Hasznosságok

Redőny műanyag ablakra – Milyen lehetőségeink vannak?

 

A redőny kiválasztása során számos szempontot figyelembe kell vennünk, hiszen döntésünk hosszú távra szól. Mindig nagy a dilemma, hogy milyen típusú, kialakítású és színű változatot szerezzünk be. Redőny műanyag ablakra? Ez nagyon egyszerűen megoldható! A következő pár sorral szeretnénk segíteni neked. Tarts velünk és vizsgáljuk meg együtt a különféle redőnytípusokat, hogy rátalálj a tökéletesre.

 

Redőny műanyag ablakra - Dönts okosan!

 

A műanyag nyílászárók számtalan típusát ismerjük és természetesen nem mindegy, hogy ezekre milyen redőny kerül fel. Ha nem jól döntünk, akár el is csúfíthatjuk az ablak környékét, ami nem lenne túl esztétikus. Szerencsére, ha minőségi redőnyeink közül választasz, akkor nem fogsz így járni. 

 

Persze adott a kérdés, hogy a sok-sok redőnytípus közül melyik illik a lakásodba. Most egyesével megismerkedünk mindegyikkel, s a cikk végére pontosan tudni fogod, hogy mire van szükséged. 

 

A legnépszerűbb redőnyök hazánkban

 

A magyarok nagyon szeretik a külső tokos műanyag redőnyt. Ehhez nagyon jó áron juthatsz hozzá és szinte nincs is olyan hely, ahová ne tudnád beépíteni. Könnyen kezelhető, mozgatható, s kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal jellemezhető. Tökéletesen elsötétíthető vele a lakás bármely szobája, amely különösen az esti műszaban dolgozó vagy fényre érzékeny emberek számára lesz hasznos. 

 

Ennek van műanyag és alumínium változata is. Mindkettő nagyon strapabíró megoldásnak számít, amelyeken az időjárás sem foghat ki, de az utóbbi talán még masszívabb kialakítású. Az pedig csak hab a tortán, hogy kapható vakolható változat is. 

 

Miért kedvelik annyira az emberek a vakolható redőnyöket?

 

A vakolható változatok legnagyobb pozitív hozadéka, hogy teljesen elrejthetjük őket, aminek köszönhetően illeszkednek a lakás stílusához. Ezeket egyszerűen beépítjük a ház falazatába, s ilyen módon rejtve maradnak a külső szemlélődők elől. 

 

Maximális védelmet nyújtanak, éppen eléggé szigetelnek és egyszerű a használatuk is. Gyors, kényelmes, de leginkább mutatós megoldás az árnyékolástechnikában.

 

Okos redőnyök? Miért ne?

 

Manapság egyre többen térnek át az automata árnyékolásra. A motoros redőnyök tulajdonképpen ezt testesítik meg. A legtöbb ilyen okosrendszerhez jár távirányító, illetve mobil alkalmazás is, így a távvezérlés pofonegyszerű lesz. Ezeknek a programozása sem tart sokáig, csupán néhány lépésből áll. Akár előre is beprogramozhatod őket, de a mozgásukat az időjáráshoz egyaránt igazíthatod.

 

Válogathatsz a kapcsolós és a rádiós motorok között, de a speciális akadályérzékelős darabok ugyancsak praktikusak. A Trendline és a Portos termékekkel kimaxolhatjuk a komfortérzetünket, s ezek hosszú távú megbízhatóságot garantálnak.

 

Szóval, mire kell figyelned?

 

Igazából ma már nincsenek szigorú szabályok a műanyag ablakhoz történő redőnyök vásárlását illetően. Viszont a beszerzést minden esetben a lakás és az ablak kialakításhoz igazítsuk, plusz ne feledkezzünk meg a saját igényeinkről sem. Azt szokták mondani, hogy nincs olyan, hogy tökéletes, hát én meg azt mondom; van, csupán észszerű döntést kell hoznod. 


Nagyon fontos, hogy a redőnyök megrendelésekor mindig tájékozódj a termékleírásban a teendők felől, mivel csak a megfelelő méret megadásával tudod a jó redőnyt kézhez kapni. Amennyiben maradtak még kérdéseid, keress minket bizalommal!