Hasznosságok

Szúnyogháló ablakra? Kötelező! Mutatjuk, miért, és mik a lehetőségek

Ha egy szúnyogháló ablakra szerelve nem okoz nyugalmat számodra, akkor szinte semmi. Ha tehetném, én a házépítés során kötelezővé tenném valamilyen típusának a beépítését. Mégis vannak a mai napig is olyan házak és lakások, ahol egyetlen ablakon sincs szúnyogháló. Nagy vétek nem feltenni vagy feltetetni, mert nagyon hasznos egy találmány.

 

Lássuk is, miért mondom, és milyen lehetőségeid vannak, ha épp szúnyogháló vásárlása előtt állsz.

 

Szúnyogháló ablakra? Hát ezért

 

Bizonyára te is találkoztál már olyannal, hogy valahol elszaporodtak a szúnyogok. És olyannal is, hogy emiatt este már nemigen lehetett kint meglenni. Volt már, hogy bemenekültél a házba a szúnyogok elől? Ha igen, akkor talán már érted is, hogy miért annyira fontos a szúnyogháló.

 

Vagy történt-e már veled olyan, hogy egy légy rádszállt evés közben? Vagy épp a kedvenc sorozatod nézése közben? Vagy épp akkor repült az arcodra, amikor meg akartad csókolni életed szerelmét? Az egyik idegesítőbb, mint a másik! És sajnos a legyek éppúgy nincsenek tekintettel rád, mint amennyire a szúnyogok. Hát ezért is lesz szükséged arra, hogy védekezz ellenük.

 

Persze sokan ilyenkor azt mondják, hogy nem gond, nem nyitom ki az ablakot. Persze ez mehet is egyes évszakok alatt, egy darabig. De sok esetben nagyon is jólesik akár nyitott ablak mellett is aludni. Illetve nincs minden ház minden szobája klímával szerelve. És a szellőztetés fontosságáról (friss levegő, védekezés a penész ellen) még nem is beszéltünk. Épp ezért egy jó szúnyogháló mindenképp fontos része lesz a házunknak.

 

Milyen típusok vannak, és melyiket érdemes választani?

 

Nézzük meg, hogy milyen típusú szúnyoghálók közül választhatsz, ha fel szeretnéd vértezni magad a nemkívánatos rovarok ellen. Vannak fix keretes és rolós megoldások is. Hogy melyik típust válaszd a webáruházunkból? Azt szerintem te tudod a legjobban eldönteni.

 

De hogy dönthetnél, ha nem is ismered őket? Úgy, hogy te fogod tudni megmondani, hogy miképp szeretnéd használni őket.

 

Ha például te a külső párkányon tartod a növényeid, de emeleten laksz, akkor nem lesz jó a keretes változat. Ellenben ilyenkor nagyon praktikusak a rolós szúnyoghálók! Így nem kell leszerelned semmit a locsoláshoz vagy a virágok ki- és bepakolásához. Csak felhúzod, majd lehúzod, amikor végeztél. Ráadásul még akkor is jól jön, ha szeretsz kiállni a tetőablakba, szereted úgy használni, mint egy franciaerkélyt.

 

Ezzel szemben a sima, keretes megoldás gyakorlatilag bárhová jó, ha nincsenek a fent már taglalt igényeid. Azonban ekkor, ha mégis valamiért ki akarsz hajolni az ablakon, csak úgy tudsz, hogy előtte leveszed az egészet, kerettel együtt.

 

Van itt még valami

 

Mint láthatod, több típus közül is választhatsz. És akkor még nem is említettem a műanyag vagy alumínium kereteket.

 

Azonban ha a fix keretes változat mellett döntesz, akkor még valamit el kell döntened: el tudsz-e jönni érte hozzánk Inárcsra? Ugyanis ezek házhoz szállítását nem vállaljuk. Ha mégis olyan fix keretes szúnyoghálót szeretnél, amit kiszállítunk, akkor válaszd a dobozolt változatot vagy a szúnyoghálószetteket.

 

Ez utóbbinál (és több egyéb típusnál is egyébként) egyedi méretre gyártjuk le neked a választott szúnyoghálóid. Ezekről minden termék nevében vagy a termékoldalon a leírásban találsz pontosabb információkat és segítséget.

 

Ha a sok információ ellenére is elakadnál valahol, vagy nem tudnál dönteni, keress minket az elérhetőségeinken. Segítünk, ahol tudunk.