Hasznosságok

Rovarhálók ablakhoz? Miért és milyet válasszak?

Rovarhálót ablakhoz és ajóhoz egyaránt érdemes venni. Sőt, igazából már nem is csak érdemes, szinte kötelező, legalább is, ha szeretnénk nyugodt nappalokat és éjszakákat. Ha te sem csíped a rovarokat, vagy már unod, hogy ők viszont csípnek téged, itt az ideje, hogy elkezdj védekezni! Minden nyílászáródra érdemes rovarhálót szerelned, ez fog számodra megfelelő védelmet nyújtani. Nézzük meg kicsit közelebbről, hogy miért és milyet érdemes választanod.

 

Mire való a rovarháló?

 

A mindenki által csak szúnyoghálónak nevezett megoldást, ahogy a nevében is benne van, szúnyogok, rovarok ellen használjuk. Mechanikai védelmet nyújt ezek ellen a nem kívánatos, valljuk be, idegesítő élőlények ellen. Sokunkat (igen, engem is) ki lehet kergetni a világból, ha este zümmögéssel fekszem, vagy arra kelek, hogy megcsípett egy szúnyog. Ezen sem az utóbbi évek katica- vagy poloskainváziója, sem az arachnofóbiám nem segít.

 

Valljuk be őszintén, nem igazán szeretjük másokkal megosztani az otthonunkat, főleg nem a hálószobánkat. Főleg nem az ilyen hívatlan, idegesítő vendégekkel. Épp ezekre nyújt megoldást a rovarháló, mely már hosszú évtizedek óta a lakások szinte kötelező tartozéka.

 

Milyen típusok vannak?

 

Tekintsd meg teljes szúnyogháló-kínálatunkat, hogy minél előbb megtaláld a számodra legmegfelelőbbet, és nyugodtan, rovarmentesen aludhass. Ha minőségi, üvegszálas rovarhálót keresel, nálunk megtalálod. A típusukat tekintve többfélével is találkozhatsz a kínálatunkban. Nézzünk ebből kettőt.

 

A dobozolt szúnyoghálók nagyon közkedveltek. Nem véletlen. A dobozban minden benne van, ami a felszereléshez szükséges, ráadásul méretre szabható termékről beszélünk. Nagyon szeretik, hogy mágneses rögzítést lehet alkalmazni, mely nem csak könnyű felhelyezést, de könnyű levételt is eredményez. Ez aranyat ér például akkor, ha kívülről is szeretnénk letakarítani az ablakunkat.

 

Aki kicsit a designra is szeretne adni, az választhatja a rolós megoldásokat. Ez a típus esztétikus kerettel és tokkal van ellátva. Itt anélkül tudjuk bármikor eltüntetni a szúnyoghálót, hogy azt valójában le kellene vennünk, ami nagyon praktikus megoldás. Emellett a feltekerhetőség növeli a háló élettartamát is, mert így nincs mindig kitéve az időjárás viszontagságainak (jegesedés, erős UV fény). 

 

Rovarháló ablakhoz – melyikre érdemes felszerelni?

 

Amelyiket bármikor is ki fogod nyitni. Igen, ez gyakorlatilag ennyire egyszerű. Talán hihetetlenül hangzik, de sokan megfeledkeznek pl. a wc ablakról, pedig azt biztos fogják nyitogatni. Persze nem kell az összes ablakra, de minden helyiségben legalább egy szárnyon legyen rovarháló, az a biztos.

 

És hogy mi a helyzet az ajtókkal? Hidd el, ott is elkél a rovarok ellen a segítség! Mindenképp érdemes mindkét típusú nyílászáróra felszerelni a rovarok elleni védelmet biztosító hálókat. De ez a cikk most az ablakokról szól, az ajtók szúnyoghálóiról is írtunk már korábban.

 

Mi van, ha elromlik, megsérül?

 

Akkor megjavítod, vagy hívsz valakit, aki megjavítja, cseréli, amit kell. Igen, ez kb. ilyen egyszerű. Általában valami mechanikai sérülés miatt kell cserélni, és általában a hálót magát. Ilyen lehet, ha véletlen nekimegyünk és kinyomjuk, kiszakítjuk. De pl. egy trónörökös érkezése is pár éven belül komoly megterhelést jelenthet szúnyoghálóink számára.

 

Legyen szükséged bármilyen alkatrészre is a javításhoz, tőlünk beszerezhetsz hozzá mindent. Keress minket az elérhetőségeink valamelyikén, és mi segítünk a választásban.