Hasznosságok

Zsanér körkép: Ilyen zsanértípusok vannak!

Vannak bizonyos fontos alkatrészek, amik nélkül az árnyékoló vagy adott esetben a szúnyogháló nem lenne használható. Ezek általában kicsi, de annál lényegesebb elemek, mint például a zsanér, aminek az a feladata, hogy lehetővé tegye a nyitást és záródást. Természetesen ebből a termékből is van többféle, most pedig meg is mutatjuk, hogy milyen zsanértípusok léteznek!

 

A zsanérról általában 

 

Korábban már írtunk arról, hogy zsanér nélkül nincs nyíló szúnyogháló ajtó, de ismételjük át, hogy mi is tulajdonképpen ez az alkatrész. A zsanér vagy csuklópánt egy olyan fém- vagy műanyag eszköz, ami lehetővé teszi a nyitódást és záródást azáltal, hogy a nyílászáróhoz csatlakoztatjuk a zsanéron keresztül a szúnyoghálót vagy más hasonló célt szolgáló eszközt. A zsanéron mozogva valósul meg a mozgatás, ami igazán lényeges, hiszen a szúnyogháló ajtó például sokat van használatban, mindenképpen szükséges annak mozgatása. Ehhez az is kell, hogy a zsanér és rajta az ajtó stabilan legyen rögzítve, ellenkező esetben balesetet is okozhat. 

 

Zsanértípusok 

 

Mint a legtöbb esetben, most is számolni kell azzal, hogy nem egyféle zsanérral fogunk találkozni, hanem több zsanértípussal is. Kínálatunkban is elérhetők az egyes zsanértípusok, jellemzőit mindig megtalálod a termékleírásban vagy a mellékelt képeken. 

 

Ha az említett szúnyoghálóról van szó, akkor normál és rugós zsanér is megvásárolható, a rugós zsanér felel az automatikus záródásért. Az anyag, a szín és a méret is változó tulajdonság, amit mi magunknak kell kiválasztani. Különösen a méret kiválasztásakor kell gondosan eljárni, hiszen ezen áll vagy bukik, hogy nyitható és zárható lesz-e az ajtó. Az ajtófélfához a zsanér csavarokkal rögzíthető, erről se feledkezzünk meg. 

 

Zsanérra van szükséged? Így válassz! 

 

Amennyiben éppen zsanérvásárlás előtt állunk, a legjobb helyen vagyunk. Az ajtófélfa, a szúnyogháló ajtó keret vagy akár a falak színe is befolyásolhatja, hogy melyik szín mellett döntsünk, de a klasszikus fekete és fehér a legjellemzőbb. A fém csuklópánt stabilabb lehet, nagyobb terhelésnél ezt érdemes választani. A méretre is ügyeljünk, hogy biztosan minden jól illeszkedjen, ha felszereljük az eszközt. Ezek mellett még az is szempont, hogy normál vagy rugós zsanér kell-e nekünk, amennyiben automata záródást szeretnénk, akkor a rugós zsanért kell a kosárba tenni. Nem kell sokat várni, rendelés után néhány nappal már meg is érkezik a termék! Ha pedig megérkezett, munkába is állhatnak a (hobbi)ezermesterek!

 

Ezek jöhetnek még jól a zsanér mellett

 

És ha már zsanér és zsanértípusok, számos olyan egyéb alkatrész van, amire szükséged lesz, ha az otthonod árnyékolásáról vagy szúnyoghálóval való felszereléséről gondoskodsz. A csavarok, ajtószigetelők vagy éppen a szilikon szerszámok mind olyan eszközök, amik majd kellhetnek.

 

A Redőny Diszkont többek között éppen azoknak a vevőknek jött létre, akik szívesen barkácsolnak otthon, és ők maguk meg is próbálkoznak az árnyékolók vagy szúnyogháló felrakásával. Nálunk mindent egy helyen megtalálsz, nem csak a termékeket, de mérési és szerelési útmutatót is! Kérdés esetén minket is kereshetsz, fordulj hozzánk bizalommal!