Szúnyogháló ajtó szett (szétszerelt állapotban)

Aktuális szállítási időről a főoldalon tájékozódhat!

 


Szúnyogháló teraszra: tippek és ötletek

 

Közeleg a tél! Nem, ez most nem a Trónok harca, sajnos tényleg jön a hideg évszak. Sokan ilyenkor kapnak észbe és kezdik meg az ablakcserét. Fontos, hogy ilyenkor ne csak a télre, de a meleg szezonra is gondoljunk. Szúnyoghálót már most érdemes erkélyre, teraszra szereltetni.

 

Hogyan használjuk a teraszt?

 

Mielőtt szúnyogháló szerelést vagy ablakcserét fontolgatunk, mérlegeljük, hogyan használjuk a teraszt vagy erkélyt, amelyikre a hálót szánjuk. Van, aki a teraszt rendezi be nyári ebédlőként, és rendszeresen jár-kel forró tányérokkal az ajtón keresztül, más pedig forró nyári éjszakákon végig nyitva hagyja az erkély bejáratát, hogy a szoba kiszellőzzön.

 

Más szúnyoghálóra van szükségünk, ha rendszeresen nyitjuk-csukjuk az ajtót, másra, ha kisgyerekek vannak a közelben, és másra akkor is, ha csak a szellőztetés miatt van szükség rá. 

 

Szúnyogháló teraszra: mi a választék?

 

Ha szeretnénk elkerülni az idegesítő rovarokat, a legjobb, ha valamilyen szúnyoghálós ajtót választunk a teraszra. Ennek három fajtája létezik:

  • Nyíló szúnyoghálós ajtó. A legegyszerűbb, zsanéros megoldás. Nagy terekbe, intenzíven használt ajtókhoz ideális. Általában egy egyszerű mágnessel rögzíthető. Hátránya, hogy sok helyet foglal, mert az ajtóval együtt nyitni, csukni kell.

 

 

  • Szúnyoghálós tolóajtó. A szúnyogháló ilyenkor egy sínen mozgatható. Ideális, ha a terasz inkább hosszú, mint mély, mert így nem kell az ajtó nyílásával is számolni. Ha egyébként is tolóajtónk van, hamar megszokhatjuk ezt a megoldást. A hátránya, hogy az ajtónak szabadon kell mozognia a sínen. Ha kisgyerekek vannak a közelben, érdemes figyelni, hogy ne zárják ki magukat azzal, hogy az ajtó útjában szorítanak valamit.

 

 

  • Rolós szúnyogháló. Kicsi terekbe az egyik legjobb választás. Ha nem használjuk, a szúnyogháló - a redőnyhöz hasonlóan - egy tokba tekeredik. Akár egész évben is fent hagyhatjuk az ajtón, nem kell leszerelni télre, mint ahogy azt más megoldásoknál ajánlják. A hátránya, hogy a használata egy kis gyakorlatot igényel.

 

 

Hogyan vágjunk neki a szerelésnek?

 

Mivel minden ajtó más és más, így tőlünk méretre készült szúnyoghálós ajtó szettet is lehet rendelni, kollégáink pedig elérhetőségeink bármelyikén szívesen állnak rendelkezésre. 

 

A szúnyoghálók teraszra, ajtóra szerelve általában nagyobb terhelésnek vannak kitéve, mint az ablakra készült darabok. A gyakori nyitás-csukás miatt nagyon fontos, hogy maga a háló is erős anyagból készüljön. A folyamatos használatban lévő ajtókra mi mindenképpen polikarbonát betétes megoldást javaslunk. Ilyenkor az ajtó alsó fele átlátszó polikarbonát lapból, a teteje viszont természetesen szúnyoghálóból készül. Ez az ajtó biztonságos a kisgyerekek számára is, de a kisállatok is nehezebben tesznek kárt benne.

 

Hogyan vigyázhatunk a szúnyoghálóra?

 

A szúnyoghálós ajtókat télre érdemes leszerelni, és megfelelő helyen tárolni. Ez alól kivétel a rolós megoldás, ha megfelelően védett helyen van, nem ázik vagy áll a környékén a nedvesség, a hó. Jó, ha figyelünk rá, hogy a vihar ne tehessen kárt a hálóban. Rögzítsük az ajtót, hogy ne tudjon belekapni a szél, és távolítsuk el a közelből azokat  tárgyakat, amiket a szél nekifújhat a hálónak.

 

Ha megfelelő kialakítású és minőségi darabot választottunk, egy kis odafigyeléssel hosszú évekig használhatjuk majd a szúnyoghálót. A rendszer csak alapvető tisztítást, karbantartást igényel.