Hasznosságok

Egy praktikus megoldás: térelválasztás függönnyel

Előfordul, hogy egyes helyiségek egy térben kapnak helyt, viszont szeretnénk valamilyen módon szétválasztani őket. Ilyenkor sokat törjük a fejünket a térelválasztás módján, pedig a térelválasztás függönnyel egy igazán egyszerű és praktikus megoldás lehet. Nézzük részletesebben is, hogy mit kell tudni erről a termékről!

 

Térelválasztás módjai 

 

A térelválasztás fontos téma, amennyiben az otthonunk úgy van kialakítva, hogy a helyiségek egy része egy légtérben van. Ez főleg a nappali és a konyha esetében van így: szeretnénk érzékeltetni a két szoba közötti határokat, de lehetőleg úgy, hogy az átmenet ne legyen túl direkt. A harmonika ajtó felszerelése megoldást nyújthat, ezt azonban idő- és pénzigényes megtenni. 

 

Jó választás lehet a függönnyel történő térelválasztás - elegáns, praktikus és egyszerű, sőt, még költséghatékony is, aminek a felhelyezése is pofonegyszerű, nem igényli szakember segítségét. Bejárati ajtónál is felhelyezhető, mivel megakadályozza a repülő rovarok beszállását. 

 

Térelválasztás függönnyel 

 

A térelválasztás függönnyel nem jelent gondot a lakberendezők számára sem: kivitelezése egyszerű, és még a kreativitásunkat is kiélhetjük a választás során. Ha éppen megunjuk, lecserélhetjük egy másik típusra, ezáltal nem csak térelválasztó, hanem egy jól variálható kiegészítő és dekoráció is a lakásban. 

 

A szoba falához és a szőnyeghez passzoló térelválasztó függönyt érdemes választani, hogy teljes legyen a harmónia. Az anyag vastagsága, mérete is opcionális lehet, kínálatunkban vannak azonban univerzális méretek, ez 90*200 cm-t jelent, ezt pedig szabadon lehet variálni igény és elképzelés szerint. 

 

Arra mindenképpen figyelj, hogy nem elég csupán a függönyt beszerezned, hanem a megfelelő karnisról is gondoskodni kell. A függönysínre való felhelyezéshez pedig horgony és függönycsipesz is szükséges, de a térelválasztó függöny és ezek a kiegészítő termékek mind beszerezhetők webáruházunkban. 

 

Mire jó még a függöny? 

 

A függönytípusokról, és kifejezetten a térelválasztókról már szó volt korábbi blogbejegyzésünkben, ahol megmutattuk, hogy a függöny milyen sok más célra használható még fel. Árnyékolóként is igen népszerű, hiszen egy jól megválasztott vastag textil nem engedi át a fényt, és még a zajtompításban is szerepe lehet, amellett, hogy dekoratív. 

 

Ha valakit nem zavar a hajnali fény, akkor fényáteresztő textil mellett is lehet dönteni, nagyon szép, hangulatos helyiséggé teszi a hálószobát a reggeli órákban. A függönyök karbantartásával szinte nincs is dolgunk más belső árnyékolókkal szemben, legfeljebb néhány havonta érdemes lehet a nagytakarítás során kimosni, figyelve arra, hogy a megfelelő mosási hőmérsékleten és programon mossuk. 

 

A rendelésleadásról 


Amennyiben eldöntötted, hogy a térelválasztás függönnyel lesz a legideálisabb az otthonodban, akkor add le megrendelésed webáruházunkban, és néhány munkanapon belül már teljesítjük is a rendelést. Ha a termékkel kapcsolatban kérdésed lenne és a weboldalon nem találsz rá választ, fordulj hozzánk bizalommal, keress minket a megadott elérhetőségeken.