Hasznosságok

Vakolható redőnytok: méretek meghatározása

A vakolható redőnytok méreteinek meghatározásához adunk most neked egy kis segítséget. Mivel egyedi méretre gyártjuk ezeket a redőnyöket, így nagyon fontos, hogy pontosak legyenek a méretek. Egy-egy tévesen megadott paraméter igen nagy galibát tud okozni, és még csak a csere lehetősége sem adott. 

 

Miért jó választás a vakolható redőnytok?

 

A külső, vakolható, tokos alumínium redőnyeinket nagyon szeretik. Sokan ugyanis szeretnének egy olyan megoldást, ami nagyon jól árnyékol, de emellett is sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Viszont olyat szeretnének belőle, ami nem “rondítja el” a homlokzatot.

 

És itt jön képbe a vakolható tokos redőnyünk, amelynek a nevében is benne van, amiért annyira szeretik. Ezek ugyanis külső tokkal rendelkeznek, melyet azonban nem fogunk látni, ha megfelelően beépítjük és bevakoljuk. A vakolóélnek köszönhetően tudjuk eltüntetni szem elől a redőnydobozt, mert ez tartja a szigetelést és a vakolatot.

 

Persze megtalálhatóak a műanyag vakolható redőnyök is a kínálatunkban, de mi azokat is felturbóztuk. Nem műanyag, hanem alu tokkal és alu lefutókkal készítjük el őket, egyedi méretre. Így tartósabbak, és kevésbé sérülékennyé tudjuk tenni a műanyag redőnyeinket is, ezért is választják szívesen őket. Ha viszont számodra fontos a hangszigetelés vagy a fizikai védelem, akkor válaszd az alumínium redőnyeinket.

 

Sima vagy kombi?

 

Amellett, hogy el kell döntened, hogy alumínium vagy műanyag, további fontos döntést is meg kell hoznod. Vannak sima és kombi redőnyeink is, melyek közül választanod kell. Előbbinél nincs, utóbbiak viszont beépített rolós, üvegszálas, UV-álló szúnyoghálóval rendelkeznek.

 

Érdemes megfontolni, hogy egy kombi, beépített szúnyoghálót tartalmazó redőnyt vagy utólag telepített szúnyoghálót válassz-e. A rolós változat nagyon jó választás, ha olykor szeretnéd (takarítás, viráglocsolás, stb. miatt) eltüntetni az útból a rovarhálót.

 

Vakolható redőnytok: méretek meghatározása

 

Nézzük, hogyan tudod meghatározni helyesen a redőny méretét, hogy garantáltan a pontos adatokat add le webáruházunkban. Ez azért is nagyon fontos, mert egyedi méret lévén nincs lehetőség cserére! Ha valami az ebben a bejegyzésben leírtak alapján vagy a termékoldalakon található információk alapján nem egyértelmű, inkább keress minket elérhetőségeinken.

 

Fontos, hogy a méretet mindig centiméterben, szélesség x magasság megosztásban kell megadnod! Minden esetben a teljes külső méretre lesz szükség, azaz tokkal és lefutókkal együtt kell számolnod. Vakolható tokos redőny esetén a tok méretét minden esetben hozzá kell számolni az ablak magasságához.

 

Szélesség mérése, helyesen

 

Mérd le több helyen az ablakkáva méretét (faltól falig). Ne csak az ablaknál, hanem a külső falsíknál is mérd le, hogy biztos beférjen a tok. Ahol a legszűkebbnek mérted, abból vonj le 0,5 cm-t, így fogod megkapni a redőny külső szélességi méretét.

 

Az általunk gyártott vakolható, tokos redőny esetén továbbá számolni kell a szigeteléssel is. Ha lesz később szigetelve az ablak, akkor ezt a méretet le kell vonni a szélességből.

 

Magasság mérése, helyesen

 

Mérd meg az ablakkáva tetejétől az aljáig vagy a párkányig a teljes magasságot. Ha még nincs beépítve a párkány, de lesz, akkor annak méretét vond ki, hogy később be tudd azt szerelni.

 

Vakolható tokos redőny esetén számold hozzá még a leírásban található tokméretet. A szélesség a fontosabb, ez lehet hosszabb, mert a lefutóból végső esetben tudsz vágni, ha véletlenül kisebbre lenne szükséged.