Hasznosságok

Smart Home redőnymotor bekötése házilag - Útmutató kezdőknek

Az automata megoldások napjainkban már mindenre kiterjednek. Nincs ez másképpen az árnyékolástechnika világában sem. Éppen ezért nekünk is alkalmazkodnunk kell ezekhez a változásokhoz, s tisztában kell lennünk például azzal, hogy hogyan zajlik a Smart Home redőnymotor bekötése otthonunkban.

 

Ha még te is kezdőként próbálsz eligazodni a technológia útvesztőjében, akkor tarts velem bátran egy rövidke bejegyzés erejéig!

 

Mit mivel kell kötni?

 

Vezeték itt és vezeték ott, aztán mindenféle alkatrészek, szerszámok és akkor még nem is beszéltünk a keletkező hulladékról. Te is így képzelted el a bekötést? Nem kell így lennie! Valójában nem kell bombaszakértőnek lenned ahhoz, hogy sikeresen teljesítsd ezt a feladatot. Szerencsére árnyékolástechnikai weboldalunk tanácsaival te is gyorsabban túljuthatsz ezeken a lépéseken.

 

A helyes bekötés biztonsági szempontból rendkívül fontos. Nemcsak életveszélyes, de magában a redőnyben is kárt tehet a helytelen bekötés. 

 

Amit tilos és amit nem szabad: csavarral rögzíteni a kábeleket, valamint a műanyag sorkapocs csavarral történő rögzítése szintén veszélyes lehet.

 

Motoros árnyékolás - Lássuk, hogy mi a helyes bekötés menete!

 

A motoros árnyékolók szakszerű bekötésének megvan a maga módja. Amennyiben már beszerezted professzionális redőnymotoraink egyikét, akkor már csak üzembe kell helyezni azt. Most pedig azt is megmutatjuk, hogyan!

 

Az árnyékoló tokjának megfelelő részéhez állunk. Ez történhet gégecső kíséretében (ebben vezetik az elektromos kábeleket a falban). A motor kábelét ebben a gégecsőben vezetjük végig, majd a bontható kötődoboz segítségével csatlakoztatjuk a hálózathoz. A különféle rendszerek, árnyékolók egyébként bizonyos esetekben külön megszakítóval ellátott áramkörbe kerülnek bekötésre.

 

Végül, a motorkábelt mindig úgy kell a gégecsőbe húzni, hogy ne maradjon a tokban felesleg! 

 

A cső végénél legyen egy furat, ez az árnyékoló tokszerkezeténél készüljön el! Ha ez fémen keresztül történik, akkor csak kábelvédő gumigyűrű jelenlétében dolgozzunk! Ez fogja megvédeni a motorkábelt.

 

Smart Home redőnymotor bekötése és beszerzése

 

A bekötés során tehát nagyon óvatosan kell eljárnunk, illetve igazodnunk kell a rendszer és a motor típusához is. Egy minőségi Smart Home redőnymotorral nincs olyan nehéz dolgunk, de azért oda kell figyelnünk.

 

A bekötés során teljesülnie kell annak, hogy minden motor, minden forgásirányhoz külön kapcsolókontaktussal rendelkezzen, vagyis a motorokat soha ne kössük párhuzamosan egyetlen kapcsolóra! Ne adjunk nekik egyidejűleg fel-le parancsot, s az egyes utasítások között legalább 0,5 másodperc teljen el! Csőmotoros rendszerek esetében ezeket mindenképpen be kell tartanunk!

 

Milyen egy igazán jó redőnymotor? 

 

Az 50 Nm-es csőmotor általában mechanikus végálláskapcsolóval rendelkezik, így napellenzők, garázskapuk és redőnyök hajtásában is segédkezhet. Robusztus, strapabíró felépítésének hála hosszú távon hasznosítható, s ezekre a darabokra több év garancia is jár. Nálunk például ez 5 éves garanciát jelent.

 

Ne feledd, minden elektronikai alkatrész bekötése során körültekintően kell eljárnod! Remélem, hogy tudtam neked segíteni, és most már te is otthonosabban mozogsz majd az árnyékolástechnika területén. Könnyítsd meg te is az életed ezekkel a hasznos automata készülékekkel!