Redőny motor beszerelése meglévő redőnybe

Redőny motor beépítése meglévő redőnybe.

 

A motort vegyük ki a dobozából, és helyezzük a menesztőt a végére (nyolcszögletű műanyag elem). Ha felhelyeztük, pattintsuk a helyére a biztosító lemezt. Ez akadályozza meg, hogy a menesztő leessen a motorról.

 

     

 

Vegyük ki a redőnyünkből a fém hengert. Távolítsuk el róla a tárcsát, amire a gurtni tekeredik. Csúsztassuk a fém hengerbe a redőnymotort (Vigyázzunk a számláló gyűrű épségére, és helyének pontos illeszkedésére.). Ha ezzel is megvagyunk, tegyük félre egy kis időre. 

 

 

Csavarozzuk, vagy szegecseljük fel a motort tartó konzolt a redőnytok oldalpofájára.

 

   

 

Próbáljuk meg úgy felrögzíteni, hogy az oldalpofa "csöcs" része középre kerüljön a motortartó konzolon.

Ezután tegyük be a hengert a motorral a helyére. Rögzítsük a motort a konzolhoz sasszegekkel (két darab).

Pvc konzolnál csak be kell pattintani a motort, figyelve a vezeték helyére. Ha a helyén van a motor és a tengely, akkor helyezzük áram alá a motort és egyben kezdjük meg a távirányító rátanítását.

 

 

 

Távirányítós motor:

 

barna=fázis,

kék=nulla,

zöld/sárga=föld

 

Kapcsolós motor:

 

fekete=fázis(egyik irány)

barna=fázis(másik irány)

kék=nulla

zöld/sárga=föld

Akadályérzékelős motorok:

 

Kapcsolós akadályérzékelős Motorok Bekötése

Barna / Fekete = Fel / le Irány

Kék = Nulla

Zöld / Sárga =földelés

Fehér = használaton kívüli (le kell szigetelni)

 

Rádiós akadályérzékelős Motorok Bekötése (a BIDIS Motorok esetén is)

Barna = Fázis

Kék = Nulla

Zöld/Sárga =földelés

Fehér / Fekete= használaton kívüli (le kell szigetelni Külön – Külön)

 

 

          

                                          

                                                 

 

Mielőtt áram alá helyezzük a motort,  a távirányítóba helyezzük be az elemet. Állítsuk a távirányítót a kívánt csatornára, amelyikre programozni szeretnénk a motort.

Pl. 1-es csatorna (a távirányítón a jobb és bal nyíllal tudjuk beállítani).

 

 Most már áram alá helyezhetjük a motort. Ekkor a motor le és fel "moccan" egyet. Ezzel jelzi, hogy kész a programozásra. Ezután nyomjuk meg a távirányítón a "program" gombot kettőször egymás után, majd a" fel" gombot egyszer. A motor sípszóval jelzi, hogy sikerült a rátanítás.

 

                                                                                            

 

Próbáljuk ki a motorunkat, hogy a helyes irányba működik-e a le és fel parancsra. Ha fordított a működés, ne ijedjünk meg! Kössük le áram alól a motort 1-2 másodpercre, majd helyezzük újra áram alá, és ismételjük meg a tanítást ("program" gomb kétszer megnyomva, majd a "le" gomb egyszer megnyomva).

 

                                                                             

 

A motor ismét sípszóval jelzi a rátanulást. Most már jó lesz a forgásirány. Nyomjuk meg a "le" gombot, és hagyjuk a motort működni addig, amíg saját magától meg nem áll. Ha megállt, a redőnyléceket akasszuk vissza a tengelyre. A motor felőli oldalon egy kicsit nehezebb lesz a beakasztás. Most nyomjuk meg a "fel" gombot, és hagyjuk a motort működni addig, amíg magától meg nem áll. Előbb fog megállni, mint a felső végállás (nem fogja teljesen felhúzni a redőnyléceket). Ekkor vegyük a kezünkbe a motor dobozában található műanyag pálcát. Helyezzük a motorállító két csavar közül abba, amelyik mellet a nyíl jelzi a helyes forgásirányt, és azon a csavaron tekerjük "+" irányba. A tekerés hatására el kell indulnia a motornak felfelé húzva a redőnyléceket. Ha véletlenül túltekerte a csavart a felső végálláson, akkor csavarjon vissza „-„ irányba, majd engedje le a redőnyt kb 20 cm-t utána fel. így pontosíthatja a végállást.

 

 

A felső végállást elérjük, akkor nyomjuk meg a "le" gombot, és hagyjuk a redőnymotort addig működni, amíg saját magától meg nem áll. Ha nem pontos az alsó végállás akkor a beállító pálcával most a másik állító csavarral beállíthatja. Amikor eléri a kívánt alsó végállást, akkor készen vagyunk a rátanítással. Csináljunk egy próbát fel és le.

(A fenti képen látható tengelyben lévő számláló gyűrű nem kapcsolódik a motor számláló gyűrűjével. így nem számolja a fordulatokat .Ez helytelen beépítés. Az alsó képen helyes a beépítés.)

Ha mindent jól csináltunk, végeztünk a motor beépítésével és rátanításával.

Ha sokáig használjuk a motort túlmelegedhet, ezért 20-30 percre leáll, majd újraindul. Ezért a redőnypalást alatt ne hagyjunk akadályt, vagy kapcsoljuk le a redőnymotort.

Nincs ilyen termék.
Keresendő kifejezés
Keresés típusa
ÉS (mindegyik szó szerepel)
VAGY (bármely szó szerepel)
Keresés kategóriában
Összes kategória
Miben keressen
Név
Cikkszám
Rövid leírás a termékről
Termék részletes tulajdonságai
Egyéb választható tulajdonságok
Termék paraméterek
Minimális ár
Ft
Maximális ár
Ft