Hasznosságok

Érdemes-e napvitorlát vásárolni télen?

A nyarak egyre forróbbak, és a káros UV sugárzás is magas szinten mozog. Ilyen körülmények között az esztétikus és könnyen mozgatható napvitorla egyre több kert, udvar, medence elengedhetetlen része lesz. A megfelelő árnyékolás enyhülést és biztonságot ad, de akár a ház állagvédelmében is segít. De vajon szükség van a napvitorlára télen is? Lássuk!

 

Miért praktikus a napvitorla?

 

A napvitorla nagyméretű, kültéri textil árnyékolót jelent. Tényleg olyan, mint egy vitorla: szűri és visszaveri a fényt, illetve nagy felületen képes árnyékot adni, így fontos kiegészítője a kertnek, udvarnak a kánikulai napokon.

 

A napvitorla nagy előnye, hogy légies és szellőzik. A műanyag árnyékolókkal szemben ez a megoldás nem jelenti azt, hogy fülledt levegő lesz a teraszon vagy a medence környékén. Az erős anyag azonban megvéd a káros sugárzástól és visszaveri vagy elnyeli a forróságot. 

 

Napvitorla télen? Miért is ne?

 

A napvitorlákkal szemben ma már alapkövetelmény az időjárásállóság. Korábban sok nehézség adódott abból, hogy az anyaga csak minimálisan tudott ellenállni a szél és eső okozta kihívásoknak. Olyan kiegészítőt használni, amelyet például az otthon egyedül tartózkodó kamaszok vagy idős hozzátartozók nem tudnak önállóan is biztosítani egy nagy vihar esetén, veszélyes. 

 

Ma már szinte minden napvitorla kiemelt védelemmel készül. A nálunk elérhető modellek erős, rozsdamentes gyűrűzéssel érkeznek, a legnagyobb szelet és terhelést is viszonylag jól viselik, így nem jelentenek veszélyt, ha hirtelen lecsap egy nagyobb zápor. 

 

Mivel a technika rendelkezésre áll, a megfelelően erős napvitrolákat akár télen is használhatjuk. Miért is ne tennénk? Az UV sugárzásra és a nap káros hatására télen is figyelni kell. A túlságosan erős napsütés vagy a nem jó szögben érkező fény mindig zavaró lehet.

 

Milyen napvitorlát válasszunk?

 

A klasszikus, fehéres árnyalatú modellek mellett akár homokszínű napvitrolát, vagy más, kissé sötétebb árnyalatot is kaphatunk. Ezek a modellek általában erősebb árnyékot adnak, viszont kevésbé verik vissza a napsugarakat, így elképzelhető, hogy a környezetükben egy kissé melegebbet érzünk, mintha fehér változatot választottunk volna. Ezért a kis kompromisszumért cserébe azonban a színezett napvitorla szinte bármilyen környezetbe jól illeszkedik. Szép és esztétikus megoldás. 

 

Árnyékoló webáruházunkban kizárólag magas minőségű, ellenőrzött gyártóktól számrazó vitorlákat tartunk készleten. Mivel minden anyag és elem megfelel az előírásoknak, sokkal kisebb eséllyel kell balesetekkel, kellemetlenségekkel számolni. 

 

A megfelelő minőségű napvitorla télen is jól kihasználható, nem kell aggódni a fagy vagy a szerkezetre nehezedő hó súlya miatt, bár szélsőséges időjárás esetén célszerű leengedni a vitorlákat, hogy hosszú élettartammal számolhassunk.

 

Aki télen is látványos, légies, dinamikus megoldásra vágyik, örömmel használja majd ezeket a dinamikus és szép kiegészítőket. A napvitorlák hosszú évekig díszei lehetnek a háznak, kertnek hóban, fagyban, akár extrémebb körülmények között is.