Hasznosságok

Keret, géder és géderbehúzó: szúnyogháló-javításra fel!

Vegyük meg az alapanyagokat, mint a keret, géder és géderbehúzó, és mentsük meg a régi szúnyoghálót, ne dobjuk ki rögtön! Egy szúnyogháló elkészítése, javítása nem is olyan bonyolult manapság, mint gondolnánk, ezért érdemes egy kis időt, energiát szánni rá, mielőtt újat vásárolunk. 

 

Ó, azok a nyugodt nyáréjszakák… 

 

Amikor megérkeznek a forró, nyári napok, sokan örülnek, hogy végre nyitott ablak mellett aludhatnak éjszakánként, kellemes hőmérséklet járja be a lakást, és nincs szükség a légkondicionáló használatára. Nem is ildomos éjszakára bekapcsolva hagyni, hiszen könnyen megfázhat hajnalban az ember, illetve egyáltalán nem költséghatékony. 

 

A kültéri és beltéri árnyékolásmegoldások mellett webáruházunk kínálatában a szúnyoghálók széles választékát is megtalálja, hiszen a nyugodt nyáréjszakák egy ilyen védelem nélkül lehetetlennek bizonyulnak. A szellőztetés során számtalan betolakodó közül a szúnyogok keseríthetik meg talán legjobban az életünket, ha nem vigyázunk. 

 

Tény, nemcsak nyáron érdemes a szúnyoghálóra gondolni, hanem már korábban, a tavaszi felújítás, nagytakarítás során sem árt utánajárni. A melegebb idő számos rovart hoz magával, meglátogatják otthonunkat az esti lámpafénynél, de ősszel is jó szolgálatot tesz a pókok és egyéb nemkívánatos bogarak ellen. 

 

Kell egy szúnyogháló, nem vitás

 

Ahhoz, hogy valóban nyugodt és pihentető legyen az alvás, kell egy szúnyogháló, nem vitás. A kínálatot tekintve létezik fix és rolós változat, utóbbi lehet vízszintes vagy hosszanti irányban mozgatható. Nagy előnye, hogy utólag is beépíthető, felszerelhető, nem csak az ablakok kiválasztásakor. Ráadásul nemcsak rovarok, bogarak ellen hatékony, hanem a szellőztetés gondját is megoldja, elkerülhető a penészesedés. 

 

A szúnyogháló ablakra, teraszajtóra egyaránt ajánlott. Javítható, így szúnyoghálóhoz való alkatrész szintén kapható, szerelésük könnyen megoldható saját kezűleg is. A számos praktikus tartozéknak köszönhetően ma már nem ördöngösség igényekre szabni vagy felszerelni, illetve igazán mutatóssá tenni az ablakot ablakpárkánnyal együtt. 

 

Kisebb lakásoknál igen népszerű a rolós változat, mivel ezt kedvünkre mozgathatjuk, és ha szeretnénk kihajolni az ablakon például, gond nélkül, felhúzva a rolót megtehetjük. Nem kevésbé kedvelt a szúnyoghálós ajtó, amely nemcsak kertes házaknál, hanem kisebb teraszok, balkonok esetében is igen praktikus megoldás. 

 

Géderbehúzó kell, megkönnyíti a javítást! 

 

Manapság sokszor döntünk egy új vásárlása mellett, mintsem az egyébként még jó dolgokat megjavítanánk. A szúnyoghálók is ebbe a kategóriába tartoznak, holott rendkívül könnyen újra megbízható segítség lehet a hétköznapokban, még akár hosszú évekig biztosíthatja a nyugodt éjszakákat, komfortos otthonlétet. 

 

Ha a javítás mellett döntünk, a szúnyoghálóhoz való alkatrészek, mint a görgős géderbehúzó, a gumigéder, vagy ha saját magunk építjük meg, akkor a különféle sarokelemek, csavarok, rögzítők rendelkezésre állnak. A görgős géderbehúzó különösen nagy segítség, kifejezetten megkönnyíti a gumigéder behúzását cseréjekor. 

 

A szúnyogháló készítése sem ördöngösség, és minden alkatrész egyszerűen beszerezhető hozzá. A keretre géder segítségével rögzítjük a hálót, majd célszerű a géderbehúzó használata a szereléshez. Akár készítés, akár javítás – ez az eszköz mindenképpen nagy előnyt jelent. 

 

Érdemes fenntartható módon gondolkodni, és az alapdolgokat beszerezni, probléma esetén pedig nem kidobni, hanem megjavítani!