Hasznosságok

A stabil ablakpárkány titka: ablakpárkány-ragasztó

Amikor építkezünk vagy felújítunk, akkor számos olyan tennivaló akad, amit mindenképp érdemes szakértőre bízni. Viszont előfordulnak olyan feladatok, amelyeket mi magunk is el tudunk végezni. Így időt és pénzt spórolhatunk, és szívmelengető érzés lesz a kész lakásban ránézni mindarra, amit saját kezünkkel készítettünk. Mi választottunk ablakpárkányt, a hozzá megfelelő ablakpárkány-ragasztót, mi építettük be a párkányt a helyére, szóval van benne munkánk rendesen. Ebben a cikkben az ablakpárkányokról és azok beépítéséről írok neked.

 

Mire jó az ablakpárkány, mikor kell beépíteni?

 

Egy ablakpárkány már rég kinőtte azt, hogy csak szimpla virágtartóként tekintsünk rá. Szerencsére ezt egyre többen tudják, így előtérbe került az ablakpárkányok tartóssága, vízelvezető, falvédő tulajdonsága és a design is. Igen, a design. Ma már ha megtalálod a számodra legmegfelelőbb tulajdonságokkal bíró ablakpárkányokat, köztük jó eséllyel a design dönt.

 

Épp a design az, ami miatt sok esetben ma már nem csak házépítésnél, de felújítás esetén is cserélik az ablakpárkányokat. Egy régi vagy egyszerűen csak az új belsőépítészeti kialakításhoz nem illeszkedő párkány bizony cserélhető. Ezért elmondható, hogy bár alapvetően építésnél kerül beépítésre a párkány, cseréjére sor kerülhet egy felújítás során is.

 

Milyen ablakpárkányok vanak, és milyet válasszak?

 

Kiváló tulajdonsággal rendelkező ablakpárkányaink vannak, melyek közül bátran válogathatsz anyaguk vagy designjuk alapján. A kínálatunkban megtalálod a tartós alumínium és műanyag ablakpárkányokat, legyen szó kül- vagy beltéri párkányról.

 

Milyet válassz? Akkor azt kell mondjuk: te döntesz! Az alumínium és a műanyag párkányok is kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek, nagyon strapabíróak és tartósak. Alumíniumot kültérre, de műanyag ablakpárkányt kül- vagy beltérre is bátran választhatsz, nem fog csalódást okozni.

 

Ha beltérre választasz a műanyag párkányaink közül, akkor bátran nézd meg a fóliázott, designos kiviteleket is. Megtalálhatod köztük azt, amire mindig is vágytál, ami tökéletesen illeszkedik a beltér designjához. 

 

Lejtés? Ablakpárkány-ragasztó? Tömítés? Hogy is van ez?

 

Beszéljünk az ablakpárkány beépítéséről. Itt érkezünk el az ablakpárkány-ragasztó kérdéskörhöz is. De mielőtt még ragasztgatni kezdenél, ha eldöntötted, milyen párkányt akarsz, mérd le, hogy hova, mekkorára lesz szükséged. Ezután már meg is tudod rendelni a webáruházunkból.

 

Sajnos sokan csak annyit tudnak az ablakpárkány rögzítéséről, hogy kifújjuk purhabbal, és kész is… Elég káros lehet, ha ennyi infóval elkezded beépíteni az ablakpárkányt. Fontos ugyanis, hogy megfelelő rögzítőanyagot, megfelelő ragasztót használj. Nálunk erre két megoldást is találsz. Egyrészt van egy kifejezetten hatékony ragasztónk, mely kiválóan tapad a legtöbb építőanyaghoz, és nagy a kötőszilárdsága. Másrészt ott van a téli purhab, mely sokkal alacsonyabb tágulású, mint a sima. Ügyelned kell viszont arra, hogy lesúlyozd a párkányt, nehogy mégis kinyomja.

 

A párkány beszerelése röviden a következő lépésekből áll:

 

  1. A párkány helyének megtisztítása.
  2. A párkány szélének falhoz igazítása.
  3. Végzárók felhelyezése.
  4. Kb. 1 cm lejtés beállítása ékekkel.
  5. A párkány végleges felhelyezése és ragasztása.
  6. Lesúlyozás.
  7. Illeszkedésnél a hézagok szilikonozása.

 

Szakértői segítségre lenne szükséged?

 

Ha nem sikerül egyedül dönteni a párkányt vagy a ragasztást illetően, keress minket elérhetőségeinken, és mi segítünk.