Hasznosságok

A napvitorla rögzítése és karbantartása

A napvitorla egyre népszerűbb a kültéri árnyékolók családjában. Nem csak nagyon szép és légies látvány, de hatékony és környezetbarát módja annak is, hogy elviselhetővé tegyük a meleg napokat. A napvitorla télen és nyáron is használható, mégis, leginkább tavasztól őszig kerül elő a legtöbb kertben. A használattal kapcsolatos legfontosabb biztonsági kérdés a napvitorla rögzítése és a szerkezet karbantartása. 

 

Miért fontos a napvitorla rögzítése?

 

Napvitorlát csak megfelelő forrásból szabad vásárolni. Ha nem jó minőségű vitorlát használunk, az könnyen balesethez vezethet, például nagy szél vagy vihar esetén. Ha vigyázunk, ezeket az eseményeket természetesen el lehet kerülni egy apró, de annál kellemetlenebb kockázat azonban megmarad. Ha az anyag rögzítése nem rozsdamentes fém rendszerrel készül, a rozsda idővel foltot hagyhat az anyagon. 

 

Webáruházunkban számos jó minőségű napvitorla kapható. Az ezeken található gyűrű és szerelék pont a megfelelő helyre került: nem vág át varrásokat, nem esik olyan pontra az anyagon, ahol a feszültség miatt megpattanhatnak a szálak. Természetesen minden elem rozsdamentes anyagból készül, így nem kell aggódnunk az időjárás viszontagságai miatt. 

 

Hogyan kell a napvitorlát karbantartani?

 

A napvitorla karbantartása szempontjából az egyik legfontosabb feladat, hogy megelőzzük a bajt. Nagyobb viharban, erős szél esetén érdemes leengedni az árnyékolót. Bár a minőségi kivitelek elég erősek ahhoz, hogy állják az ilyen jellegű terhelést is, nem lehet kizárni a károsodást. 

 

Ha a napvitorlát télen is használjuk, havazás után érdemes megtisztítani a rárakódott hótól és jégtől. Ezzel nem csak a rögzítésére eső terhelést csökkentjük, de azt is megakadályozzuk, hogy a felületen penészes foltok alakuljanak ki, vagy a folyamatos nedves környezetben algásodás jöjjön létre. 

 

Hogyan lehet a maximumot kihozni a napvitorlából?

 

A napvitorla működése tulajdonképpen kettős: egyrészt árnyékot ad, másrészt visszaveri a nap sugarait. Ha világos színűt választunk, az alatt kellemesen hűvösebb klímát tapasztalhatunk, hiszen az anyag nem nyeli el a napsugárzás hőjét. Arra azonban érdemes figyelni, hogy az anyag teteje visszaveri a sugarakat. Az emeleti ablakoknál így például melegebb lehet.

 

Homokosabb, porosabb környezetbe jó ötlet lehet a terrakotta színű napvitorla, vagy más színezett árnyékoló választása. Ezeken a szerkezeteken kevésbé feltűnő a por vagy a fűtésből, tűzrakó helyről származó hamu lerakódása. Természetesen emellett is szükség van a rendszeres takarításra és védelemre - de így elkerülhető az állandó aggódás. 

 

Milyen napvitorlát vegyek?

 

Az előzőekben láthattuk: érdemes megbízható gyártótól származó, tartós és erős napvitorlákat választani. Árnyékolástechnikai webáruházunkban többféle vitorlát is kínálunk, természetesen mindegyiket masszív, rozsdamentes rögzítéssel, erőteljes és biztonságos anyagból.

 

Vásárlás előtt nagyon szívesen adunk tanácsokat és segítünk megtalálni a megfelelő megoldást. Honlapunkon igyekszünk időről időre hasznos tanácsokat adni, hogy az árnyékolók használata mindenkinek örömet jelentsen.