Hasznosságok

A fém redőny sajátosságai, amik megkönnyítik a döntést!

A redőnyöket végignézve egy házsoron többnyire műanyagként azonosítjuk, azonban a fém redőny egy zseniális találmány, érdemes egy hajszálnyit többet fektetni ezzel az árnyékolásba. Kifejezetten könnyű mozgatni, masszív és mégis esztétikus, illetve rendkívül ellenálló az időjárásnak viszontagságainak. 

 

A redőny töretlen népszerűsége 

 

A lakásfelújítás és a lakberendezés kiemelten fontos része a megfelelő nyílászárók, illetve az árnyékolók kiválasztása. Manapság az árnyékolástechnika rengeteg módon megoldható, és létezik kültéri és beltéri árnyékolás, amelyet elsődleges eldönteni tervezéskor. 

 

Akárhogy is nézzük, a redőny kora nem áldozott le, töretlen népszerűsége napjainkban is észrevehető. A webáruházunk kínálatában széles választék áll rendelkezésre műanyag vagy alumínium redőny és minden szükséges kiegészítő, valamint alkatrész terén. Sőt, szívesen segítünk a választásban, útmutatást adunk az összeszereléshez. 

 

Az előnyei közé sorolható, ha egy redőny beszerelése mellett döntünk, az időtállóság és a strapabíróság a többi árnyékolóval szemben. Aki szereti a teljes sötétséget, a funkcionálisan is kényelmes megoldást, annak tökéletes választás lehet. 

 

A fém redőny sajátosságai 

 

Kifejezetten biztonságos, praktikus és magas hő-, illetve hangszigetelésű képességgel ellátott az alumínium, fém redőny. A műanyaghoz viszonyítva masszívabb, így a tartóssága nem lehet kérdéses. A legpuhább fém, ezért a minőségi és megbízható termékkategóriába sorolható, az ár-érték arányát pedig ennek megfelelően szükséges nézni. 

 

Rendkívüli előnye, hogy nem rozsdásodik, nem kell korróziótól tartani, valamint nem látszódik meg az öregedés, a kopás. A fém redőny emellett igen változatos, sokszínű a kínálata, így nem kell félni, hogy nem lesz esztétikus megoldás, hiszen számtalan műanyagbázisú festékkel bevont változat közül lehet kiválasztani a kedvünkre valót. 

 

A különféle színárnyalatok mellett a redőnytokot is elvárásainak megfelelően úgy választhatjuk ki, hogy melyik számunkra a tetszetősebb. Lehet külső vagy belső tokos, de beépíthető is, illetve ennél a típusnál a külső tok formája szintén eldönthető, milyen legyen. A komfort megteremtéséhez pedig még motorizálható is a redőny. 

 

Legyen redőny és szúnyogháló együtt! 

 

A nyári időszakban sokan szeretnek nyitott ablak mellett aludni, hogy az éjszaka kellemes hőmérsékletben teljen, azonban a kellemetlen betolakodók ellen is tenni kell ilyenkor valamit. Érdemes az árnyékoló kiválasztásakor ezt is számításba venni. 

 

Ha a redőny mellett szólnak a felsorakoztatott érveink, akkor célszerű olyan típust választani, mint az ALU MINI KOMBI INTERMO alumínium redőny rolós szúnyoghálóval kombinált termékünk. Ez egyedi méretre vágva rendelhető, külső vakolható tokos megoldású, hőszigetelt és többek közt feltolásgátlóval felszerelt. 

 

A redőnyléc színe lehet dió, mahagóni vagy aranytölgy, ami ízlésünk és komfortérzetünk szerint választható. Ha pedig komfort, akkor kényelem is, amely ezzel a fém redőnnyel együtt jár, ugyanis motoros változatban kapható. 

 

Arra mindenképp érdemes figyelni, mekkora felületre vásároljuk a redőnyt, mivel a nagyjából 2-2,5 nm-es nagyság felett már feltétlenül motorizálás javasolt, a gurtni és a zsinór nem megfelelő hozzá, nehezen működne és hamar elszakadna. 

 

A korrekten mért adatok rendkívül fontosak a rendelésnél, vásárlásnál, így azt inkább kétszer is érdemes az útmutatásunk szerint kiszámolni. Ez semmiképp se maradjon el!