Hasznosságok

A tetőtéri ablak jó dolog, ahogy a rászerelt árnyékolók is

A tetőtéri ablakot és a rászerelt árnyékolókat is nagyon sokan szeretik. Nem is csoda, egy beépített tetőtérnél ez talán a legjobb lehetőség arra, hogy arányosan elosztva kellő mennyiségű fény jusson mindenhova. De ami az egyik pillanatban áldás, az a másik pillanatban átokká változhat, ha nem vagyunk eléggé előrelátóak.

 

Egy ilyen ablak ugyanis éppúgy betekintést enged az UV sugaraknak, mint a vakító fénynek, vagy épp nyáron a perzselő napsütésnek. Ugyanarról a Napról beszélünk, mégis többféleképpen tudja pokollá tenni a tetőtér lakójának életét. Persze csak akkor, ha hagyjuk. És mi ezt nem hagyjuk, igaz?

 

A tetőtéri ablak alapvetően egy jó választás

 

Több szempontból is valóban jó választásnak bizonyul. Ha nem jutna be természetes fény, az nem lenne túl szerencsés. Ha a szoba végébe, függőleges felületre teszünk ablakokat, az már egy hatalmas előrelépés ahhoz képest, mintha nem lenne ablak. Mégis a legjobb választás a tetőtéri ablak lesz, melyből egy vagy akár több beépítése jelentősen megnöveli a komfortérzetünket.

 

Ezek segítségével ugyanis nem csak a szoba végéből érkezik fény, hanem fentről. Sokkal több fény jut be, mert a szoba végéből csak egy napszakban jönne be elég fény, fentről szinte egész nap. Emellett pedig más is a fény eloszlása, ha például a szoba közepén kapjuk a napfényt. Arról nem is beszélve, hogy egy nyitott tetőtéri ablakra kikönyökölve szinte egy teraszkorlátnál érezhetjük magunkat.

 

Fontos ugyanakkor a megfelelő védelem is!

 

Bármennyire is szeretik és jó döntés, akkor is gondolnunk kell a negatív hozományára. A beépítésével ugyanis az erős napfény számára egyenes utat nyitunk magunkra és szobánkra. Ennek pedig több negatív következménye is lehet, ha nem vagyunk elővigyázatosak.

 

A napunk folyamatosan vándorol az égen, ennek megfelelően a tetőtéri ablakon is folyamatosan változó szögben süt be. Ez pedig elővigyázatosságra int. Ugyanis ha pl. elalszunk egy még árnyékosnak gondolt helyen, mire felébredünk, komoly bőrpírt szerezhetünk az UV védelem hiánya miatt. A szabadon hagyott üvegfelületen besütő napsugarak emellett jelentős hőmérséklet-növekedést is okozhatnak a tetőtérben.

 

Védd magad a túl erős napfénytől a tetőtéri ablakra való árnyékolókkal

 

Nem túl szerencsés, ha nem jut be semmi fény a beépített tetőtérbe, de az sem, ha több jut, mint szeretnénk. Épp ezért találnod kell egy olyan megoldást, amellyel te magad tudod szabályozni a bejutó fény mennyiségét. Ehhez speciális, tetőtéri ablakra szerelhető árnyékolóra lesz szükséged, melyet nálunk be is szerezhetsz, egyedi igényeidnek megfelelően, méretre gyártva. Több altípusból is választhatsz, válaszd az igényeidnek legmegfelelőbbet.

 

Választhatod a fényáteresztő textillel készülőt éppúgy, ahogy a fényzáró textilest vagy a fényzáró és alupigmentált textillel készülőt. Ha te csak egy kicsit szeretnél beárnyékolni, és alapvetően jobb lenne, ha csak egy kis árnyékot nyújtana, az megoldható. Ahogy az is, ha ennél komolyabb fényzáró képességű árnyékolót szeretnél. Emellett mivel tetőtérről beszélünk, garantáltan jó szolgálatot tesz egy alupigmentált textillel készült, hővédő tulajdonságokkal felruházott sötételő is.

 

Gondolj a rovarokra is, mert hidd el, ők is gondolnak rád!

 

Ha az erős napfény ellen védekezel, gondolj a rovarokra is! Az ablakokhoz készült rovarhálókról már írtunk, olvasd el mindenképp!

 

Segíthetünk?

 

Ha nem tudnál választani, nem tudod eldönteni, hogy mi lenne számodra a jó megoldás, fordulj hozzánk elérhetőségeinken!