Hasznosságok

Az elektromos redőnyautomata előnyei

Az elektromos redőnyautomata előnyei

 

Az elektromos redőnyautomata legfőbb feladata, hogy akár egyetlen kapcsolással irányítható legyen az adott árnyékolástechnikai eszköz. Nem véletlenül választjuk egyre többen ezt a módszert, hiszen a kényelmesebb, a modernebb elképzelések nyerik el a tetszésünket ebben a félig automatizált világban. Nem meglepő, hogy az egyes alkatrészek is egyre “okosabbak”, s ma már semmiből nem elég az egyszerű változat. 

 

De vajon miért érdemes az elektromos redőnyök mellett dönteni, és mik azok a redőnyautomaták? A következő bejegyzésben erről lesz szó bővebben. 

 

Elektromos redőny? Miért ne?

 

A redőnyöknek sokféle típusa lehet, de bármelyik mellett is döntünk, az biztos, hogy csak a megfelelő kiegészítőkkel tehetjük teljessé az árnyékolást. Redőnyalkatrészeink között kedvedre keresgélhetsz, hidd el, ennek a néhány apróságnak óriási szerepe van!

 

Az elektromos, motoros redőnyöket könnyű programozni, éppen ezért akár azt is beállíthatjuk, hogy a redőnyök bizonyos időközönként automatikusan fel és le mozogjanak. Ez pedig olyan hatást kelt, mintha valaki otthon tartózkodna, aminek nagyon nagy előnyei vannak, különösen, ha hosszabb időre utazunk el. 

 

Ráadásul ezek a változatok a gyerekek és az idősek számára is könnyebben kezelhetők. 

 

Mire való a redőnyautomata?

 

A redőnyautomata egy tipikusan magyar kifejezés, máshol nem is igazán nevezik így, mivel ez részben téves elnevezés. Onnan ered, hogy az eszköz automatikusan csévéli fel a redőnygurtnit. Egy speciális rugós szerkezet található benne, amely a műanyag házba húzza vissza a zsinórt, a gurtnit. 

 

Ez a kis hasznos kütyü esztétikai és balesetvédelmi szempontból is nélkülözhetetlen. Beszerezhetünk kifejezetten a zsinórhoz és a gurtnihoz passzoló darabokat is. Használatával nincs lelógó gurtni, hiszen a felesleges rész mindig a házon belül marad, így a könnyen koszolódó heveder tisztításától is megkímél minket. 

 

Árnyékolástechnikai weboldalunkon sokféle színű és kialakítású darabbal találkozhatsz, hogy biztosan rátalálj arra, amelyik illik a környezetéhez. Vásárlás előtt azonban érdemes felmérni a terepet, meghatározni a méreteket, a már rendelkezésünkre álló eszközöket, hogy ne legyenek plusz kiadásaink!

 

Elektromos redőnyautomata - Ilyen is van? 

 

Egy minőségi redőnyautomata egyszerűen és gyorsan felszerelhető, s a folyamat abszolút nem igényel szaktudást. A maxi változat például egy olyan darab, amely a gurtni felcsévélésére szolgál. A rugó alapból felhúzott állapotban van, nekünk csak rá kell akasztani a gurtnit. Az ilyen termékek általában a 22 mm-es maxi gurtnihoz ajánlottak. 

 

A redőnyautomaták többségének felszerelése előtt mindig szét kell szedni az automatát a belül található rögzítőfül és két csavar segítségével. Miután befűztük a gurtnit, már vissza is pattinthatjuk az oldalát. 

 

De léteznek-e elektromos változatok? Igen! Elég régóta létezik az elektromos árammal működő, falon kívülre szerelhető gurtnicsévélő is, de azt kell, hogy mondjam, napjainkban talán nem olyan népszerűek. Akkor szoktunk ezen eszköz mellett dönteni, ha már a régóta meglévő minigurtnival mozgatható redőnyöket nagyobb méretű redőnykialakítás nélkül, utólag szeretnénk motorizálni.

 

Az olyan kis kiegészítők tehát, mint amilyen a redőnygurtni, kiemelt szerepet játszanak otthonunk árnyékolásában, ezért mindig tartsuk szem előtt a minőséget!