Ablakpárkányok és takaróprofilok


Az ablakpárkányokat méretre vágva szállítjuk. 

Méretre vágás díjmentes! 

Raktárkészlettel rendelkezünk, de előfordulhat átmeneti készlethiány bizonyos típusokból a rendelési mennyiségektől függően.

Ezért kérjük, hogy érdeklődjenek telefonon, vagy email-ben a készletről és a beszerzési időről.

 

 

 
 

Ablakpárkány

 

Ablakpárkány kategóriában megtalálhatóak a műanyagból és alumíniumból készült párkányok.

Méretre vágva szállítjuk Önnek a megrendelt mennyiséget.

 

A műanyag beltéri könyöklők kamrás szerkezetűek, keményített PVC-ből készülnek. Fehér, aranytölgy, dió, és antracit fóliával.

 

Ajánlatunkban találhatóak univerzális, kül-, és beltérre egyaránt alkalmas műanyag ablakpárkányok. Ezek szintén kamrás szerkezetűek.

Ezen kívül mindegyik termékünk védőfóliával ellátott.

Az alumíniumból készült ablakpárkányok alumínium lemezből hajlítással vagy hajlítás nélkül (extrudált) készülnek. Lemezvastagságuk 0,8 - 1,2 mm.

Fóliázva és méretre vágva szállítjuk.

Alapszíne fehér, kizárólag ebben a színben tudjuk szállítani. 

Az alumínium ablakpárkányok tulajdonságai és előnyei

A kültéri és beltéri ablakpárkányok alapvetően különböző funkciókat látnak el, melynek következtében nem csupán a dekoratív és igényes otthonkialakítás kellékei.

A különböző funkcionális, minőségi és esztétikai igényeknek megfelelően eltérő konstrukciókat kínálnak a gyártók mind anyaghasználatban, mind megjelenésbeli kialakításban, melyek közül széles körben népszerű és megbízható termékek az alumínium ablakpárkányok.

Az alumínium ablakpárkányoknak két típusa van, a hajlított-, illetve az extrudált alumínium ablakpárkány.

Az alumínium ablakpárkányok előnyei:

 • Tartós, masszív kialakítás az anyaghasználatnak köszönhetően, ezáltal elsősorban kültéri alkalmazás esetén jelent kiváló befektetést.
 • Maximálisan és hosszútávon ellenáll az időjárási viszontagságoknak, pl.: csapadék, napsugárzás, hőmérsékletingadozás, stb.
 • Könnyedén tisztán tartható.
 • Dekoratív megjelenést biztosít, valamint beltéri alkalmazás esetén modern design elemként is kiváló választás.

Tekintse meg weboldalunk gazdag termékkínálatát és válasszon minőségi alumínium ablakpárkányokat, valamint bővebb tájékoztatásért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

 

Segédlet

 

Hogyan mérjünk?

- Az ablakpárkányok mérésénél a szélességet és a hosszúságot kell meghatároznunk.

- A szélesség az ablakkerettől a fal síkjáig terjedő távolság. Ehhez minden alkalommal adjunk hozzá 3 cm-t. Erre azért van szükség, hogy az esővíz ne a falon folyjon végig.

- A hosszúságot úgy mérjük, hogy az ablakkáva (spaletta) legszélesebb pontját mérjük le.

Hogyan szereljük fel?

 1. Lépés

Először is tisztítsuk le azt a felületet, emelyre az ablakpárkányunkat szeretnénk felhelyezni.

Töröljük le a vizet, vagy a durva szennyeződéseket.

 1. Lépés

Szabjuk méretre a párkányunkat.

Előfordulhat, hogy falnyílásunk nem derékszögű, ezért igazítanunk kell a párkányon. Ezt megtehetjük vasfűrésszel, vagy elektromos vágószerszámmal is.

 1. Lépés

Helyezzük fel a párnyvégeket.

A párkányvégek általában egy méretben kaphatóak. Van olyan típusuk, mely esetében 1 párkányvég ad ki 2 db-ot. Ezt egyszerűen csak méretre kell vágnia a 2. lépésben leírt módon.

 1. Lépés

Helyezzük fel a párkányunkat.

Fontos, hogy a párkány felhelyezésekor adjunk 1 cm lejtést. Ezt úgy tehetjük meg, hogy az ablakkerethez közel eső részhez kis faékeket, vagy esetleg a párkányból levágott darabokat rakunk.

Ezután a purhabot lendületesen hullámvonalban felvisszük a felületre, majd ráfektetjük az ablakpárkányt (nem kell nagyon sokat használni). Tegyünk rá nehezéket.

Fontos!

Purhabból téli típusút használjon! Ez azért fontos, mert ez a fajta nem tágul olyan mértékben, mint a nyári és így nem nyomja fel a párkányt.

 1. Lépés

Tartsuk be a purhabon feltüntetett száradási időt.

Amikor megszáradt vegyük le a párkányról a védőfóliát.

 1. Lépés

Gyönyörködjük saját magunk által beszerelt ablakpárkányunkban! :-)))

Egyéb hasznos információk:

 • Az ablakpárkányok különböző méretekben kaphatóak. Webáruházunkban a szélesség egy fő meghatározó szempont.

  A párkányok megvásárohatóak 50-400 mm-es szélességben. Ezen belül igen eltérő a méretválaszték.

 • Javasoljuk, hogy az Ön által mért szélességhez legközelebbi nagyobb méretet válassza vásárláskor. Ezt a fentebb leírt méretre szabással könnyen átalakíthatja.

 • Webáruházunkban megvárásolhatja a szükséges segédanyagokat is a felszereléshez (pl.: purhab).

Az ablakpárkány nemcsak a cserepes virágok tárolására alkalmas!

Az ablakpárkány szerepe természetesen nem csupán csak annyi, hogy a cserepes növényeket lehessen hová pakolni. A kültéri ablakpárkányok szerepet játszanak az épület falának védelmében. Meggátolják, hogy az esővíz közvetlenül a falakra folyjon, valamint hőszigetelő szerepük is van: nem engedik, hogy a nyílászárók alsó részén a meleg kiszökjön a szobából. Mivel ennyi minden rá van bízva a külső ablakpárkányokra, fontos, hogy körültekintően válasszuk ki őket. Ez nem olyan kiegészítő, amit pár hónap után lecserélünk; hosszú távra tervezünk vele!

A színvonalas, minden szempontból jól teljesítő ablakpárkány lehetőleg bírja a fagyokat, az UV sugárzás se ártson neki, és bírja az időjárás szeszélyeit. Az ablakpárkány lehet műanyag, de készülhet alumíniumból is. A színe már egyéni ízlés kérdése, a méretét azonban nagyon pontosan kell megadni, különben nem illeszkedik, túl rövid, vagy éppen hosszú lesz. A szélesség és a hossz mellett fontos, hogy a hőszigetelést és a túlnyúlás plusz centimétereit is belekalkuláljuk a méretbe.

Keressen minket bizalommal megadott elérhetőségeinken, és vásárolja meg webáruházunkból új ablakpárkányait!

Az ablakpárkány nemcsak a cserepes virágok tárolására alkalmas!

 

Ablakpárkány házon belülre és házon kívülre!

Ön is szereti a stílust és az eleganciát? Az ablakpárkány, akár a külső, akár a belső elemről beszélünk, mindenféleképpen ad egy stílust az adott otthonnak, ezért is fontos előre kigondolni, hogy milyen stílust szeretnénk vele képviselni, illetve tükrözni.

Az ablakpárkány kiválasztásakor tehát érdemes ügyelni arra, hogy jól illeszkedjen környezetéhez. Fontos kiemelni, hogy egyáltalán nem szükséges, hogy egyforma ablakpárkányokat válasszunk. A belső párkányt az adott helyiség berendezésének megfelelően válasszuk ki, az uralkodó stílusnak és a domináns színeknek a figyelembevételével, míg a külső párkány megjelenését a ház homlokzatához érdemes igazítani.

A stílus mellett fontos figyelnünk arra, is, hogy milyen funkciót szeretnénk neki adni, hiszen másnak kell megfelelnie egy egyszerű kültéri párkánynak és megint más feltételeknek kell megfelelnie egy beltéri változatnak, ami sokszor elsősorban dekorációs célokat szolgál.

Gondolkodjon előre, válassza ki nálunk a tökéletes ablakpárkányt! Böngésszen weboldalunkon, ha bármilyen kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal!

Ablakpárkány házon belülre és házon kívülre!

Webáruház készítés