Hasznosságok

Mint a fényzáró függöny, vagy még annál is jobb

A fényzáró függöny egy praktikus találmány. Bár sokan nem is tudják, hogy van különbség a fényzáró függöny és a hagyományos sötétítő függöny között. Márpedig van, méghozzá az, hogy az első és a hátoldal közé van szőve egy fekete szál. Így maradhat esztétikus, de egyben kiváló fényzáró tulajdonságokkal is felvértezett.

 

A fényzáró függöny jó dolog!

 

Nyáron, az erős napsütésben, tikkasztó hőségben aranyat érnek a fényzáró függönyök. A fény nagy részének kiszűrésével pár fokkal mindenképp képesek csökkenteni a lakásunk hőmérsékletét. A hagyományos sötétítőknél sokkal hűvösebb lesz bent, ha ezt használod, ezt garantálom.

 

Gondolj csak bele, ha nincs klímád, vagy épp elromlott, akkor mitévő leszel? Beülsz a fagyasztóládába, hogy el tudd viselni a kánikulát egy augusztusi délutánon? Persze a strand jobb megoldás lenne, de ha otthon vagy, a fényzáró függönnyel elviselhetőbbé tudod tenni a kánikula napjait. Áldani fogod az eszed akkor is, ha fényzáró függönyöket szerzel be, amikor elromlik a klímád a nyár közepén. Vagy ha épp áramszünet van az utcádban, és ezért nem megy a klímád.

 

De mi van, ha azt mondom, hogy van a fényzáró függönynél is jobb, praktikusabb, hatékonyabb, esztétikusabb megoldás? Pedig tényleg van! Lássuk, mire is gondolok!

 

A roletta, mint alternatíva

 

Na most, a kérdés az, hogy te a fényzáró függönyt esztétikai okok miatt vagy praktikus okból tervezed-e beszerezni? Mert ha azért, mert jó fényzáró képességgel bír (igen, ahogy a neve is mutatja, ezért szokták venni), vegyél inkább rolettát.

 

Ha esztétikai okai vannak, akkor is van egy jó hírem. Attól még, hogy rolettát teszel fel, tehetsz fel hagyományos vagy fényzáró függönyt is pluszban. Bár ez esetben én inkább már csak a hagyományos függönyön gondolkodnék el a helyedben. Nem kell, hogy a roletta kiiktassa a függyönyt. Ha szereted a függönyöket, akkor nyugodtan használd őket. Így lesz egy rolettád a praktikussága miatt, míg egy függönyöd is lesz fent, hogy kielégítsd esztétikai igényeidet.

 

A roletták előnyei

 

A rolettáknak van egy hatalmas előnyük. A teljes ablakfelületet száz százalékban eltakarják. Ez óriási előny. Gondolj csak bele, ha sötétíteni szeretnél, akkor nem mindegy, hogy a fény 60-80 vagy közel 100%-át tudod kiszűrni. És mivel a roletta nagyon közel helyezkedik el az ablaküveghez, így a lehető legjobban el tudja zárni a napfény útját, főleg a tokozott rolettáink.

 

Van még egy hatalmas előnyük az általunk egyedi méretre gyártott rolettáknak. Ha nem elég a fényzáró textil, akkor alupigmenttel ellátott fényzáró textillel is kérhető, mely hővédő is egyben. Így lehet a legjobban kimaxolni a roletták előnyeit a fényzáró függönyhöz képest.

 

A lehetőségekről összegezve

 

Ahogy írtam is fentebb, a roletták praktikusabbak, mint a fényzáró függönyök. Az egy dolog, hogy közvetlenül az ablaküveg előtt helyezkednek el, de emellett nem gyűrődnek, és nem kell őket folyton mosni. Kényelmesebb a használatuk, az az igazság.

 

Továbbá ott vannak a lehetőségek, amik közül választhatsz. Kérheted sima, hagyományos fényáteresztő textillel is, de van fényzáró textil, sőt a hővédő hatású alupigmentált textil is választható opció.

 

Bármilyen típust is választasz, kérjük add majd meg az egyedi méreteket, mely alapján pontosan illeszkedő reluxát tudunk neked készíteni. Ha véletlenül mégsem bírnál választani, még mindig nem tiszta, hogy melyik típus mire való, hívj minket a kapcsolat menüpontban megadott telefonszámunkon. Segítünk, hogy jól válassz.