Hasznosságok

Fontos alkatrész - Zsanérfajták

Annak érdekében, hogy az árnyékoló vagy éppen a szúnyogháló ajtó megfelelően nyitódjon és záródjon, gondoskodnunk kell egy fontos alkatrészről, mégpedig a zsanérról, hiszen nem mindegy, hogy milyet használunk. Ha hézagos a tudásod a témában, olvass tovább, és többet is megtudhatsz a zsanérfajtákról. 

 

Mi is az a zsanér tulajdonképpen? 

 

A zsanér egy olyan, rendszerint fém eszköz, amihez csatlakoztatni tudjuk a nyílászárót, ami azon mozogva nyitódik és záródik, sarok- vagy csuklópántnak is nevezik. Mint látható, létfontosságú eszköz, hiszen zsanér nélkül az ajtó nem tudná ellátni a funkciójának lényegét, és nem lehetne csukni-zárni. Mindenképpen figyelni kell arra, hogy stabilan rögzítsük, mivel ellenkező esetben az ajtó mozgatása gondot jelentene, akár balesetet is okozva. 

 

Zsanérfajták 

 

Többféle zsanér létezik, attól függően, hogy milyen típusú nyílászáró szükséges. Szúnyogháló ajtó esetében például megkülönböztetünk normál és rugós zsanérokat, utóbbi az automatikus záródást teszi lehetővé.

 

A zsanérfajták anyagát tekintve van műanyag és fém kivitelezés is, és természetesen a szín is lehet többféle. Méretezése is fontos, ezért érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen méretű zsanér illik az ajtóhoz, és hogy mekkorát kell rendelni. A félfához csavarokkal lehet rögzíteni, ami ha megvolt, már fel is szerelhető az ajtó, és gond nélkül nyitható és zárható. 

 

Hogyan válasszunk zsanért? 

 

Korábbi blogbejegyzésünkben már leírtuk, hogy miért is érdemes nyíló szúnyoghálót választani, most pedig leírjuk, hogy hogyan tudunk hozzá zsanért vásárolni. Jó, ha tudjuk, hogy vannak olyan szúnyogháló ajtók is, amiket zsanérral együtt rendelhetünk meg, de másoknál viszont mi magunknak kell a zsanérról gondoskodni.

 

A választásnál szempont, hogy normál vagy rugós zsanérra van-e szükségünk. Figyelembe kell venni azt is, hogy milyen szín illene az ajtóhoz, világosabb ajtóhoz inkább fehér, sötétebbhez viszont inkább a fekete passzol, és az anyagról is dönteni kell, hogy műanyag vagy a strapabíróbb fém mellett tesszük le a voksunkat.

 

Amennyiben mindez megvan, már csak ki kell választanunk a weboldalon az igényeinknek leginkább megfelelő ajánlatot. 

 

Egyéb kiegészítő alkatrészek 

 

És ha már zsanér, jó, ha tudod, hogy webáruházunkban minden fontos árnyékolástechnikai kiegészítőt megtalálsz! Legyen szó a legapróbb csavarokról, függönykarnisról vagy akár redőnygurtniról, tőlünk ezeket is megrendelheted. Csak keress rá, és szinte biztos, hogy a kínálatunkban megtalálod azt, amire éppen szükséged van. 

 

Add le rendelésed a webáruházban!

 

Amennyiben kiválasztottad a szükséges terméket és a kosárba tetted, máris elindul a rendelés folyamata, néhány munkanapon belül pedig megérkezik a csomag, a kézbesítés időpontjával kapcsolatban a futárcégek tudnak segíteni.

 

Kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeken, és mi igyekszünk a lehető legrövidebb időn belül kapcsolatba lépni veled!