.

 

Többcsatornás távirányítókat szoktunk alkalmazni, melynél a csatornák száma jelöli azt, hogy hány elektromos redőnyt tudsz vele irányítani. Egy kisebb lakásba vagy házba általában elég egy 5 csatornás távirányító (DC306). De vannak nagyobb csatornaszámmal is működők, ha arra lenne szükséged. Ezek használata nagyon egyszerű. Először legyenek összepárosítva a készülékek (a távirányító és a redőnymotorok). Majd már ki tudod választani, hogy mely csatornát (redőnyt) akarod állítani a jobbra-balra gombokkal. Amint megvan, amelyiket állítanád, csak nyomd a fel vagy a le gombot, és máris a megfelelő irányba mozdul a szerkezet.

 

Összetettebb megoldások

 

Persze vannak ennél komolyabb megoldások is, melyekkel akár már automatizálni is lehet a redőnymozgásokat. Ott van a webáruházunk okosotthon kínálata, ahol találsz számos kiváló okosmegoldást. Ott megtalálod a már említett távirányítókat is, de falra szerelhető vezérlőket, vagy épp okosház központot is találsz.

 

Olyan megoldások közül választhatsz, amikkel akár a külső fényerősség változásához is tudsz szabályokat, automatikus mozgásokat állítani. Például ha felkel a nap, akkor húzódjanak fel a redőnyök is, vagy ha lemegy a nap, engedjék le magukat.

 

Sőt, egy mobilapplikációval is tudod vezérelni az egészet. Előre beállított és lementett mozgásokat tudsz egy gombnyomással előhívni a mobilodon keresztül. Ezek igazi okosmegoldások, melyek olyan szinten leegyszerűsítik az elektromos redőnyök kezelését, hogy az pár éve még sci-fi lett volna. Ezzel tudod kimaxolni a bennük rejlő lehetőségeket.

 

Ha segítségre lenne szükséged

 

Bár a beszerelés terhét nem tudjuk átvenni a válladról, de szívesen segítünk a választásban. Fordulj hozzánk bizalommal, és élvezd az okosmegoldásaink előnyeit.