Ablakpárkányok és takaróprofilok


Az ablakpárkányokat méretre vágva szállítjuk. 

Méretre vágás díjmentes! 

Raktárkészlettel rendelkezünk, de előfordulhat átmeneti készlethiány bizonyos típusokból a rendelési mennyiségektől függően.

Ezért kérjük, hogy érdeklődjenek telefonon, vagy email-ben a készletről és a beszerzési időről.

 

Ablakpárkányok és takaróprofilok

 

Ebben a kategóriában találja a műanyag és alumínium ablakpárkányokat, valamint kiegészítőiket, úgy mint a takaróprofilokat és végzárókat. Jó helyen jár, ha építkezik vagy felújít és minőségi, időtálló, esztétikus, strapabíró alapanyagokat keres.

 

Kültéren és beltéren is megállják helyüket az általunk kínált ablakpárkányok, melyeket díjmentesen méretre vágunk és így szállítunk ki Önnek. A letisztult, modern, egyszínű fehértől a famintás vagy antracitfóliás kivitelig mindent megtalál ezen kategória alkategóriáiban. Adja le rendelését még ma!

 
 

Ablakpárkány

 

Ablakpárkány kategóriában megtalálhatóak a műanyagból és alumíniumból készült párkányok.

Méretre vágva szállítjuk Önnek a megrendelt mennyiséget.

 

A műanyag beltéri könyöklők kamrás szerkezetűek, keményített PVC-ből készülnek. Fehér, aranytölgy, dió, és antracit fóliával.

 

Ajánlatunkban találhatóak univerzális, kül-, és beltérre egyaránt alkalmas műanyag ablakpárkányok. Ezek szintén kamrás szerkezetűek.

Ezen kívül mindegyik termékünk védőfóliával ellátott.

Az alumíniumból készült ablakpárkányok alumínium lemezből hajlítással vagy hajlítás nélkül (extrudált) készülnek. Lemezvastagságuk 0,8 - 1,2 mm.

Fóliázva és méretre vágva szállítjuk.

Alapszíne fehér, kizárólag ebben a színben tudjuk szállítani. 

Az alumínium ablakpárkányok tulajdonságai és előnyei

A kültéri és beltéri ablakpárkányok alapvetően különböző funkciókat látnak el, melynek következtében nem csupán a dekoratív és igényes otthonkialakítás kellékei.

A különböző funkcionális, minőségi és esztétikai igényeknek megfelelően eltérő konstrukciókat kínálnak a gyártók mind anyaghasználatban, mind megjelenésbeli kialakításban, melyek közül széles körben népszerű és megbízható termékek az alumínium ablakpárkányok.

Az alumínium ablakpárkányoknak két típusa van, a hajlított-, illetve az extrudált alumínium ablakpárkány.

Az alumínium ablakpárkányok előnyei:

 • Tartós, masszív kialakítás az anyaghasználatnak köszönhetően, ezáltal elsősorban kültéri alkalmazás esetén jelent kiváló befektetést.
 • Maximálisan és hosszútávon ellenáll az időjárási viszontagságoknak, pl.: csapadék, napsugárzás, hőmérsékletingadozás, stb.
 • Könnyedén tisztán tartható.
 • Dekoratív megjelenést biztosít, valamint beltéri alkalmazás esetén modern design elemként is kiváló választás.

Tekintse meg weboldalunk gazdag termékkínálatát és válasszon minőségi alumínium ablakpárkányokat, valamint bővebb tájékoztatásért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

 

Segédlet

 

Hogyan mérjünk?

- Az ablakpárkányok mérésénél a szélességet és a hosszúságot kell meghatároznunk.

- A szélesség az ablakkerettől a fal síkjáig terjedő távolság. Ehhez minden alkalommal adjunk hozzá 3 cm-t. Erre azért van szükség, hogy az esővíz ne a falon folyjon végig.

- A hosszúságot úgy mérjük, hogy az ablakkáva (spaletta) legszélesebb pontját mérjük le.

Hogyan szereljük fel?

 1. Lépés

Először is tisztítsuk le azt a felületet, emelyre az ablakpárkányunkat szeretnénk felhelyezni.

Töröljük le a vizet, vagy a durva szennyeződéseket.

 1. Lépés

Szabjuk méretre a párkányunkat.

Előfordulhat, hogy falnyílásunk nem derékszögű, ezért igazítanunk kell a párkányon. Ezt megtehetjük vasfűrésszel, vagy elektromos vágószerszámmal is.

 1. Lépés

Helyezzük fel a párnyvégeket.

A párkányvégek általában egy méretben kaphatóak. Van olyan típusuk, mely esetében 1 párkányvég ad ki 2 db-ot. Ezt egyszerűen csak méretre kell vágnia a 2. lépésben leírt módon.

 1. Lépés

Helyezzük fel a párkányunkat.

Fontos, hogy a párkány felhelyezésekor adjunk 1 cm lejtést. Ezt úgy tehetjük meg, hogy az ablakkerethez közel eső részhez kis faékeket, vagy esetleg a párkányból levágott darabokat rakunk.

Ezután a purhabot lendületesen hullámvonalban felvisszük a felületre, majd ráfektetjük az ablakpárkányt (nem kell nagyon sokat használni). Tegyünk rá nehezéket.

Fontos!

Purhabból téli típusút használjon! Ez azért fontos, mert ez a fajta nem tágul olyan mértékben, mint a nyári és így nem nyomja fel a párkányt.

 1. Lépés

Tartsuk be a purhabon feltüntetett száradási időt.

Amikor megszáradt vegyük le a párkányról a védőfóliát.

 1. Lépés

Gyönyörködjük saját magunk által beszerelt ablakpárkányunkban! :-)))

Egyéb hasznos információk:

 • Az ablakpárkányok különböző méretekben kaphatóak. Webáruházunkban a szélesség egy fő meghatározó szempont.

  A párkányok megvásárohatóak 50-400 mm-es szélességben. Ezen belül igen eltérő a méretválaszték.

 • Javasoljuk, hogy az Ön által mért szélességhez legközelebbi nagyobb méretet válassza vásárláskor. Ezt a fentebb leírt méretre szabással könnyen átalakíthatja.

 • Webáruházunkban megvárásolhatja a szükséges segédanyagokat is a felszereléshez (pl.: purhab).

Az ablakpárkány nemcsak a cserepes virágok tárolására alkalmas!

Az ablakpárkány szerepe természetesen nem csupán csak annyi, hogy a cserepes növényeket lehessen hová pakolni. A kültéri ablakpárkányok szerepet játszanak az épület falának védelmében. Meggátolják, hogy az esővíz közvetlenül a falakra folyjon, valamint hőszigetelő szerepük is van: nem engedik, hogy a nyílászárók alsó részén a meleg kiszökjön a szobából. Mivel ennyi minden rá van bízva a külső ablakpárkányokra, fontos, hogy körültekintően válasszuk ki őket. Ez nem olyan kiegészítő, amit pár hónap után lecserélünk; hosszú távra tervezünk vele!

A színvonalas, minden szempontból jól teljesítő ablakpárkány lehetőleg bírja a fagyokat, az UV sugárzás se ártson neki, és bírja az időjárás szeszélyeit. Az ablakpárkány lehet műanyag, de készülhet alumíniumból is. A színe már egyéni ízlés kérdése, a méretét azonban nagyon pontosan kell megadni, különben nem illeszkedik, túl rövid, vagy éppen hosszú lesz. A szélesség és a hossz mellett fontos, hogy a hőszigetelést és a túlnyúlás plusz centimétereit is belekalkuláljuk a méretbe.

Keressen minket bizalommal megadott elérhetőségeinken, és vásárolja meg webáruházunkból új ablakpárkányait!

Az ablakpárkány nemcsak a cserepes virágok tárolására alkalmas!

 

Ablakpárkány házon belülre és házon kívülre!

Ön is szereti a stílust és az eleganciát? Az ablakpárkány, akár a külső, akár a belső elemről beszélünk, mindenféleképpen ad egy stílust az adott otthonnak, ezért is fontos előre kigondolni, hogy milyen stílust szeretnénk vele képviselni, illetve tükrözni.

Az ablakpárkány kiválasztásakor tehát érdemes ügyelni arra, hogy jól illeszkedjen környezetéhez. Fontos kiemelni, hogy egyáltalán nem szükséges, hogy egyforma ablakpárkányokat válasszunk. A belső párkányt az adott helyiség berendezésének megfelelően válasszuk ki, az uralkodó stílusnak és a domináns színeknek a figyelembevételével, míg a külső párkány megjelenését a ház homlokzatához érdemes igazítani.

A stílus mellett fontos figyelnünk arra, is, hogy milyen funkciót szeretnénk neki adni, hiszen másnak kell megfelelnie egy egyszerű kültéri párkánynak és megint más feltételeknek kell megfelelnie egy beltéri változatnak, ami sokszor elsősorban dekorációs célokat szolgál.

Gondolkodjon előre, válassza ki nálunk a tökéletes ablakpárkányt! Böngésszen weboldalunkon, ha bármilyen kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal!

Ablakpárkány házon belülre és házon kívülre!

Minden termékünk a kiváló minőséget, az elegáns megjelenést és a tartósságot képviseli. Így biztos lehet benne, hogy bármelyiket is választja, jó döntést fog hozni. Tekintse meg kínálatunkat a kültéri és a beltéri ablakpárkányainkból, válasszon igényeinek és ízlésének megfelelően, díjmentes méretre vágással.

 

Univerzális műanyag párkányok kültérre és beltérre

 

A műanyag alapanyagú termékeink az egyik legkedveltebbek. Nem is csoda, hiszen időtállóak, strapabíróak, nagyon könnyen tisztíthatóak, a minimalista designt képviselik és szinte mindenhez jól mennek. Márpedig a design is nagyon fontos szempont, fontos a harmónia, hogy semmi se lógjon ki. Legyen szó akár a szobánkról, akár házunk homlokzatáról, az univerzális, műanyag párkányaink kiváló választást jelentenek.

 

Műanyag párkányok beltérre

 

Sokan még mindig úgy tekintenek ezekre a termékekre, mint egy beltéri könyöklőre vagy virágtartóra. Részben igazuk is van, de ennél sokkal több előnnyel rendelkeznek ezek a termékek. Amellett, hogy távol tartják a nyílászárótól a ráömlő vagy lecsapódó folyadékot, kiváló hőszigetelő tualjdonságokkal is rendelkeznek. Időtálló beltéri műanyag párkányaink 2 cm vastag, kamrás kivitelben készülnek. Elérhetőek az univerzális fehér szín mellett különböző designos fóliás kivitelben is. Így szobáját feldobhatja az aranytölgy-, dió- vagy akár antracitfóliával ellátott könyöklőkkel.

 

A legstrapabíróbb: az alumínium párkányaink

 

Ha valamivel tervezhet évtizedekig, akkor az az alumínium! Nem véletlen szokták főleg kültéren alkalmazni, ugyanis ellenáll minden időjárási körülménynek, legyen szó esőről, hóról, fagyról, jégesőről, perzselő napsütésről, stb. Hajlított párkányaink éppoly népszerűek, mint extrudált változatuk. Tartós és biztos befektetést jelentenek, ugyanis időtállóak, és még különösebb karbantartást sem igényelnek. Vannak, akik beltérre is előszeretettel tesznek alumíniumból készült könyöklőket, de tulajdonságaiknak köszönhetően főleg kültéren szokás alkalmazni őket.

 

Kiegészítők: ablakpárkányokhoz tartozó takaróprofilok

 

A kínálatunk természetesen nem csak magukra az ablakpárkányokra terjed ki, a kiegészítőket is beszerezheti tőlünk. Megtalálja alkategóriánkban a végzárókat, mind a kültéri alumínium, mind a beltéri műanyag termékeinkhez. De ugyanebben az alkategóriában megvásárolhatja a rögzítéshez szükséges purhabot vagy a kiváló ragasztóhabot, de a szilikont is. Emellett külön alkategóriában találja a takaróprofilokat, melyek kiváló esztétikai kiegészítői a kivitelezésnek.

 

Döntsön igényeinek megfelelően

 

Bármilyen alapanyag mellett is dönt, nem lőhet mellé, mert minden termékünk minőségi és időtálló. Épp ezért az Ön személyes igényeinek megfelelően kell válasszon, és persze úgy, hogy a választott ablakpárkány illeszkedjen a környezetéhez.

 

Legyen szó műanyag vagy alumínium termékekről, akár egy életre szóló választást is jelenthetnek, melyet garantáltan nem fog megbánni.