Hasznosságok

A rolós szúnyogháló és a bogarak

A rolós szúnyogháló és a bogarak

 

Szúnyoghálóval kombinált redőny (KOMBI), vagy ablakra szerelhető rolós (el-, vagy lehúzható rolós szúnyogháló rendelése előtt kötelező olvasmány!

 

A szúnyogok, legyek, poloskák, katicabogarak és egyéb mászó és repülő rovarok ellen tökéletesen védő szúnyoghálók a fixen felszerelt szúnyoghálók, ezeken belül is a csavarozással felszerelhetők.

A rolós szúnyogháló bármennyire is hasznos találmány csak a repülő rovarok ellen nyújt védelmet.

Manapság egyre több helyen tapasztalható poloska és katicabogár invázió ellen nem ajánlott ezzel a konstrukcióval védekezni.

Ugyanis a rolós szúnyoghálók nem zárnak hermetikusan, vannak rések a „pajzson” (pl.: redőny toklemez, rolós szúnyogháló toklemez ahová télire előszeretettel költöznek be a hideg elől. Hátul pedig a lakásból kiáramló meleg hatására bemásznak az ablakon. Vagy oldalt a lefutók mellett, ahol a szúnyogháló találkozik a redőnylábbal, bemásznak a szúnyogháló mellett. Egyszerűen átnyomják magukat mellette.

Valamint valószínűleg ablakain, vagy az ajtókon találhatóak olyan rések, szellőzők, ahol ezek a rovarok bejuthatnak. A fix szúnyogháló, ha teljes ablak felületre van felszerelve csavarozással elfedi ezeket az ablakon található réseket és nem tudnak bejutni.

A rovarok bejutása a rolós szúnyoghálón nem a termék hibás működéséből adódik, hanem egyszerűen a konstrukció nem alkalmas ilyen jellegű védekezésre a mászó rovarok ellen.

 

Tehát fentiek miatt javasoljuk, hogy szúnyoghálóval kombinált redőny, vagy egyéb rolós technikával működő szúnyogháló vásárlása; esetleg klipszes, vagy félfordító füllel rögzíthető fix szúnyogháló vásárlása előtt gondolja át, hogy saját lakása, háza környezete melyik típust igényli inkább és védekezzen azzal a szúnyoghálóval.

Ne a vásárlást és a használatot követően gondolkozzon!

Sok kellemetlen élménytől és felesleges kiadástól kímélheti meg magát.