Hasznosságok

Harmonikus térelválasztás harmonikaajtóval

A lakás berendezése során nemcsak a lakberendezési tárgyakra kell nagy hangsúlyt fektetnünk, hanem az olyan alapvető termékekre is, mint amilyen a beltéri ajtó kiválasztása. A kínálat napjainkban rendkívül széles, éppen ezért tart oly sokáig a gondolkozás fázisa. Napjainkban is felkapott a harmonikaajtó, ami egyaránt mutatós és praktikus.

 

A következő pár sorban most megtudhatod, hogy miért érdemes beruházni rá, és hogy milyen változatok közül válogathatsz! Tarts velem egy rövid cikk erejéig!

 

A harmónikaajtó működési elve

 

A harmonikaajtó lényegében speciális elv szerint működik. Van egy eset, amikor az ajtószárny egy bizonyos ponton kerül felfüggesztésre, maga az ajtó pedig egy sínen gurul. Nyitáskor az ajtószárnyak egymásra záródnak. 

 

Aztán ott van a másik lehetőség, amikor több kis ajtószárnyra esik a nyílás felbontásra.

 

Strapabíró harmonikaajtó kínálatunkban megtalálhatod, amit keresel.

 

A harmonikaajtó egyik előnye a helytakarékosság, valamint az, hogy használatával kiküszöbölhetők az ajtónyitásból adódó kellemetlenségek. Ha éppen nincs már hely az ajtószárnynak, akkor ez egy tökéletes megoldás.

 

Milyen harmonikaajtó kapható?

 

Ezt a típusú ajtót ma már többféle színben szerezheted be, és nincs olyan, hogy valaki ne találná meg a helyiség stílusához passzoló darabot. A natúr, a szürke és a fehér árnyalatok a leggyakoribbak. Attól sem kell tartani, hogy karcolások díszítik majd a felületét. Nem igényel nagy karbantartás, könnyen és elég gyorsan tisztítható. 

 

A fix méteres, műanyag harmonikaajtót például nálunk pontos adatokkal találhatod meg. A felszereléshez 1 cm-rel több helyet kell meghagyni a teljes magassághoz, mivel csak így tud az ajtó zavartalanul mozogni a nyitás és zárás során. 

 

Milyen szerszámokra lesz szükséged? Flexre, asztali vágógépre, esetleg fűrészre. Természetesen különféle méretekben kapható.

 

Még több hasznos tipp

 

Az ajtó típusát mindig a saját igényeink és a lakás kialakítása határozza meg. A kicsi házakban például nem is kérdés, hogy csak ilyen opciókra gondolhatunk. Persze, felmerülhet benned a kérdés, hogy milyen hátrányokkal járhat egy harmonikaajtó beszerelése?

 

Konkrét hátrányokat nem igazán tudunk említeni. Egy fokkal “zajosabb”, mint a hagyományos, kilinccsel zárható ajtó, ezt mindenképpen figyelembe kell venned. 

 

A jó termék vastagsága nem lehet kevesebb, mint 6 mm, de érdemes a 8-10 mm-es darabok között is nézelődni. Miért olyan lényeges ez? Azért, mert ez biztosítja majd a megfelelő tartást és merevséget. 

 

A rögzítés kétféle lehet; merev, illetve rugalmas. A rugalmas rögzítés esetében egy gumi kapcsolja össze a két panelt, míg a merev rögzítés a drágább darabokra jellemző. 

 

Hol érdemes vásárolni?

 

Sokan még a mai napig ódzkodnak az online vásárlástól, pedig manapság már nem az a kérdés, hogy online vagy személyesen vásárolsz-e, hanem hogy meg tudod-e különböztetni a weboldalak tartalmait. 

 

Érdemes professzionális produktumokat forgalmazó webáruházakban keresgélned! Ha eddig még nem volt szerencséd, akkor itt az ideje felkeresned árnyékolástechnikai weboldalunk felületét!

 

Remélem, hogy hasznosnak találtad cikkünket, s ha bármilyen más témában elakadnál, keress minket bizalommal!