Hasznosságok

Tetőablakra szúnyogháló? Megéri beszerezni!

 

Mindenki tisztában van azzal, hogy napjainkban nem igazán érdemes szúnyogháló nélkül ablakot nyitni, hiszen az összes nemkívánatos, repülni képes jövevény megtalálja majd a lakásba vezető utat. Ne gondoljuk, hogy majd a tetőtérben biztonságban leszünk, mert odáig nem repül fel a bogár, nem bírja a meleget és nem elég kitartó! Nem, nem! Ők mindenhol ott vannak! Szerencsére a tetőablakra szerelhető szúnyoghálóval megoldható ez a probléma. 

 

A következő pár sorban megtudhatod, hogy miért fontos a tetőtéren is kellő védelemmel ellátni a nyílászárót, és hogyan segít nekünk ez a mindennapok során. 

 

Mi ellen jó a szúnyogháló?

 

A szúnyogháló nem éppen egy mai találmány, s mára majdnem minden háznál megtalálható. Strapabíró szúnyoghálóink között rálelhetsz a megfelelő darabra, és saját igényeid szerint alakíthatod ki az ablak környékét. 

 

De ugorjunk csak a kezdet kezdetéhez! Feltehető a kérdés, hogy miért jó, ha szúnyoghálóval óvjuk az ablakot? Igazából mindenféle rovar ellen véd, de talán nyáron érezzük legjobban pozitív hozadékait. Ilyenkor elég egy percre felkapcsolni a villanyt, és máris elárasztják a lakást a szúnyogok. Ezután jön az “éjszakai műszak”, amikor vadul csapkodunk minden apró duruzsoláskor, végül a létező összes szúnyogriasztót elhozzuk másnap a boltból. 

 

Na az ilyen, és ehhez hasonló esetek könnyen elkerülhetők, ha speciális szúnyoghálók kerülnek fel minden egyes nyílászáróra. Annyira apró szemcsékből áll, hogy ezeken egyik bogár sem képes bejutni, még a bogarak Batmanje sem. 

 

Mi a helyzet a tetőtéri ablakokkal? Tetőablakra szúnyoghálót!

 

A tetőtéri ablaknak nagy szerepe van, hiszen mind a napfény befogadásának, mind a szellőztetés szempontjából fontos elem a lakásban. Ebben a magasságban sokan nem nagyon foglalkoznak a megfelelő szúnyogháló beszerzéséről, de ezen logika gyökere a mai napig talány. Valójában a szintes házakban ugyanúgy beengedhetjük a legpimaszabb rovarokat. 

 

Ezért a tetőablakra szerelhető szúnyoghálót sem szabad kihagynunk a számításunkból! Válogathatunk sokféle termék közül: vannak peremes, műanyag, alumínium és rolós szúnyoghálók is. Mi a rolós szúnyoghálót ajánljuk, mivel a gyakori szellőztetés miatt ezt célszerű felhelyezni. 

 

A sűrű szövésű, UV-álló háló ellenáll az időjárás okozta hatásoknak, ugyanakkor a háló átlátható marad. Ez a változat ugyancsak lehet alumínium vagy műanyag, illetve kapható fehér, aranytölgy (fóliás) színben egyaránt. 

 

Mit kell még tudni a tetőablakra szerelhető szúnyoghálóról?

 

Sokféle szúnyogháló kapható a piacon, és nekünk biztosan tudnunk kell, hogy melyik hasznosítható otthonunkban, és melyik nem. A fix szúnyogháló például kevésbé illeszkedik a tetőtéri ablakra, hiszen a hálót csak beltéren érdemes elhelyezni. A belülről felszerelt háló ellehetetleníti az ablak kezelését. 

 

A tetőablak szúnyogháló egyébként hasonlóképpen működik, mint a homlokzati ablakra rögzíthető rolós darab. Fentről lefelé húzva rögzíthető. Az aranytölgy fóliás háló, aranytölgy színű műanyag tokkal és kerettel, valamint szürke, üvegszálas hálóval rendelkezik. 

 

Vásárlás során ne felejtkezz el megadni a pontos méretet, amely felől termékeink leírásában tájékozódhatsz! Amennyiben egyéb kérdéseid is vannak a szúnyoghálókat illetően, akkor keress fel minket weboldalunkon, és mi szívesen válaszolunk azokra!

 

Egy jó szúnyogháló tehát nem kis bosszankodástól kímélhet meg minket, és hosszú éveken át jól szolgál majd a lakásunkban.