Hasznosságok

Redőny gurtnicsévélőjének cseréje gyorsan

Akármilyen minőségi terméket is vásárolunk, egyszer mindennek lejár a “szavatossági ideje”. Ilyenkor viszont be kell tartanunk az aranyszabályt, vagyis legalább olyan jó minőségű alkatrésszel kell megoldanunk a cserét, mint amilyen jó minőségű volt új korában az eredeti termék. Az elektromos redőny gurtnicsévélőjének cseréje is lehetséges, muttajuk, hogyan!

 

Tarts velünk a következő cikk erejéig és tudd meg, hogy milyen teendőkön kell átesned az alapos csere érdekében!

 

A redőnybeszerzés szempontjai

 

A redőnyünk csak akkor felelhet meg minden elvárásunknak, ha minden alkatrész a helyére kerül és azok összhangban is vannak egymással. Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt, hogy mi mivel lesz kompatibilis, ahogy azt sem, hogy a termék minőségi, tartós, illetve esztétikus legyen. Szerencsére árnyékolástechnikai weboldalunkon olyan kínálatra lelhetsz, amely segít neked megtalálni a number one-t. 

 

Talán könnyebb lesz döntést hoznod, ha jobban ismered a redőnyök típusait. Vannak gurtnis, zsinóros (kézi), motoros (elektromos) és automatizált (okos) darabok egyaránt.

 

A redőnyautomata felépítése

 

A redőnyautomata lesz az az alkotóelem, ami magát a redőnyt működteti. Redőnyalkatrészek kínálatunkban tehát nemcsak komplett rendszerekkel, de speciális kiegészítőkkel is találkozhatsz. Most, hogy pontosítsak, a redőny gurtni automatája csévéli, vagyis tekeri fel a redőnygurtnit.

 

A redőnyautomata acél, rugós szerkezettel rendelkezik, amely egy műanyag házban kap helyet. Beszerezhető külső, belső és süllyesztett változat belőle. Akad gurtnis és zsinóros típus is. A gurtnis automata esetében, egy kicsi fém fülbe kell beakasztani a redőnygurtnit, míg a zsinóros automatánál a lényeg, hogy egy vékony hurokra csomózzuk a redőnyzsinórt. Az automata összegyűjti a gurtnit és a redőnyzsinórt. 

 

Jöhet a redőny gurtnicsévélőjének cseréje 

 

Ha nem akarsz semmit a véletlenre bízni, akkor érdemes otthon olyan javítókészleteket tartani, amelyekkel egyhamar túljuthatunk a kötelező karbantartáson! 

 

Egy jó redőnyautomata szettnek hála mindenünk meglesz, ami a munkához kelleni fog! A készlet tartalmaz 5 darab redőnyautomatát és 5 x 5 méter gurtnit is. A strapabíró fémből készült elemek hosszú távon szolgálják majd redőnyünk működését.

 

De ugyanilyen jól járhatunk azokkal a gurtnis automatákkal is, amelyek minőségi műanyagból és tartós fémből készültek. Ezeket többféle színben szerezhetjük be. 

 

A redőnyautomata házi cseréje

 

A csere balesetveszélyes lehet, így csak a tapasztaltabb személyeknek ajánljuk! Nem szabad szétszedni a gurtnicsévélő dobozát, mert az abban található rugók súlyos sérüléseket is okozhatnak!

 

A leengedett redőny gurtniját ki kell emelni a rugós, csévélő tokjából, majd a dobozból kivett laprugón lévő furatba egy csavart kell illeszteni, ami megakadályozza a rugó visszapörgését. Ezután forgassuk el 90 fokkal a gurtnit, s akasszuk ki a laprugó elején látható “T” alakú területből. Így már bátran leszerelhető a rugós gurtnicsévélő és mehet a helyére az új! A laprugóba helyezzük a gurtnit, aztán megfeszítve, óvatosan el kell távolítani a korábban behelyezett csavart. Végül, lassan visszahelyezhetjük a gurtnit a csévélődobozba.

 

A redőny alkatrészeinek cseréje során figyelnünk kell arra, hogy csak jó elemekkel dolgozzunk, ez garantálja biztonságunkat és a redőny hatékonyságát is!