Hasznosságok

Egy fix szúnyogháló rögzítése, lépésről lépésre

Te tudod, hogy hogy néz ki egy fix szúnyogháló rögzítése? Ha még esetleg nem tudnád, akkor a legjobb helyen vagy, ugyanis most ezt fogom neked megmutatni lépésről lépésre.

 

Milyen szúnyoghálók is vannak?

 

Még mielőtt nagyon belevágnánk a rögzítésbe, először is tisztázzuk, hogy milyen rovarhálók vannak. A webáruházunkban számos szúnyogháló közül választhatsz. Ezek között megtalálod az ablakra és az ajtóra szerelhető változatokat is. Vannak rolós és fix keretes szúnyoghálók is. Továbbá előre összeszerelt, dobozolt vagy szettben kaphatóak is.

 

Affinitástól és az igényeinktől, lehetőségeinktől függ, hogy épp milyet szeretnénk vásárolni. Ha te például véletlen sem szeretnél otthon legózni a darabokkal, akkor ne a szetteket vagy a dobozos változatot válaszd! Ez esetben számodra a tökéletes választás az összeszerelt keretes szúnyogháló lesz. De nem kell aggódnod, ezeket is egyedi méretre, pont az igényeidnek megfelelően készítjük el neked!

 

Mire kell figyelni a rögzítésnél?

 

Arra, hogy a megfelelő méretű szúnyoghálót a jó ablakra próbáld meg felrögzíteni. Bár szerintem ezzel nem lesz gond. Továbbá arra is, hogy legyen minden a rögzítéshez. Gondolok itt a szerszámokra, csavarokra és a szúnyogháló részeire. Ha valami hiányzik, azt szerezd be, lehetőleg mielőtt belekezdenél.

 

Emellett érdemes még végiggondolni, hogy szükségünk lesz-e kiemelőprofilra. Bár ezt már azelőtt át kell gondolni, hogy a szúnyoghálót megvásároltad tőlünk. Ugyanis a kínálatunkból ezt is meg tudod rendelni, így a rovarhálóval együtt beszerezheted egyúttal ezt is.

 

Fix szúnyogháló rögzítése, lépésről lépésre

 

Kétféle szúnyogháló rögzítésén is végigmegyünk. Egyrészt megnézzük a fix ajtó rögzítését, másrészt az ablakra szerelhető fix szúnyoghálót is fel fogjuk tenni a helyére.

 

Kezdjük az ajtóra szerelhetővel. Van sima, egyedi méretre gyártott szúnyogháló ajtónk, de akár polikarbonát betétes szúnyogháló ajtót is beszerezhetsz tőlünk. Ez utóbbi nagyon jól jön, ha kisállatok vagy pici gyermek van a háznál. Nézzük az összeszerelés lépéseit:

 

  1. Felcsavarozod a két zsanért, amik segítségével nyílik majd az ajtó. A két végétől kb. 20-30 cm-re kell felcsavarozni őket 2-2 db 4x16-os csavarral.
  2. Állítsd fel a szúnyoghálót, az alját emeld meg 1,5 cm-rel, és csavard fel 2-2 db 4x40-es csavarral az ajtótokra. Győződj meg róla, hogy minden oldalon megfelelően zár-e.
  3. Jöhet a csappantyú felcsavarozása az ajtóra, illetve az ajtó keretére a másik oldala. Ezekhez 2-2 db 4x16-os csavarra lesz szükséged.
  4. Ellenőrizd, hogy megfelelően nyitható és zárható-e az ajtó. Ha igen, kész is vagy.

 

Nem is volt vészes, igaz? Sőt! De nézzük akkor, hogy az ablakoknál mi a helyzet. Ez még egyszerűbb lesz!

 

Az ablakok esetén két opció van. Annak megfelelően fogod megkapni az alkatrészeket, amilyen rögzítési módot választasz a rendelésnél.

 

Választhatod a rögzítőklipszes megoldást. Ekkor csavarozás nélkül, az ablaknyílásra klipszelve tudod rögzíteni az új szúnyoghálód. Vagy választhatod a csavarozást, mely során a teljes csavarkészletet meg fogod kapni. Ezek segítségével a négy oldal közepénél felcsavarozod a keretet, ráteszed a tükörgombokat, és kész is.

 

Ha bármi gond lenne, segítünk!

 

Mint láthatod nem is olyan nagy valami ez a felszerelés. Sem az ajtók, sem az ablakok esetén. Ha pedig később bármi gond lenne bármelyik alkatrésszel, vagy magad készítenél újabb szúnyoghálókat, állunk rendelkezésedre alkatrészeinkkel is. Ha pedig tudunk bármiben segíteni, keress minket elérhetőségeinken.