Hasznosságok

Miért is van szükségünk ablakpárkányra?

Mi jut eszedbe először arról, ha azt mondom, hogy ablakpárkány? Sokaknak ilyenkor egy fehér valami jut eszébe az ablak alatt, amire lehet pakolni mindenfélét, ami máshová már nem fér el. Hát igen, ez is egyfajta megközelítés, csak éppen nem jó. Akik innen közelítik meg, azok lesznek azok, akiknek mindig tele van mindennel az ablakpárkányuk, mert egyfajta plusz kisasztalnak használják. Persze, ha valaki ilyen szerepet szánt neki, azt is megértem, de alapvetően sokkal több van egy párkányban, mint ez.

 

A védelmező

 

Az ablakpárkányoknak igen komoly védelmező funkciójuk van. Ne arra gondolj, hogy innentől kezdve nincs szükség házőrző kutyára vagy kamerarendszerre. Sokkal inkább a falak védelmére gondolj, ugyanis az ablakpárkány megvédi a falat attól, hogy az esővíz közvetlenül a falakra folyjon. De emellett hőszigetelő szereppel is bír. Rá van bízva, hogy a hőt bent tartsa, ne engedje, hogy az ablakok alján kiszökjön a meleg. Télen nagyon sokat számít, ha nem az udvart fűtjük, hanem a lehető legjobban bent tartjuk a meleget.

 

Egy ablakpárkánynak bírnia kell a kiképzést

 

Egy ablakpárkányt nem 1-2 évre veszünk meg, akár évtizedekre is előre kell gondolkoznunk. Persze ehhez az kell, hogy bírja is az ablakpárkányunk évtizedekig. Kínálatunkból beszerezheted a legjobb ablakpárkányokat, melyek közül garantáltan találsz az igényeidnek megfelelő, kiváló, tartós darabokat.

 

Ha egy kültéri ablakpárkányt nézünk, akkor sok külső behatásnak lesz kitéve, mellyel minddel meg kell tudjon birkózni, hosszú éveken át. Bírnia kell nem csak a téli fagyokat, de a nyári folyamatos és erős UV-sugárzást is. Az időjárás minden szeszéjére fel kell legyen készítve. Ha ilyen ablakpárkányokat keresel, nálunk jó helyen keresgélsz.

 

Illeszkedjen a környezetéhez

 

Vannak ugyebár külső és belső ablakpárkányok. Ezek hasonlóak, de nem egyformák, design szempontjából végképp nem. Persze, ha valaki szeretné, akkor mind kintre, mind bentre felhelyezhet egy fehér színű párkányt, de azért vannak más opciók is.

 

Mind a kültéri, mind a beltéri ablakpárkány esetén legyen fontos szempont, hogy illeszkedjen a környezetéhez. Kültéren legyen összhangban a homlokzattal, ez sokat dob a ház külső megjelenésén. Azonban figyelj arra, hogy rossz választás (vagy nemtörődömség) esetén el is ronthatja az összképet.

 

Beltéren pedig abszolút az első választási szempont szokott lenni a design, itt előtérbe kerülnek a dekorációs szempontok. De azt hiszem ez abszolút érthető, mivel hosszú évekig, akár életünk végéig is a választott párkányunk látványával kell együtt élnünk. Persze cserélhető később, de azért erre nem veszi rá magát olyan könnyen az ember. Hadd ajánljam figyelmedbe sokak kedvencét, a diófóliás kamrás beltéri ablakpárkányt. Persze ha inkább aranytölgy- vagy antracitfóliás illene jobban a belteretekbe, akkor ezeket is megtalálod kínálatunkban.

 

Segítünk a választásban

 

Egy ablakpárkány kiválasztása, ahogy írtuk is, fontos feladat, mert hosszú évekre szóló döntésről van szó. Nem fogod évente cserélni, így fontos, hogy jól dönts, ne csak praktikus legyen, de tetsszen is a végeredmény.

 

Az sem utolsó szempont, hogy ne a beépítésnél derüljön ki, hogy nem lesz jó a választott ablakpárkány. Ezért is adunk meg minden segítséget ahhoz, hogy jó döntést tudj hozni. Termékeinknél feltüntetjük a pontos méreteket, sőt segédleteket is találsz, hogy tudd, mit, hogyan kell lemérned. Ha valamivel mégsem boldogulsz, keress minket bizalommal az elérhetőségeinken.