Hasznosságok

Ablakra való reluxa igényre szabottan

Ha a belső árnyékolók széles választékát nézzük, érdemes az ablakra való reluxa előnyeit-hátrányait megvizsgálni, de mindenképpen igényre szabottan, a saját elképzeléseinek megfelelően dönteni. A legfontosabb kérdés: ki miről álmodik?

 

Árnyékolás igényre szabottan 

 

Amikor az ember építkezik vagy teljes lakásfelújításra adja a fejét, akkor bizony a tökéletes ajtók, ablakok mellett az árnyékolástechnikai megoldásokra is hangsúlyt kell fektetni már a tervezés fázisában. 

 

Fel kell mérni, milyen adottságokkal rendelkeznek a helyiségek, mi mire vágyunk úgy igazán, és alapvetően külső vagy belső árnyékoló mellett szavazunk-e? A webáruházunkban kapható minőségi, válogatott termékek rendkívül inspirálóan is hatnak, így érdemes alaposan átnézni a kínálatot és megfontolt döntést hozni. 

 

Általában egy ilyen beruházást hosszabb távra tervezünk, szeretnénk, hogy minden a saját stílusunk és álmaink szerint kerüljön megvalósításra, ezért ajánlott valóban amellett letenni a voksunkat, amely mellett otthonosan és komfortosan fogjuk érezni magunkat. 

 

Milyen belső árnyékolók léteznek? 

 

Ha megszületett a döntés, és egészen biztosan belső árnyékolási megoldást szeretnénk, akkor erre több lehetőség is adott. Mindenekelőtt ezek előnyeinek-hátrányainak tisztázása, ajánlott használati helyei és esetleges karbantartási költségei feltétlenül legyenek ismertek. 

 

Rendkívül közkedvelt a mai napig a függöny, amelyhez egy karnis és néhány csipesz elegendő, és nem jelent túl nagy erőfeszítést a cseréje sem, ha meguntuk. Ezenkívül a belső árnyékolók azonban sokkal változatosabbak manapság, egy modern otthon kialakításához pedig egy roletta, roló vagy egy reluxa igen népszerű és remekül mutat, de még a hangulatról is gondoskodik. 

 

Az ideális beltéri árnyékoló kiválasztásánál elsődleges szempont, hogy mennyire vagyunk a teljes sötétítés hívei vagy nem zárkózunk el egy leheletnyi fény beszűrődésétől. Utóbbi esetben ugyanis egy ablakra való reluxa kifejezetten jó alternatíva. Kitűnő választás mindazok számára is, akik lakásdekorációként tekintenek rá, hiszen a kínálat gazdag színvilága ezt a funkcióját még inkább megerősíti. 

 

Lila üvegpálcás reluxa ablakra, avagy milyet álmodtunk meg? 

 

Általában az ember igyekszik a lelki szemei előtt megjelenő édes otthont megteremteni, így akár a kialakításban, akár a dekoráció terén lépten-nyomon felfedezhető a saját elképzelés, amelyet maximálisan követni szeretnénk. 

 

Nincs ez másképp a belső árnyékolóknál, a képzeletünk szárnyalhat, és lehet, az ablakra való lila üvegpálcás reluxa pontosan egy ilyen álom. A 25 mm széles lamellákból álló alumínium reluxa egyedi méretre vágva rendelhető, és kérhető feszített vagy feszítetlen változatban. Javasolt a feszített, ha az ablakot többnyire bukóra nyitjuk, ez ilyenkor nem mozdul el és nem roncsolódik. 

 

Egyszerűen, könnyen használható, az üvegpálcás kezelés egy fékrendszerrel ellátott, azaz fel- és lehúzáskor gyakorlatilag a kívánt magasságban, bárhol megállítható. Ezt az üvegpálcát megrendeléskor kérhetjük ráadásul a jobb vagy a bal oldalra, ahogy nekünk kézre áll. 

 

Amikor ablakra való reluxa mellett döntünk, és az ablakkeretre rögzítjük, a gyártáshoz való pontos méret kiszámítására ügyelni kell! Ilyenkor a szélességet az üvegfelület mérete adja, ehhez jön plusz 1-2 cm attól függően, mennyire szeretnénk takarni az ablakkeretet. A magasság meghatározásánál 4 cm-t kell hozzászámolni az üvegfelület méretéhez, hogy optimális legyen, avagy amilyet megálmodtunk magunknak.