Hasznosságok

Műanyag párkány - Ezért szeretjük!

A párkányok kiválasztása során számos szempontot kell figyelembe venni. Nem mindegy, milyen méretben szerezzük be őket, és persze érdemes megtalálnunk a leginkább a környezetünkhöz illő darabot. Örök dilemmát okoz például, hogy milyen anyagú terméket szerezzünk be. A műanyag párkány az egyik legkedveltebb változat, ami nem is csoda, hiszen számos előnye van.

 

A következő pár sorban most megtudhatod, hogy miért legyen műanyagból készült párkányod! Tarts velem most egy rövidke cikk erejéig!

 

A műanyag régen és most

 

Néhány évtizeddel ezelőtt még gyanakodva néztünk arra a termékre, amelyik műanyagból készült, de szerencsére mára már ezek között is találkozhatunk strapabíró változatokkal. Kínálatunkban beltéri műanyag párkányok is képviseltetik magukat, amelyek nemcsak stabilak, de esztétikusak is.

 

Napjainkban azonban még mindig élnek a műanyaggal kapcsolatos előítéletek; miszerint “egy műanyag termék csak silány lehet”, ez azonban egyáltalán nem így van! A mai műanyag párkányoknak olyan kiemelkedő tulajdonságaik vannak, hogy nyugodt szívvel bólinthatunk rájuk. Lássuk, hogy miért zengenek dicshimnuszokat eme egyszerű kiegészítőről!

 

Miért éppen beltéri műanyag?

 

A belső párkányokat szokás könyöklőknek is nevezni, és ahogy a nevük is mutatja, mindig az épületek belső terében helyezkednek el. Általában ezek közvetlenül az ablak előtti vízszintes falrészt takarják el. Ezáltal rengeteg külső tényezőtől megkímélik a falakat, például ha esős, viharos időben nyitva marad az ablak, ilyen módon a beáramló víz nem folyik a falra. A műanyag darabokban ez egyáltalán nem okoz kárt.

 

Viszont ha unjuk a sablonos, egyszerű, fehér műanyag párkányokat, akkor bátran kísérletezhetünk például a fényes, fóliás, márványmintás párkányokkal is. Ezekből különféle méretű termékek beszerezhetők, s a fehér, a bézs, az aranytölgy és a rusztikus tölgy árnyatalok egyaránt elérhetők. 

 

Mit szólnál egy jó kis márványmintás könyöklőhöz? Azért is hívhatjuk könyöklőnek, mert ha nézelődni akarunk kifelé, akkor pont jó támaszték, így kényelmesen csodálhatjuk a tájat. 

 

Arról nem is beszélve, hogy bármivel díszíthetjük, bármit pakolhatunk rá, akár virágokat, is. Milyen sokoldalú az ilyen párkány!

 

A műanyag, ami ellenálló

 

Szerencsére ma olyan modern műanyag párkányok készülnek, amelyek ellenállnak a külső hatásoknak, s időtállósága már önmagában megalapozza közkedveltségét. Sokan csak a műanyag változatokra esküdnek, és nem is kísérleteznének mással. 

 

A strapabíró műanyagok ugyanakkor kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, az ilyen párkányok nyáron a nagy melegtől, míg télen a nagy hidegtől védik a lakást, illetve az ablak környékét. 

 

Nem karcolódnak, sérülnek könnyen, és évtizedekig csak minimális odafigyelést igényelnek. Szinte bármihez passzolnak, s a különböző stílusok között is válogathatunk. Ráadásul a párkányok kínálatában kül- és beltéri darabok egyaránt megtalálhatók. 

 

Szeretnél te is egy praktikus és időtálló megoldást az otthonodba, de a designról sem mondanál le? Akkor válassz bátran műanyag párkányaink közül! Hidd el, ha egyszer kipróbálod, utána nem fogsz más mellett dönteni, emellett ezer és egy elégedett vásárló véleménye szól. 


Amennyiben további kérdéseid vannak párkány ügyben, keress minket bizalommal, és mi szívesen válaszolunk rájuk! Nekünk te vagy a fontos, na meg persze az ablakod!