Hasznosságok

Rovarháló ablakra? Mindenképp! De milyet?

Egy rovarháló ablakra szerelve megfelelő védelmet nyújt a nemkívánatos legyek, szúnyogok és egyéb rovarok ellen. Nem kell ezt túlgondolni! Biztos vagyok benne, hogy te is szeretnél inkább nyugodtan pihenni otthonodban, és nem a legyek vagy a szúnyogok zümmögését hallgatni. Ezt mind megkaphatod, feltéve, ha szerelsz vagy szereltetsz fel rovarhálót az ablakokra.

 

Ebben a cikkben kitérünk a miértekre, és segítünk, hogy el tudd dönteni, mely típust válaszd, ha rovarhálót szeretnél vásárolni. És feltételezem, ezért vagy itt, úgyhogy csapjunk is bele, hogy mielőbb élvezhesd az előnyeit!

 

Miért van szükségem rovarhálóra?

 

Talán ma már egyre kevesebben teszik fel ezt a kérdést, de azért még mindig érdemes ismételni. Sőt, vannak olyanok is, akik csak a szúnyogokra és a legyekre gondolnak, pedig vannak ott más rovarok is. Nem véletlen, hogy inkább rovarhálónak írom én is, és nem csak szimplán szúnyoghálót említek.

 

Persze elsősorban a szúnyogok és a legyek a fő ellenségek, melyeket szeretnénk minél távolabb tartani otthonunktól. Nagyon idegesítő, mondhatni idegörlő az, ha ezek a repkedő fenevadak megzavarnak minket.

 

Legyen szó az ételeink körül lebzselő (a kajánkra pályázó) légyről, vagy a folyton ránk szállóról, aki nem hagy nyugodtan tévézni. Vagy akár arról a szúnyogról, amelyik a fülünkbe zümmög magas hangon, amíg éjjel el nem szenderedünk, és akkor támad. Ezek mind-mind olyan stresszfaktort jelentenek, amire a mai rohanó világunkban még csak véletlenül sincs szükségünk.

 

De ha már rovarokról esik szó, gondolj csak a pókokra, poloskákra, katicákra, hogy párat említsek az utóbbi évek “kedvenceiből”. Ezek mind-mind távol tarthatóak megfelelően felhelyezett rovarhálókkal, amelyeket nálunk beszerezhetsz.

 

Rovarháló ablakra? Milyen típust válasszak?

 

Alapvetően két típust különböztetünk meg: vannak a fix keretes és a rolós kivitelben kaphatóak. Ha ennél részletesebben néznénk, akkor persze vannak az összeszereltek, a dobozos megoldások és a szúnyoghálószettek is. Ezek mind-mind megvásárolhatóak itt nálunk, a webáruházunkban.

 

Visszatérve a két fő típusra: nem mindegy, hogy milyen környezetben, milyen felhasználás mellett keresel rovarhálót.

 

A fix keretes megoldásokat akkor ajánljuk, ha nincs szükséged arra, hogy sűrűn kinyúlj az ablakon. Ha egyszer felszereled, vagy felszerelteted és többé nem akarsz hozzányúlni, csak ha takarítod vagy ha javításra szorul. Ilyenkor kiváló megoldást jelentenek az egyedi méretre gyártott szúnyoghálószettjeink, melyet megrendelhetsz műanyag vagy alumínium kerettel is. Az alumínium keretes szúnyoghálószettünket rendelheted akár aranytölgy famintás színben is, természetesen egyedi méretre gyártva.

 

Ha viszont olyan rovarhálóra van szükséged, amit olykor el szeretnél mozdítani a helyéről, akkor inkább a rolósokat válaszd! Ez kiváló pl. emeletekre, ahol a párkány és az ablak külső takarításához elengedhetetlen, hogy kihajolj az ablakon. Vagy akkor is jól jöhet, ha a külső ablakpárkányra pl. virágok vannak elhelyezve, amiket bentről locsolni szeretnél.

 

Most akkor mit is kell tennem?

 

Mint láthatod, különböző felhasználás esetén eltérő típusokat érdemes választanod. Ezért az első dolgod az legyen, hogy eldöntöd, hogyan fogod használni a rovarhálóidat. Így meglesz, hogy mely ablakaidra milyen típust érdemes feltenni. Majd leméred, hogy mekkorára van szükséged (ehhez találsz segédletet a termékleírásoknál). Majd megrendeled. Ha elakadnál, akkor keress minket az elérhetőségeinken.