Hasznosságok

Miért válasszunk nyíló szúnyogháló ajtót?

A nyíló szúnyogháló ajtó jó megoldás lehet a gyakran használt ajtóknál, sok kellemetlenségtől szabadíthat meg minket az ajtóra rögzített háló. Használata számos előnnyel jár, nézzük a típusait és azt, hogy miért érdemes felszerelni! 

 

Szúnyogháló típusok 

 

Alapvetően megkülönböztetünk fix és mozgatható, rolós szúnyogháló típusokat. A fix előnye egyben a hátránya is: stabil, a rovarok szinte biztosan nem jutnak át rajta, viszont nem mozgatható. Amennyiben a nyílászárót nem használjuk gyakran, a keretes, fix szúnyogháló is megfelelő választás. A rolós típusok szabadon fel- és leengedhetők, ahogy kedvünk tartja. A rolós kivitelezésű szúnyoghálók mind vízszintes, mind függőleges mozgatással beszerezhetők, ahogy jobbnak ítéljük meg a használata során. Akár egyedi méretben, akár szettben is megvásárolható mindkét típus, a részletes felszerelési útmutató pedig minden esetben mellékelve van. 

 

Webáruházunk nagy szúnyogháló választéka minden igényt kielégít, és szükség esetén szúnyogháló alkatrészek is megvásárolhatók. A hálók lehetnek műanyagból vagy fémből, ma már az előbbi sem jelent hátrányt, mivel ezek is ellenállnak az UV-sugárzásnak. Ami pedig a keretet illeti, szintén lehet műanyagból, de alumíniumból is, ami természetesen időtállóbb megoldás. 

 

Szúnyoghálók ajtóra 

 

Az ablakok mellett nagyon fontos, hogy az ajtókon is legyen szúnyogháló, hiszen a gyakori használat miatt könnyen beszökhetnek a rovarok, és nélküle a szellőztetés sem biztonságos. Ahogy korábbi blogbejegyzésünkben már említettük, több lehetőségünk is van, ha szúnyoghálót szerelnénk vagy szereltetnénk az ajtóra. A tolóajtós szúnyogháló kisebb nyílászáróknál lehet praktikus, illetve akkor, ha kevés a hely, például erkélyajtóknál; a rolós szúnyogháló is jó lehet, illetve függönyt is feltehetünk, de ez a legkevésbé megfelelő, mivel nem nyújt teljes biztonságot a zümmögő rovarok ellen. A nyílóajtós szúnyogháló azonban minden szempontból kiváló választás. 

 

Nyíló szúnyogháló ajtó 

 

A legpraktikusabb megoldás lehet tehát, ha az ajtófélfa külsejére felhelyezünk egy plusz, szúnyoghálóval ellátott ajtót. Lehet akár szezonális is, hiszen le is szerelhetjük, ha a téli hónapokban nem találjuk szükségesnek a használatát. Alkalmas bejárati ajtóknál vagy erkély- és teraszajtóknál, amiket gyakran nyitogatunk. Megkönnyíti a szellőztetést, miközben nem kell attól tartani, hogy a rovarok, esetleg denevérek bejutnak a lakásba, vagy hogy a szél besöpri a port és a hulladékot. Arra érdemes lehet figyelni, hogy ha háziállatunk van, választhatunk rolós verziót, aminek feltolásával a kedvenc könnyedén, az ajtó nyitogatása nélkül tud közlekedni. A háló pedig UV-álló, biztosan hosszú évekig nem kell cserélni. A felszerelése sem ördöngösség, és természetesen egyedi méretben készül. Friss levegőt és rovarmentes környezetet biztosít, szükséges eleme a háztartásnak. 

 

Nyíló szúnyogháló ajtó a Redőny Diszkontnál 

 

Bármilyen megoldásra is vágyik az ügyfél, biztosan találunk olyat, amivel elégedetten távozik. Részletes tájékoztatást adunk a szúnyogháló ajtó felszereléséről, de kérdés esetén elérhetőek vagyunk a megadott elérhetőségeinken, forduljon hozzánk bizalommal!