Hasznosságok

Hogyan válasszunk térelválasztó függönyt?

Elegáns megoldás helyiségek elválasztásánál a függöny használata, és mivel nagy választékban kaphatók, így biztosan találunk minden szempontból passzoló anyagot. Cikkünkben alaposan körüljárjuk a témát, és adunk néhány tanácsot is, hogy ne legyél tanácstalan, ha térelválasztó függönyt kell választanod! 

 

Térelválasztók 

 

Bizonyos helyiségeket, mint például a konyhát és a nappalit, vagy a nappalit és a hálószobát gyakran találjuk egy térben, fallal való elválasztás nélkül. Azonban ha mégis szeretnénk hangsúlyozni, hogy hol ér véget az egyik, és hol kezdődik a másik szoba, praktikus és költségkímélő lehet függönyt választani. Bejárati ajtónál is használhatjuk, ekkor a repülő rovarok ellen nyújt kiváló védekezést. A felhelyezése során sem kell sokáig bajlódni; egy harmonikaajtó felrakása talán gondot jelentene a gyakorlatlan lakberendezőknek, de a függöny felrakása semmiképpen sem. 

 

Térelválasztó függöny 

 

A térelválasztó függöny tehát többféle módon is alkalmazható dekoratív kiegészítő a lakásban. Más térelválasztó lehetőségekkel szemben egyszerűen felszerelhetők, felhelyezésük pillanatok alatt megvan, és karbantartani sem szükséges, csupán néhány havonta érdemes a nagytakarítás során kimosni. Anyaguk lehet műanyag, de textil is, vékonyabb és vastagabb kivitelezésben. Előnyös tulajdonságuk az is, hogy könnyedén méretre lehet igazítani, emiatt sem szükséges feltétlenül varrónőhöz fordulni. Nézzünk szét a szobában, jó döntés lehet olyan térelválasztó függönyt választani, aminek a színe illik a szőnyeg és a díszpárnák színéhez. 

 

Webáruházunkban is elérhető a térelválasztó függöny, tekintsd meg kínálatunkat! 

 

Más függönytípusok 

 

A függöny nem csak térelválasztóként, hanem árnyékolóként is kiváló választás. Vannak fényáteresztő és fényzáró típusok is, annak megfelelően, hogy mekkora sötétségre vágyunk az adott helyiségben. Hálószoba esetében, ha a korai világosság bántja a szemünket, érdemes lehet inkább fényzáró függönyt használni, egyéb esetekben igazán hangulatos tud lenni a fényáteresztő textil. Ha többet szeretnél megtudni a beltéri árnyékolókról, ajánljuk korábbi blogbejegyzésünket, amiben összehasonlítottuk az egyes árnyékolókat. 

 

A térelválasztó függöny kiválasztásának szempontjai 

 

Első lépésként tisztában kell lennünk a méretekkel, illetve ki kell választanunk a színt, esetleg a mintát, amit szeretnénk a függönyön látni; ezek jó, ha passzolnak a szőnyeg vagy a szoba falának színéhez. Az is lényeges, hogy a megfelelő karnis fel legyen szerelve, ha pedig az nem áll rendelkezésre, akkor a függönyvásárlással egyidejűleg érdemes azt is beszerezni. Mérlegeljük továbbá, hogy a vékonyabb függöny inkább esztétikai okokból használandó, de egy vastag anyagú függöny már hangtompítás és hőtartás szempontjából is jó lehet. 

 

Hogyan adjunk le megrendelést? 

 

Ha eldöntöttük, hogy térelválasztó függönyt szeretnénk, csupán annyi a dolgunk, hogy lemérjük a rendelkezésre álló területet, és kiválasztjuk a helyiségbe leginkább illő színt. Amennyiben kérdésed lenne a termékkel kapcsolatban, keress minket a megadott elérhetőségeken, szívesen segítünk megtalálni álmaid függönyét!