Hasznosságok

Római roló, reluxa, függöny: beltéri árnyékoló körkép

Egy jó redőny hosszú évekig kitart, remek hőszigetelő, ráadásul kényelmes megoldás is. Léteznek azonban másfajta igények is. Redőny helyett vagy mellett sokszor beltéri árnyékolókat is használni kell. Római roló, reluxa, függöny… Vajon kinek melyik a legjobb választás?

 

Miért lehet szükség beltéri árnyékolóra?

 

A beltéri rolók, függönyök egyik előnye, hogy nagyobb szerelés és komolyabb szakértelem nélkül is elvégezhető a beüzemelésük. Sok helyre csak ezeket az árnyékolókat lehet beszerelni, hiszen egy kisebb ablak esetében sokszor nem is lenne hely vagy lehetőség gazdaságosan redőnyt telepíteni. 

 

A beltéri árnyékolók akkor is nagyon jól jönnek, nem szeretnénk mindig teljes sötétséget teremteni. A szalafüggönyöket például gyakran használják irodákban, ahol nem elsősorban sötétíteni kell, csak megakadályozni, hogy a nap egy bizonyos szakában zavaró szögben érkezzenek be a napsugarak. 

 

A roletták és függönyök azért is hasznosak, mert megóvnak a kíváncsi tekintetektől - ez napközben is jól jöhet. Ilyenkor nincs szükség arra, hogy teljesen kizárjuk a fényt a szobából, a félig leengedett roló viszont ilyenkor nem opció. 

 

Római roló vagy függöny? Melyiket érdemes választani?

 

Többféle beltéri árnyékoló létezik, ezek közül a lakóterekben legtöbbször a római rolót és a függönyöket alkalmazzuk. A reluxák és szalagfüggönyök inkább közös helyiségekbe, irodákba illenek vagy olyan helyekre, például íves ablakokra, ahol más megoldásokkal nem tudunk megfelelő környezetet kialakítani. 

 

A függöny szinte minden helyiségbe illik. A karnis a mennyezetre vagy a falra is rögzíthető, így tényleg alig van olyan hely, ahol nem alkalmazható. Nagy hibája viszont, hogy könnyen piszkos lesz.

 

A római roló sokkal könnyebben megvédhető és tisztán tartható, mert ahhoz, hogy leengedjük vagy megmozgassuk, nem kell megérinteni magát a textilt. Ezek az árnyékolók ugyanolyan stílusosak, mint a függöny. Hozzájuk illő díszpárnával, szőnyeggel nagyon otthonos hangulatot teremthetünk. Friss és letisztult megjelenésükkel azonban a legmodernebb, akár minimalista terekbe is illeszkedik.

 

Hogyan válasszunk?

 

Ha már tudjuk, hogy milyen megoldást szeretnénk, nincs más hátra, mint az árnyékoló megrendelése. Ilyenkor sok szempontot mérlegelni kell. Ha variálni szeretnénk az árnyékolókat, esetleg minden évszakban más színvilágot szeretnénk, mindenképpen ez a jó megoldás - a rolók cseréje általában nehezebb feladat, bár ez sem lehetetlen.

 

A rolók főleg az egyszerű terekbe, szűk helyekre, modern megjelenésű belsőkbe illenek. Szerencsére ezek a típusú árnyékolók is szinte minden színben és méretben kaphatók. 

 

Árnyékoló webshopunk kínálatában mindenféle megoldás elérhető. Szabvány méretű ablakra akár előre csomagolt, fix méretes rolóink is tökéletesen alkalmasak, de méretre gyártott termékek árusításával is foglalkozunk. Szinte minden rolónkhoz tudunk különböző pótalkatrészeket is biztosítani. Így szeretnénk lehetővé tenni, hogy a tőlünk vásárolt árnyékoló hosszú távon is gazdaságos megoldás legyen.