Hasznosságok

Függöny helyett roló – Miért is ne?

Ma már számos árnyékolási lehetőségünk van, és nem is kell ragaszkodnunk a hagyományoshoz, így mehet akár függöny helyett roló is. Sokan szeretik a rolókat, főleg azért is, mert több típusból is választhatnak, és igazi dekor elemként is szolgálhatnak. Jól mutatnak, és kiválóan teszik a dolgukat, mi kell még?

 

Az árnyékolókról

 

Gyorsan összefoglaljuk, hogy milyen típusok vannak, hogy lásd, nem csak egy lehetőséged van. A jó hír, hogy végül bármelyiket is válaszd, nálunk beszerezheted mindegyiket.

 

Alapvetően két csoportba osztjuk őket, méghozzá beltéri és kültéri árnyékolókra. Ez utóbbiak a redőnyök, melyek nem csak a sötétítésben játszhatnak szerepet, de kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal is bírnak. Cserébe nehezebb őket beszerelni, főleg, ha le is vakoljuk őket. Persze így jobban is illenek a homlokzatba, de pl. a beltéri megoldásoknál nincs ilyen gond. Viszont épp azért, mivel a házon kívül helyezkednek el, több szennyeződés is érheti őket.

 

A beltérre elhelyezhető típusok nyilván nem koszolódnak ilyen könnyen, és a tisztításuk is könnyebb, már csak a hozzáférhetőségük miatt is. Nagyon egyszerű a fel- és leszerelésük, valamint az esetleges javításuk is. Sokan a design miatt teszik le mellettük a voksukat, mert több olyan típus is van köztük, ami valóban jól mutat. És persze ott vannak a függönyök is, mint klasszikus megoldások. 

 

Függöny helyett roló? Miért is ne?

 

Viszont először is gondoljuk végig, hogy milyen függönyök vannak. Alapvetően két típusuk van árnyékolás szempontjából. Az egyik a leheletvékony anyagból készült, lég- és fényáteresztő típus. A másik viszont a vastagabb, az erős napfény ellen védelmet biztosító sötétítő függöny.

 

Ezekből a legtöbb esetben kettőt is használnunk kell ahhoz, hogy megfelelően takarjunk, illetve árnyékoljunk. Ráadásul nem is nyújtanak akkora védelmet a magas hőmérséklet ellen, nem is zárnak annyira jól, és mosni is kell őket. Ezek alapján talán már te is elgondolkoztál azon, hogy lehet, hogy jobb lenne egy roló.

 

És hidd el, nem te leszel az első, aki ezen elgondolkozik. Sokan döntenek ma már úgy, hogy nem bajlódnak a függönyökkel, inkább rolókat szerelnek fel. A kínálatunkban több típus is megtalálható, így biztos megtalálod azt, amire szükséged van, ami épp olyan, amilyenre neked szükséged van. De melyek is ezek? Nézzük!

 

Rolók széles választékával várunk

 

Roló kínálatunkban számos típust megtalálsz, így igényeidnek megfelelően tudsz választani közülük. Vannak fix méretű változatok, de egyedi méretre is legyártjuk neked, amire szükséged van. Mindkettőből találsz nálunk sima rolettát, valamint sávrolót is. Ez utóbbi annyiban különbözik, hogy vannak fényáteresztő textil sávjai is. Kiváló hangulatfényt lehet vele teremteni hálóban vagy nappaliban egyaránt.

 

A kínálatunkban találsz alupigmentált textillel készült változatokat is, amelyek fontos szerepet játszanak a hővédelemben. Igényeidnek és ízlésednek megfelelően választhatsz pl. a gyöngyláncos változatból, a rugós és a tokozott rugós típusból is. És hogy teljes legyen a lista, meg kell említenünk a tetőtéri ablakra szerelhető változatot is.

 

És természetesen számos színben elérhető mindegyik. Mint láthatod, nem bízzuk a véletlenre, mert sokan a design miatt is választják ezeket a sötételőket. Mások a könnyű javíthatóságuk miatt, mert pl. nagyon könnyen pótolhatod a gyöngyláncot, ha valahogy elszakadna.

 

Tudtunk segíteni?

 

Reméljük. De ha mégsem, keress minket elérhetőségeinken, és megkeressük közösen a számodra legjobb megoldást.